Monday, 29 August 2011

Besok dah raya?

My self-made card


khas untuk rakan taulan yang sudi singgah ke Al-Kisah.






Maaf Zahir Batin



Terima kasih KakCik



Terima kasih Sue @blu4sky
.

Bila berkemas untuk menyambut hari raya, feel mengemas tu berbeza dengan cara mengemas tiap hari. Kenapa agaknya?



3 hari lepas I panggil Hasan d'Bangla potong rumput. Not only potong rumput tapi cabut segala pokok yang I dah jemu memandang: pokok buluh yang melekat kat bumi, pokok jambu dalam pasu yang 'shy to live', pokok pedang ninja n pokok kelapa sawit (yes, you heard it right, pokok kelapa sawit) .. semua tu dah selamat di'lego' (let go). Ada dua lagi pokok melekat kat bumi, I suruh dia trimkan aje biar nampak molek bergaya dipagi raya.



Satu2nya pokok yang I sangat sayang is Sepulih. W'pun pokok nih segan nak hidup, ia tetap menjadi pujaan hatiku. Hasan pun tak berani cuit pokok tu, hehe..


Mana Hasan nih? Dia janji nak lapkan tingkap depan/belakang tapi tak timbul2 pun. As for my other once-in-a-blue-moon-maid Santi, kali nih dia ada sombong sket. She can't entertain my request to assist me. *takpe..takpe*

OKlah, GTG now. Macam2 nak kena buat.. Anak bujang tengah mengemas biliknya yang macam kapal Hai Hong. Dah 2 garbage bag dibawak turun.. apalah agaknya ada dalam tu. Some dinosaurs perhaps??


T masih beradu. Setengah hari dia mengemas bilik dan harta mendenya semalam. I dah siapkan things to do list for her, hehe.. 1. Rebus kentang 2. potong daging kecik2 3. kopek bawang 4. potong bahan2 lodeh.


As TB is The Boss, maka dia patut belanja kitorang makan sedap2 masa berbuka nanti. Yeayyy...

4 comments:

kakcik said...

Assalamu'alaikum CS...

selamat menyambut hari lebaran. Kakcik mohon ampun dan maaf andai ada kata2 kakcik yang tidak disenangi, bahasa kakcik yang tidak enak untuk dibaca, atau apa-apa sahaja yang mungkin mengusik jiwa.

Selamat berhari raya dan selamat bergembira. :)

somuffins said...

W'kumussalam KakCik
Sama2lah kita bermaaf2an. I lagi pulak, menulis ikut suka ati aje. Takde langsong bahasa halus pendita Zaaba, hehe. Apa pun, selamat hari raya pada KakCik sekeluarga. Mohon maaf sekali lagi.

Anonymous said...

Cs.... slamat hari raya maap zahir batin...
macam lg best je saya raya di sini ada laksa banding CS raya kt mesia...hehehee... nyum nyum...

AB ntah naper susah login

somuffins said...

AB
SHR MZB juga ;-)

Hari ini dalam sejarah. Tak pernah umur masak juadah raya sebanyak 4 jenis. Selalunya kena buat kuah kacang aje..

You makan laksa Johor ke?