Friday, 11 November 2011

K is special ...

Semua orang buat entry pasal nombor yang spesel nih 11.11.11. Memang spesel pun, nanti I bitau sebab musababnya, k?

Lili tulis kat blog dia fasal her late BIL yang 'obsessed' dengan nombor 1, samada 11, 111 atau 1111. Teringatlah pulak hal my sister, Ngah . W'pun berukar kereta, dia masih tetap guna no. plet yang sama sejak tahun 1979, B** 1111 (sila jangan congak umur dia).

Mula2 dulu dia bawak Fiat 123 warna hijau, hehe.. Baru dapat lesen, masih gigil2 kekdahnya tapi tetap bersemangat nak jenjalan. Bila dia tanya siapa nak pergi kedai?? Siapa lagi yang menyahut "naaak" kalau bukan kitorang? Dah masa tu Njah n I memang duduk dengan dia. Indirectly kita berdua pembakar semangat Ngah juga.

Lama kelamaan dia berani drive keofis. Imagine betapa jauhnya from PJ ke Jln U-Thant pastu ofis pindah kearea Damansara Heights pulak. Tiap hari my BIL will call her just to ensure she arrived to office/home safe n sound, hehe..

Insiden tak boleh lupa bila Fiat 123 gedebum pada tiang letrik near Assunta Hosp. roundabout. Nak mengelak pembonceng motor punya pasal, tiang letrik jadi bengkok. Leher ana pun lentok sama. Kita masing2 fobia (kejap aje) pastu berjimba pergi pasar malam beli jagong rebus kat Puchong (masa tu Teh duduk situ). Come to think of it, dah berpuluh tahun I tak kepasar malam.

Apa speselnya no. 11 tu? Ginilah.. I nak jual mahal sket, hehe.. Kalau nak tau apa speselnya, cuba baca ABC, berhenti bila tiba abjad kesebelas.

Fakta sejarah: Kebetulan Ngah duduk rumah no. 11 yang mana sekarang didiami oleh Teh, hehe..

I pulun abjad K! Jangan jeles ehh?? ...



'Ks' Kak Som?




Ngah is K******




Designs courtesy of Google

18 comments:

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
K is for Kim Kardashian....har har har.... jangan marah....nanti.kena jual.... purrr...meow!

~jeet~ said...

k is for kakcik, my younger sis calls me that..tumpang glamer jap..hehehe..

ahkakbatik said...

KaKteK... ada berapa K dalam nama saya?!!!...
tak glemer le K kalau banyak sangat dah org guna ler cik Som...

tapi sejuk2 la ni saya memang KKKemalasan dan KKKemengantukan... sampai blog CS slalu dah berpuluh org KKKomen... maka saya pun layan ler maKan nasiK, telo dan KKKKicap KKKipas ada 10 botol Kat rumah ni...

Noir said...

brape banyak K daaaa?

DeLancrettLurpak said...

K stands for kacak dan kekar..


CikSom kacak dan kekar ye? awwww!!!

azieazah said...

K for KING KONG! hahahahahaha lariiiiiii!

somuffins said...

CAT
Kita tak marah, kita nak tarik ekor awak aje, boleh? ngeheheh..
Kim aje ke? What about Kris?? Cian dia taw ...


JEET
Boleh juga. Sama2lah kita menglemerkan diri. Calet sket!


AB
Kita bukan nak glemer; janji kita spesel. Remember 'K' means 'lotsa money' bebeh, auwww. BTW, go easy on your kicap stok. I belum nak ke Texas lagi..o-kkkkkkk? <- terlebih K tu.


NOIR
Apadaaa...
Since K is the 11th alphabet, maka designnya haruslah 11 juga :-)


DLL
Bila bulan mengambang, I akan jadi kacak n kekar (wpun pada saat ini I tak faham maksud kekar, muahahaha..).


AZIE
Yesss.. KingKongggg! Jangan lari dulu, jom kita panjat KLCC, jom? harharrrrrruuuu ...

Lili said...

oK, oK, oK, taKpe...KaK Kelly lawan toKeh! *sambil pose lentuK yg bukan ton**eK*
`
`
`
`
`
`
`
`
`
psst..Kander, you're brilliant! ;)

somuffins said...

LILI
My last kimeng is having the same time as your kimeng; berselisih bahu kekdahnya, hehe..

Moi brilliantING TONG? hahaha.. mekasih...*kembvang vontot gua*

blu4sky said...

terbaekkkkkkkkkkk

Ibu n Abah said...

Kkkkk....
I tahu K for Kahar...
K for Kekaseh...
lepas tu kenal u...
K for kanda som...
dan bila kenal lili...
K for Kimeng...

somuffins said...

SUE
Kita nak tiru awak buat entry 'yg sama' jugaaaaa, hihihiii...


AKAK
I pun teringat kat laling you, TL@K masa buat entry nih.. Apa pun, 'kimeng' tetap lekat dihati, hehe..

Lili said...

Owhhh Akak and Kak Som, terharu I dengan kimeng tentang Kimeng gitu! TQ *mode: menitik ayaq mata!* awwww!

Queenie said...

K yg first tuh, pesal ada Q kat tengah...

oi seksom aii...
u jgnlah bebuat lupa K pun nama istwi Nabi yang tesayang taowwww....

somuffins said...

Lili
Auwwww juga. Tadahkan titisan ayaq mata kat ikan atau ayam sebelum digaram kunyit. Garam ori tu.. pasti berkhasiat, haha..


QJ
Terselit Q tu untuk you tak? Ke maksudnya Queen Kak Som? Ahaks... Yaaa.. me no forget nama istewi Nabi kita (seakan2 nama you juga...khaaan?)

kak ja said...

Kak Som, skg u nampak tak naper my laling pun I bg nama Tee-KAY??

ngeh18x..

somuffins said...

JA
Sesungguhnya I nampak, terang takyah bersuluh wpun mata nih kadang2 kaburrr tahap mata MrMagoo..

ngeh 18x darab kothong!

kak ja said...

yeaaayyy!! i dpt no 18!!

*ngantuk dah.. nak zzzzzz!! ooppppsss!!