Sunday, 20 November 2011

So it is special ...

I thot I'd shed a tear or two on D's graduation day


alhamdulillah I maintained my composure


but NOT until they played NegaraKu our national anthem


I sang along and I felt choked as if there was a fishball stuck in my throat


suddenly I heard myself sounded like itik serati


alas, I was overwhelmed with emotion


was I being patriotic or what?




Kakak, flowers kakak. Forty ringgit only.




To pass the time sebelum upacara bermula, haruslah buat sesuatu berpekdah. Apa lagi kerjanya selain beraksi dengan hp, kan?kan? Bila jejaka sebelah kerusi bercamwhoring sesama sendiri, I pun 'tangkap curi' dia punya harta (silap teknik 'mencuri', tu sebab gambar tu terbalik, hehe..).


20.11.2011


D is on stage accepting his scroll


I tanya D "nak bunga tak?" ... "tak nak aaah", spontan jer dia jawab. Dalam hati takde taman ke?

11 comments:

Noir said...

you must be a proud mother, who wouldn't? tahniah on the graduation. I paling cepat lagi tahun, insyaallah.

i pun sebak each time nationl anthem berkumandang even as i kurang senang dgn keadaan dan politicians tempat tumpah darah i.

blu4sky said...

taniah CS and taniah to your daughter too...
CS, i tgk anak i punya kindy concert pun boleh sebak bila tgk diorang nyanyi national anthem.. alahai dah besau rupenya my baby.. mak2 mmg selalu emo..hahahaha

Ezza said...

cik som
I memang tak puas hati bab bunga tu..entah apa apa dia jual kemain mahal..lepas habis konvo tu, boleh pulak jual murah...tak puas hati betul..terang2 sembelih bangsa sendiri..

somuffins said...

NOIR
Thank you. I am just happy for him. Kalau nak belajar lebih tinggi lagi, kenalah guna duit sendiri. That's what I told him (as we have one more child to support). Kasi dia bertanggung jawab sket, hehe..
Kita sama2 patriotik nampaknya w'pun keadaan politik agak errrk n gulp!


SUE
Thank you. It's my son who just graduated. Betullah kita pempuan nih kan? Cepat sedih kekdahnya. Tengok anak bawak bola pingpong guna sudu masa sports day tadika, rasa cam nak meraong kesukaan, kahkahkah..


EZZA
You geram nih sebab dah pernah belilah ya? hehehee... Nasib baik anak2 I takmoh bunga n bear, selamat duit umi/abah dia..hehe..

blu4sky said...

CS, oppsss anak teruna rupenye.. congrats to him... patut ler takmo munga.. tapi nanti besok2 mesti hati bermunga-munga..heheheh

somuffins said...

SUE
Bukan teruna jer takmoh munger, yang dara pun takmoh munger masa dia grad dulu, hehehe.. In fact masa I dlm hall, my dara sent sms mengusik "umi tak nak belikan bunga ke?".

cahya indah said...

congrats to auntie's son :)

tapi macam murah je those flowers kalau 40. Cahya nak flowers masa grad nanti, years and years before dah berangan posing dengan bunga and bear..haha.

somuffins said...

CAHYA
Thank you ;-)
40 ringgit murah ke? Hmm.. kalau beli egg tarts dah dapat berapa ketul tu? hahaha.. Truth is, kami anak beranak tak minat bunga n bear, kita suka tengok aje BUT make sure you get a nice one on your graduation day okay?

somuffins said...

Mama @ http://ceritakarim.blogspot.com/

CS.... mula2 baca very touching rasa nak nangis... lepas tu boleh ketawa.... I can imagine mcm mana U dlm hall tu dgn Anje... anyway congrats kat the proud parents and D too.


MAMA
Janganlah nangis tapi takat mata berkaca2 I terima, heheh. Me n anje kerjanya asyik bertepuk untuk anak2 orang; dah ramai yg malas nak bertepuk kasi semangat kat penerima skrol.

Anyway, mekasih for the wish .. only you know better *wink*.

Queenie said...

CS, how come ai boleh tertinggal this entry? congrats to your D, sure lega hati banyak pihak bila anak dah habis belajar kan?

somuffins said...

QJ
Mekasih..
Alhamdulillah hati memasing memang lega, bolehlah tutup buku lama. I harap dia bukak buku baru untuk sambung belajar lagi, insyaallah.

How come you boleh tertinggal this entry? Hehe..
1. I publish lewat sehari
2. since ada entry terbaru maka entry terlewat publish falls on next page lor..