Wednesday, 2 November 2011

Gelap, lilin n halloween ...

Sejak 3 hari lepas, bila hujan aje mesti ada gangguan letrik. Todate dah 4 kali. Latest one being yesterday nite just when we were about to have dinner. Takde bunyi 'klak' dari switch box so I suppose gangguan letrik bukan kerana 'trip'. Hujan tak lebat pun, takde guruh petir kilat sabung menyabung, tup2 gelap.

1st time gangguan letrik terjadi waktu senja. Lampu berkelip2 main mata pastu terus gelap! For sure bila dah sensorang dalam gelap, adalah sedara mara siJu-on ke, hantu kum2 ke baik hati nak temankan. Thanks to my Cokia97 who acted very gallantly menerangi laluan gelap kedapur. Cari lilin weh..


Tak pasal2 kita berdua bercandle lit dinner dalam suasana hangat (tiak maintain tak hangit). Dalam samar2 malam pun nak baca sokabar. Cuba baca buku sekolah, confirm terlelap. Tapi apa kes TB nak baca buku sekolah pulak? hehe..

I pulak dah siap cari port untuk melelapkan mata buat seketika tapi terjaga after 12am maka terbatal niat nak buat entry published on 1.11.11.. Menci! *geleng 3x jangan lebih*.


Komen dari T bila dapat mms gambar aiskrim "alahai..sedapnya nampak. You wait icecream, you wait". Suka sangatlah tu walhal bukan tak pernah makan. Bila anak bahagia, emaknya lagilah bahagia; dan anak patut selalu2 juga mainkan peranan penting membahagiakan hati emak ayahnya (disamping belajar serajin mungkin).

As promised to CAHYA sempena harijadinya semalam, I tampal gambar aiskrimnya dulu ok? Panjang umur murah rezeki, nanti aunty belanja awak for real (just you n boifren jer, orang lain takleh itut, hehe..).

Bukan Kalsam d'seng namanya kalau tak play2 with the dry ice. Best aaah... teringat filem n drama Melayu dulu kala, asal ada cerita orang kayangan, mesti ada effect atas awan derived from dry ice, hehe.. Masa kecik2 dulu, punyalah suka kalau siBogey penjual aiskrim Magnolia beri kita dry ice. Bogey as in bogeh sebab dia takde gigi :-)

Kita juga bergelap masa malam Halloween. Ada sorang budak tu berangan ada extraordinary power boleh kalah/lemahkan hantu, setan dan orang2 jaaaaaa'at yang muncul pada malam Halloween. Berbekalkan kryptonite, batu ajaib warna hijau dari Krypton, layaaaan..


Special effect assisted by Cokia97 -- green kryptonite stone (guna laser), spider n cobweb diharap berjaya membangkitkan ilusi optik yang mantap, lalalalaaa...

Saja suka2, khidmat masyarakat kekdahnya .. Al-kisah mempersembahkan untuk kali kedua (w'pun takde permintaan, ngeh2)...


Menangis Heidi Klum n Seal tengok nih .. Halloween versi nusantara u'olls..

15 comments:

cahya indah said...

auntie, thank you letak pic aiskrim BR tu. Happy sangat auntie nak belanja..hehe.

psst..bila auntie nak buat Halloween party? boleh pakai costume Power Rangers pegi..hehe.

Cat-from-Sydney said...

OMC! Aunty CS, is that you behind the purrrrdah? purrr....meow!

somuffins said...

CAHYA
Awak suka, aunty pun suka :-)
Party Halloween? I nak jadi Buttercup.. Mesti chomel, haha..


CAT
Orang tu gian nak jadi budak kecik semula main hantu guna kain batik. Your mama main cenggitu tak?

Lili said...

CS,

Ini yang I kata, 'apa pun kenot..eh, silap, cannot!'! Bila dah boring, berjejak kasih ek dengan zaman kanak-kanak, ye, laling? hehehe...menghiburkan! ;)

Noir said...

CS! another funny post (i pun tiak maintain).

agaknye kan...halloween party ni bermula di tanah melayu kot?

blu4sky said...

haha gambo last ingat ju'on mana plak dah keluar..
ha'ah lupa lah yesterday was 1.11.11
malaysia ni mmg xm oriented..dah tua2 pun bila nak xm abis lupa semua benda..stress xm punya psl :-p

zarin said...

CS
hahahaha tak tahan part "tiak maintain tak hangit' tu..hahaha u ni slalu buat i ketawa kekek kekek hokkay!

takmo ketawa henjut henjut dah, nanti kena wat bahulu plak :D

Ibu n Abah said...

kak chom..
gambar last sekali tu memang kata orang sekarang..... tak boleh blah...
jika kali pertama i oleh ketawa mengekek.. kali kedua tengok pun tetaplah i ketawa mengekek... i bayangkan sedang u buat cenggitu dalam gelap.. aleh2 u nampak satu bayangan yg serupa tapi putih depan you... Hah....!!!!! Mau terkejot u...
- hehehehehehehe...
sempena Hallowen beranilah i memanjangkan kisah seram ...

Anonymous said...

Kelakar lah awak ni (mode: manja ok)tapi mata itu menampakkan kenakalan cik som.

saya terlupa akan 31st Oct, maka terselamat lah duit haku dari membeli strawberry/very berry cheese cake, jamorca, blue berry dan cocholate cips. Tunggu Disember pulak, ada 2 hari dorang bagi iaitu 30/31.

Ahkak

somuffins said...

LILI
Reminiscing kekdahnya...
Kadang2 boleh buat kita bertambah gumbira, kadang2 boleh buat kita weng n ngeng sepanjang hari (untuk you sepanjang musim kot? ahaks).


NOIR
Tiak hangit is a no no, takat masyam boleh dimahapkan. Halloween? Mengikut firasat I, ia bermula ditambak Johor *smile kepot2 mulut*


SUE
Exam sangat perlu untuk mempastikan tahap prestasi seseorang; cumanya jgnlah dibuat terlalu OVER plak, menci ekk??

somuffins said...

ZARIN
Horror taw kalau tiak hangit bau cempedak/nangka. Itulah pengalaman I masa naik bas mini berdekad dulu. Standing next to me was a guy who had BO yg OMG! Maybe dia tu agent cempedak n nangka kot? Tak dan nak gelak henjut2 :-)


AKAK
Masa mengekek tu you nyanyi lagu 'ikan kekek mak iloi2' eh? Patutlah hujan pagi nih. Hujan rahmaH.. I mean hujan rahmaT :-)


AHKAK
Kita tak nakal, kita terejaljer. Terejal penuh keanggunan tahap maksima, wakakaka..
Tak tau plak BR offer diskaun 2x on 30-31st. I hope my doter tak tau, hehe *jimat kekdahnya*

Yong Kamariah said...

alang2 dah pakai kerubung kain batik tu dah buleh pegi trick and treat kt umah org dah hahaha, i loikeeee this, masa kecik selalu wat jadik kain semayang atau main2 hantu kum kum

somuffins said...

YONG
Dah lebih umur, lutut pun dah kendur tak larat nak trick or treat, hehe..

Selubung cam tu pastu sergah orang dari belakang, biar dia okojot.. Best kan?

PUTUBAMBU said...

kahkah..!

fuiyo...ninja nusantara tu...!

somuffins said...

PUTU
Ninja nusantara tu buat performance untuk besday parti kanak2....tak berhajat nak engage kita kerrr? Harga boleh dibincang, heheh..