Sunday, 6 November 2011

SHRAA ...

Assalaamualaikum! SHRAA = Selamat hari raya aidiladha ..

Raya haji kali nih yours truly amatlah tidak produktif! Lebih2 lagi dah dapat jemputan kerumah Teh, yeayyy..!! *sambil bergayut kat pokok kari*. alhamdulillah..!

Selingan: Nak mensyen sket pasal kek berdua tu. Yang sebelah kiri takyah diperkenalkan lagi; 'no need introduction' kekdahnya sebab member dah femes daaah.. Lagi satu tu kek Hummingbird (campuran nenas n pithang tapi sah tak guna daging burung pun, hehe..). Ulasan how to get to the cute mute cafe akan dikongsi selepas raya tahun depan, kih3, insyaallah.

Tengahari nanti barulah kita bergerak kerumah Teh. Eksyen taw kakak I tu. I tanya masak apa? Dia jawab rahsia. Hmm.. it better be a worthwhile rahsia, kalau tak I simpan balik desserts yang I bawak tu kang (hehehe.. belum apa2 dah ada niat tak molek, ek? Yang bestnya, the so-called dessert belum nampak bayang lagi as of 8am dipagi raya, hehe..).

Malam nanti ada potluck dinner kat rumah jiran sepelaung jauhnya. Tak pasti nak bawak apa. Am still contemplating whether to bake a 7-layered cake (whoaa, pengsan!), madeleines, condensed milk cake, jello milo, tiramisu or posh beckam cake a.k.a. VSC. Cita2 komain hebat, apa pun let's wait n see (samada boleh percaya tak sama ini orang punya cakap).

Selamat menjamu selera, suap dimulut okay? hehe.. sekali sekala pandang belakang, kiri dan kanan juga; dan jangan lupa sediakan segelas air sebelah pinggan. Manalah taaaau, kaaan??

Akhir kata, selamat hari raya maaf zahir batin :-)

16 comments:

Rima said...

Cik Som
Selamat hari raya to u and ur family.. makan makan and harus tidak pandang belakang hahaha.. tak sabar nak pi makan rumah my mom.. semalam lontong.. today nasi minyak.. yahuuuu.. ok i nak bake something for my nyai pulak.. hv a blessed one cik som.. buat kek nampak woot woot!

cahya indah said...

Auntie, Selamat Hari Raya Aidiladha :)

banyaknya desserts mentioned kat post ni..tak payah fikir banyak2, buat semua lepas tu simpan sikit for Cahya..hehe

Ibu n Abah said...

Kaksom..
Selamat menyambut hari raya aidil adha...
Kalau makan sedap tu.. Sharelah sikit kat sini...
- kekdahnya i taklah mengusik u hari ni sebab hari raya...
I dah verjaya mengusik Ja.....
Hahahahahahahahaha....

blu4sky said...

assalamualaikum CS,
Selamat Hari Raya Aidil adha

Lili said...

Kander S,

SHRAA to you too.

I lapar sebab tetibe jer tak selera makan. Sedih tengok kek yang tak perlu diperkenalkan itu. Nak minta sikit you huluq kat corong you-know-where, ok?

Selamat berjimba! Hikhikhik!

Maya Marisa said...

selamat hari raya haji!
nnti buat lebih tau kek tu. maya nak cikit .... :-P

Queenie said...

SHRAA to you too..

ye ye...jangan lupa sediakan air satu gelas!

PatinPasta said...

Cik Som,
Kek Hummingbird tu kek terbaru di pasaran ke?

Apa la sangat 7 layered cake tu Cik Som. Untuk level Cik Som, patut 70 layered cake.. baru la berbaloi. Kan? :D

Soklan terakhir, kenapa nak kena sediakan air sebelah pinggan. Kalo depan pinggan tak buleh ke?

Selamat hari raya!

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

SAlam Aidil Adha buat Cik Som sekeluarga...

Cik Som, nothing is impossible.. kalau ada kemahuan semua boleh jadi ..kek setinggi gunung pun boleh, kan kan.

somuffins said...

RIMA
Best ek berkumpul makan2 with adik beradik esp when your parents are still around. Psst.. I managed to make 2 types of desserts, woot..woot..


CAHYA
Sebut banyak2 nama desserts tu bukan apa; saja nak naikkan semangat TunTeja in me, haha..


AKAK
I kan kakak? Seharusnya I berkuasa veto, har3. Makanya you dipaksa hantar makanan yummy kat I, yeayy!! (best buli adik).

somuffins said...

SUE
Waalaikumussalam .. SHRAA to you too :-)


LILI
SHRAA to you too and SHREK to me, hehe.. You nak kek yg no need intro tu sbb masa kimeng you belum tau rumah your cousin pun ada kek tu kaaaan?? Memang rezeki you ..


MAYA
Same to you too. Mintak mahap sbb kek tu dah habis.. somehow the sambutan was oberwelming youuu...

somuffins said...

QJ
SHRAA to you too. Sediakan air manis yg sedap2 (tak moh air kothong..kata hariraya, kaaaan??).


AIDA
Kek Hummingbird dah lama berada dipasaran tapi digelapkan masa hadapannya bila RVC menonjolkan diri.
Apa ada dgn 70 layered cake sedangkan I boleh buat 100 layered cake TAPI dalam mimpi lerrr, huwaaa.. (2 layer pun I tak sanggop).
Senang capai gelas air bila letak sebelah pinggan; kalau letak depan pinggan, kang nampak tiak plak (relevankah jwpn cenggini? har3).


ARTLOVER
Tq..same to you. You sure hidangkan juadah raya penuh meja, kaaan? Hmm.. nothing is impossible BUT where cikSom is concerned, so many things is impossible, huhuhuu..*nangis tak berlagu*

Noir said...

CS, i missed the boat. anyways, SHRAA to you and family.

somuffins said...

NOIR
Lenkali guna hovercraft, boat memang selow; pulak2 tu boat bocor, muahahaa..

Ooops, SHRAA to you too, mahap kalau terlebih jadi Sam d'Seng :-)

Yong Kamariah said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha Cik Som! wah wah wah...meriahnya kek cawan dia tu yerk, bawak2 bertenang cik Som, kek 7 layer musti macam pelangi 7 warna tu ek? ~pingsannnn nak melayer nya~

somuffins said...

YONG
Sama2lah kita berkorban kekdahnya. Kek cawan tu kita beli jer, hehe. Kek 1 layer rasa cam azab nak buat, what more 7 layers? Fengsan.. (senang lagi melapah sekor lembu, kot? ouishh).