Friday, 22 May 2009

Adam, Kris & HP

I visualise they're D&T

I didn't follow AI that much but I managed to watch its finale. Actually I was just happy to see Carlos & Rod. Yalah kan? Lagu BMW & MM tu memang mengimbau kenangan silam masa kita sama2 main kaki kijang, main terup, main teng2, main mintak api (main masak2 aje tak). Siapa kita yang dimaksudkan tu?

Baru semalam I tau camana rupa Kris tu. Nampak cam humble pie aje, cute pun cute. But whylaa as soon as Ryan announced he was the new idol, he acted as though being an idol is biaserr aje? Why did Kris say Adam deserves more? Eh, dak tu, dah rezeki awak, thank god ajelah. No doubt Adam has nice and powerful voice but I kinda off sikit about his persona yang .... you knowlah (but I'm not biased).

It seems quite a number of viewers was upset when Kris won; but I on the other hand, was very happy for a simple reason (kitorang punya initial kan serupa? ). Anyway, I think mak ayah Kris mesti minat giler kat Kris Kristoffersen, mesti tu..

Cerita lain pulak dah ..
Selalunya I tak jawab phone calls dari unfamiliar number but yesterday ntah camana, I jawab pulak. Before that nak cerita pasal my friend ni, nama dia Dza (glemer kan?). Semalam dia fone 3x tapi I tak jawab, maka tadi pagi2 lagi dia dah fone just to make sure I ni masih bernafas. Baik kawan cam tu kan? Tapi baiknya kejap aje tau. Patut ke dia suruh I buang my HP tu? Janganlah Dza, my HP is my life, kan?

Dilema HP tua: Ada 3 incoming missed calls tapi bila I klik to view, skrinnya kosong aje.

Berbalik hal I jawab call dari unfamiliar number semalam tu ..... Alamak, kenot storilah. Baru teringat I kena keluar beli makanan kucing; dan sebut pasal kucing ni kan, mulalah I nak marah nih.. tapi KakJa tak kasi marah2..
(tengah hembus nafas pelan2 sambil memintal2 lengan baju).

2 comments:

kak ja said...

Hahaha.. merasa marah tak salah; yg salah bila kita tak mengeluarkan perasaan marah tu dgn cara yg betul dan memberi kesan yg positif pd semua pihak..

Ada org yg bila dia kuarkan marah dia, sampai ev body keliling dia rasa serabut semcm dan kalau ikut ati rasa nak terjun bangunan!!

somuffins said...

Marah ada beberapa jenis. Marah sayang, marah benci, buat2 marah, marah menyinga, marah cam naga n marah membisu ...
I pernah sekali marah menyinga hinggakan seluruh badan menyocok2. Ngeri tau, ingatkan ajal I dah sampai masa tu.