Thursday, 7 May 2009

Bankdraft ...

" Bukan salah ibu mengandung"
Kesian roti2 tu, multi-tasking punya pasal diorang jadi mangsa keadaan. Tulah, terkejar2 buat abc (bukan air batu campur) all at one time, tetiba muncul d out of nowhere yang bersifat urgent & critical, terpaksalah didulukan.
.
Hmm.. memang bagus, *today (30/4) is the last day to submit bankdraft; and I have less than 2 hrs to do so. Nape tak cakap bila last daynya? "ingat dah tau.." Tengahari buta kena pergi bank kat Tepan tu? That's equivalent to menempah maut, you know; pastu kena hantar benda tu ke SA pulak. Sigh .. anak punya pasal!
.
I tau buat TT aje, tak pernah tau camana nak 'buat' bankdraft. Kalau ada word 'bank' surely buat kat bank kan? Dalam keadaan bergegas, I drive dari satu bank ke satu bank, altogether 3 banks. 2 banks turned me down sebab I takde akaun kat situ. Ngader!
.
Nasib baik the 3rd bank can accommodate my request - diorang tak tanya pun samada I ada akaun kat situ. Apa bezanya ada akaun dan takde akaun? Orang bank pun tak boleh jawab soalan glemer cam tu. Whatlaa..
.
Last bank macam OK aje, orang tak ramai. Lepas isi form, bank staff suruh naik ketingkat 1 buat trnxn seterusnya; I pun tanya "mana nombor saya"? Staff tu kata "tuuu, kat tangan puan..". Heheh, aiyemsowi, tak pasan. Tiba tingkat 1, yaRabbi .. ramainya manusia tapi dengan izinNya, semua berjalan lancar. Alhamdulillah..
.
Buat bankdraft kena caj RM5 rupanya. Sumpah tak tau.
Earlier in the morning, I was meroyan dgn D dan berikrar tak nak tegur dia 3 hari. Tau ke dia kita ni geram dan jauh hati dengan dia? Hmm, haramm. I pun terlupa dengan ikrar yang dibuat dalam hati tu, terus ask D temankan as co-driver. Dengan adanya D dalam kereta, memudahkan my misi. Thanks D!

4 comments:

shira lambada said...

hahaha=)
i faham sangat lumrah org majuk baik sendiri..

somuffins said...

Duk meneka siapakah Shira lambada, sambil memandang tajam ke siling. Anyway, mulia sungguh orang majuk baik sendiri, kan?

3E said...

somuffins ni mmg suka merajuk ya....

somuffins said...

3E, tak suka merajuk tapi kadang2 keadaan memaksa .. heheh