Monday, 2 April 2012

Rainy days n mondays ...

Am feeling excessively sentimental :-(


Persiaran Kewajipan memang sendat pada waktu pagi dan petang. Tersedia 4-lane tapi macam patut dilebarkan jadi 8, boleh? Terkini, keadaan lagilah 'best' sebab dari 4-lane dikecutkan jadi 2. Kecutan sebahagian 4-lane dibuat tak jauh dari lampu trafik utama. Boleh bayangkan 'kenikmatan' duduk lama2 dalam kereta, tak?

But who's the culprit here??

Yup! this ugly excavator is one of the culprits here, kih3. Tak sure berapa lama projek mega nih akan selesai tapi bila dipikir2kan, best jugak. Panjanglah langkah dan lebarlah sayap CikSom nanti yek? *sambil lompat kij....*


On the right is Summit Hotel. Sebelum dan selepas hotel ada lampu trafik memecahkan 4 laluan ke PJ/KL/SA/Klang dan kedunia luar sana! Dugaan bermula disini ...

Oh yaa .. kalau nak keMydyn, belok kanan just after the traffic light. Dah turn right tu jangan nak senyum2 kambing plak sebab ada satu lagi lampu trafik menunggu. Just for the record, Jaiyen akan kembali beroperasi ditapak yang sama. Mgmt menjanjikan satu tempat bersyoping yang lebih gah! hmmm..

Rasa cuak juga bila kereta terpaksa berhenti sebelah 'silo'. Kot tetiba mende tu menyenget ke, kan?

Keadaan awan dan langit tetap sama. Biru memutih bila hari cerah tapikan tapi kenapa dan mengapa ..........................., hmmm..

Latest update: Tak sangka my coretan hari nih coincides dengan cerita sensasi dimuka tengah sokabar Star. Terernya editor Al-kisah, kan? haha ..


Sekian, harap maklum.

4 comments:

Anonymous said...

I menempuh traffic jammed ini 5 hari seminggu. Hari Sabtu & Ahad tobat nasuha tak mau keluar. Takut kecut kena panas, ialah lama sangat duduk dalam keta tunggu keta bergerak.

Paling sedeh dulu boleh pecut dari USJ 21 skrg I cukup bersopan santun tiap-tiap hari nak pg Masjid Al-Falah nak pick up si bongsu habis kelas Fardhu Ain. Pakkal lah, kalau ada helicopter I berhenti je amik dia kat tengah padang tepi masjid tu.

Walaubagaimana pun kemudahan jangka panjang untuk kita bersama kannn

Ahkak

psssst, first rasanya

Ibu n Abah said...

Laporan trafic terkini dibawakan oleh
Kak Som...
heh heh heh heh...
or i ketawa serupa macam mutley dalam catch the pigeon...

cahya indah said...

jammed on the way pegi mana ni auntie? shopping ke? ;)

somuffins said...

AHKAK
Masa pengguna jalanraya sedang keluar asap dari rongga berkepul2 kerana 'jem' teruk, I kat rumah goyang2 kaki, hehe.. Jgn jeles sbb masa dulu, kita pun harungi 'jem' hebat esp kat Bangsar nun.
Betullah you cakap, kemudahan jangka panjang untuk anak cucu kita kekdahnya..


AKAK
Lapuran trafik yg patut dibayar, heheh.. You ketawa2 tu tutup mulut tak?? masuk lalat kang.


CAHYA
Jam dlm kawasan USJ (indirectly Subang Jaya).