Monday, 15 June 2009

hahahahaa....


Hari tu lepas makan mee udon, I mimpi pergi Jepun. Jepun dalam keadaan kelamayar, tak nampak bunga sakura bertaburan dan tak nampak bayang hidung hitam siLingLing pun (masih hidupkah dia?). I cuma dengar bunyi gelak tawa Kama**** aje. Dah 15 tahun tak jumpa queen melekek nih tapi camana dia boleh bolos dalam mimpi I?

Malam tadi I mimpi bertegang urat dengan seorang yang tak dikenali tapi dalam suasana 'sesi anak wayang'. Yang bestnya I guna skrip yang sedia ada dalam hati aje. Perasaan masa tu sangat tercabar like wanting to tell the other person 'don't mess up with me'. Mana datangnya semangat tu?

Sinopsis (hehe, kata sesi anak wayang.. kan?)

Ada sorang budak jatuhkan something... pastu I perasan ada sorang pompuan tu moncong2kan mulut kearah budak tu gaya nak menuduh gitu. So I yang perasan jadi heroin ni terus mara kedepan face to face dengan itu pompuan.

Semburan pun bermula ...

I tak ingat apa yang I semburkan tapi lepas tu I rasa lega sangat2 sebab I dah lepaskan segala yang tersimpan. Dan pompuan tu macam tergamam aje ..

Realitinya memang ada kena mengena dengan life I sekarang nih. I've been waiting for the truth to prevail. It has been 1 yr 4 mths now. Kinda tired of waiting but I shall wait ...

Sabar CikSom, sabar ..

11 comments:

Amy said...

Hye sis,
haha memula bace mmg i gelak sakan yer. But at the end cam touching plk..Be strong yah sista!!

kak ja said...

Uisshh, sabaq betoi Cik Som kita ni.. boleh tunggu sampai sethn lbh.. Kalau I, I dah terjah dah.. hmmm..bbpj...

*Actually x fhm hujung pangkal pun tp sj suka nak jd batu ronson.. hahaha..

Dentist and Me said...

biasseerrr jeeerrrrr ! ! !

Spices of Life said...

our subconscious mind is at work while we sleeping. and tht little mind of us keeps a lot of things/emo.and there in our our world " the dream" we speak our mind. i pernah marah my dad big time in my dream..but in alam nyata sumpah pijat semut tak mati. takut jatuh ke tahap anak derhaka. im sure you know what you are doing and from your dream I see you have found your peace within yourself.. cheers

somuffins said...

Hi Amy.. I dah tersangat 'strong'lah ni.. meh tengok my biceps (tu yg menggila nak berdiet tapi..)

Ja, apalah 1thn 4bulan tu if I can wait 13 thn. Apa2pun, tq, I need that Ronson very much.. hehe.

Mr Dentist, lu silap rumah ka??

Azieda, tepat juga cakap u tu that i've found some peace within me BUT you know, syaitan ni selalu jer bermain2 ditelinga, dikelopak mata dan worse still in our heart. Sigh..

kak ja said...

Huittt!! Menambahkan suspen I je Cik Som ni.. apa yg 13 thn, apa plak yg 1 thn 4 bln..?? bakal tak lena tidoq I mlm ni.. hahaha..

BTW, Spices of Life, citer kita ni ada persamaan skit sebnyk.. esp part pijak semut tak mati tu.. hahaha.. apa nak buat, tak nak masuk neraka kerana menderhaka, kan?

somuffins said...

Ja, I kasi u snippetnya aje bab 13thn tu eh? Apa u rasa kalau dilarang pergi rumah abang oleh isteri tercintanya? I bukan duduk kat Paris dan dia bukan duduk kat NuJilen taw. Jarak rumah kitorang adalah 30-40 minit jer.

Spices of Life said...

somuffins , siapa ciksom ? hahaha any now i can see the clearer pic. all i can say the truth will come out.. sabar is the best remedy.. doa is the best antidote.

ja..hahahhaha semua orang has the saME thingy with parents.. sabar sabar..in my dreams i pi teriak kat my dad.. hahahhaha

somuffins said...

Azieda, siapa ciksom? She's kawan blogger gak, baru kenal, hehe. Thanks for the nasihat. Kadang2 jer I naik hangin (still dlm diam).

kak ja said...

Isshh.. Cik Som, kalaulah isteri tercintanya tu ada membaca kan ke bagus? Sbb I nak citer kat dia, ada seseorg tu kan, perangai nyakitkan ati mcm tu gak le.. mak mertua dia yg mkn ati dgn dia.. Now the husband dah 'bukak mata' (dulu bi*i dialah segalanya) dan isteri tercinta kini tu dah dimadukan dgn bekas gf the husband!! Bkn nak padan muka kat dia, nasib kita pun blom tentu, tp I think she deserves it, lah Cik Som ooii!!

*sj je nak menambah panas..

Spices of life, I think my case ni jauuuuhhhh lbh serius.. Tp I felt better selps satu mlm tu, I mimpi I lafaz, I dah maafkan dia.. Dlm mimpi je tu, di alam nyata, susah nak citer!!

Spices of Life said...

dah di madukan oleh bekas ex gf the suami.. oh wow.. dengar dari pelaman saya,.. their bekas we stay away.. elok migrate..