Tuesday, 2 June 2009

Jalan2 ujung minggu ...

Lepas nyanyi 'happy birthday' & 'Allah selamatkan kamu', muzik konduktor sarankan budak2 nyanyi 'Negaraku' pulak. Tulah berdiri tegak aje bebudak tu..

Selesai menyanyi ketiga2 lagu penuh semangat (conducted by Ram**MS wannabe), sesi potong kek pun bermula. Sebenarnya I suka makan besday kek. Dapat jamah 'sepinggan' pun jadilah. Macam kawan I sorang tu, dia hanya makan telur dapat dari rumah pengantin. Tu dulu, tak taulah sekarang hobi dia masih cam tu ke tak.

(hehe.., sempat digress)

I tanya girl yang pakai pink hairband tu "bila besday awak?", jawabnya "besday Hana nanti, pastu besday mama, pastu abang, pastu Bak". Bagus Hana tu ek, very informative.

Nilah puding Mailo, hasil air tangan mak sedara besday girl. Pada mulanya nak buat puding ala marble, tapiiikan ... tapiii...

Untuk beriya2 dan berusaha sampai tak tidur malam kerana nak buat birthday party untuk anak2, I bukanlah orangnya. Rugi D&T dapat emak yang 'rajin' cam I tapi pernah 3-4 kali juga D&T merasa "fuh..fuh.." tiup lilin (sebelum di ban peniupannya).
.
SIL: Salam kakakku, tq datang smlm. Lama kita tak brmesra ek. I tgh tgk gambar smlm, gambar u n sara seiras gitu, trademark Hj L**** tak lari especially bhg mata ;-)
.
Me: Dek punya pasal, akak F1 dari rumah ke SS1, sanggup numpang (semangat mee KP kot?). Niway wa manyak nerbes wa ckap lu, namun ku gagahi jua. Gamba I dgn sara? Harap cun2 belaka, if not pls edit part bibir kasi merah n pouting sket, ok? Mata kitorang trademark Hjh Has*** (sepet). Tqvm for inviting... Oh ya lupa lak nak reqst. Mintak tlng adek punya suami email gamba2 tu, boleh? Yg berharap; akakmu.
.
SIL: Request telah diforwardkan dgn serta merta tanpa prejudis ;-) cuma brapalah teknologi canggih ni akan sampai? Kita tungguuu..

8 comments:

G'Zain said...

Cik Som,
Besday girl tu anak Brother Kamal u ker? The girl look like the mumlah. If yes my regards to them..

kak ja said...

Terdiam sejenak baca line ni:
"Sebenarnya I suka makan besday kek. Dapat jamah 'sepinggan' pun jadilah"

I sgt2 tak minat dgn bday cake!!

Tp kan kita ada samting in common tau, Cik Som.. Part ni:
"Untuk beriya2 dan berusaha sampai tak tidur malam kerana nak buat birthday party untuk anak2, I bukanlah orangnya. Rugi D&T dapat emak yang 'rajin' cam I tapi pernah 3-4 kali juga D&T merasa "fuh..fuh.." tiup lilin (sebelum di ban peniupannya)"

Kat umah I ni pun ada sorang yg minat sgt telur-bunga-telur pengantin.. Sampai kena pesan "bunga teloq ni sebijik I punya aarr?" Kalau tak pesan, alamat licinlah dia sapu!!

Spices of Life said...

hmm good thoughts jugak eh.. lepas nyayi lagu besday nyayi lagu negaraku..patiotic gitu...

Cik Som said...

Hai cik Som.. (Er, rasa macam panggil diri sendiri jer..)
Waa, pertama kali dengar orang nyanyi lagu negaraku kat besday party. Begitu .. patriotik!

somuffins said...

Gee, betul betul betul :-)

Ja, kalau tak dpt rasa besday kek, boleh jauh ati berbatu2 taw. Dah attend besday parti tapi tak dpt rasa kek, rasa ralat bebenar. Part kita ada samting in common bermaksud kita berdua ni 'memang rajin' kah? kah3.

Azieda/CikSom .. harus jadi patriotik, nanti tak dpt potong kek :-)

Hi CikSom, dah habis berpantang ke? You dpt gegerl or boboi??

Cik Som said...

baby girl.. Hana Maisarah. :)

kak ja said...

semmgnya kita sangat rajin.. bertuah cik2 abang dan anak2 kita dpt kita.. hahaha..

somuffins said...

Ja, mueheheheh..