Sunday, 7 February 2010

sepanbob makawoni n chis ...

rebus dan toskan
.
campur dengan butter, susu segar n cheese
.
.

I ni macam masih ada anak kecik umur 5-6 tahun yang masih teruja dengan Spongebob ...

30 comments:

aintsuperwoman said...

aikkk? I...I....oghang yg pertama kat sini!!! ehem!!

haa..u boleh kawan dgn anak bongsu I...hehe

kak ja said...

I sj nak bg peluang kat ASW.. hehehe..

Anak sdr Kanda Anne panggil BOBOK PEPENG..

Ibu n Abah said...

Salam semua...
Hmmm..... itu macamana owang tengganu boleh cepat dari owang bangi?... oooo... mentang2lah keta bawu..laju dia sampai dulu...
kak som,
u beli apa tu?..(sambil menjeling2 kat dalam kotak tu..)
sedap ker kalau makan cenggitu?..
U beli kat mane yek?..
Satu kotak brapa hinggit?..
Kedai mana ada jual benda tu?..
makan gitu jer ker?..

aintsuperwoman said...

kak Ja and akak,
kete bawu kita memang laju. (eh, somuffins, sori arrr..kita buat macam kat rumah kita je nii..)

akak,
hisshh..(sambil bisik2) buat malu kat orang je, tu bukan untuk makan lah kak, tu untuk kita main apa tu..ala...tekap2 tanah liat tuuuu.... :DDD

somuffins said...

Fa, I boleh kawan dgn anak bungsu you sebab I CUTE ka? kakakaka...
but seriously Fa, apa sebabnya?


Ja, you ni memang taw, hehe. Bukan ke anak sedara Kanda Anne anak sedara you juga? Lainlah kalau anak sedara Anne tu you maksudkan Adik. Cakap berbelok you pantas aje I tangkap. I jibak kan? Ehh, jibak plak.. I bijak kan kan?

I akan jawab soklan cikMah dan Fa cikit masa lagi.. Kelakorlah you all nih..

QueenJah said...

Salam Cs, er...you sker ker makan mende tuh? sedap ker? kalu sker sgt senanglag..lenkali you dtg umah, I belikan mende tu jer, boleh?

somuffins said...

QJ, sampai haaati .. (sambil mengalunkan lagu Aming)...

I nak samting yg you masyak, tak kiwa, ndak jugak.

ain said...

klu cam tu, boleh ler join anak2 saya, they all semua suka mat span ni!!hehe

kak ja said...

Silap, CS.. Anak sdr Kanda Anne punya BB.. so xde lah kena ngena dgn I, tp budak tecik itu dolu slalu lepak kat umah Kanda Anne.. She's soooooo adorable!!

Ibu n Abah said...

kak som,
nak najuk dah..
kiter tanya tak jawap pon...
( menjeling2 pandang jugak ke belakang... kot-kot di panggil semula..)

somuffins said...

Ain, you belikan anak2 you makaroni tu, sure diorang suka :-)


Ja, rupanya anak sedara dari BB's side eh? Sowi aah kita silap ;-)


cikMah, janganlah majuk .. NOW I nak jawab soklan you n Fa..

1.Namanya Makaroni n Cheese
2.IA perlu dimasak dulu, makan gitu kalu nescaya gigi patah berderai, hihi..
3.BELI kat ColdStorage, SubPred
4.Harga RM6.49

Cara memasak: Rebus makaroni, toskan. Pastu tambahkan sikit butter, susu dan cheese (yg dikembarkan dlm kotak).

Sedap ke tak? Kalau suka cheese, OKlah. Benda2 cam tu, T yang suka beli so dia sorang yg makan.


Fa, secara tak langsong, soklan you telah dijawab (psst Fa, tahan jer bila Akak "hishh" kat you pulak, hehe)

anneaziz said...

Ehem ehem,

Ada orang mengata belakang kita eh? patut ler asik dok tersedak!

Budak yang Ja maksudkan tu anak yatim, sejak kematian abah dia, kerap melepak kat sini sampai lah masuk sekolah...Ada cerita sedih di sini.

Nama dia TINI TOT, suka bobop pepeng!

Ibu n Abah said...

Fa,
masa fa kata benda tu mainan, sekecik biji sai pun akak tak percaya...
akak nak hisshhhh kat fa...
itulah... conpiden sangat...
untung kak som jawap bebetul...

aintsuperwoman said...

somuffin,
u boleh kawan ngan anak I sebab dia pon suker kat spongebob tu haaa....

akak,
hisshh akak ni...memang le fa tau benda tu untuk dimakan! hahahaha...

kak ja said...

Kalau u nak tubuhkan Kelab Bobob Pepeng, Tini Tot boleh jd penaungnya!!

kak ja said...

aikkkk?? dah berubah dah pics kat sini.. u ni anak murid si kopafil tu ke?

somuffins said...

Anne, kalau taknak tersedak, selalu2lah singgah ke dapur kitorang, k? Nape dgn Tini Tot tu? Adopt ajelah dia Anne boleh kita lantik dia jadi penaung kelab Bobob Pepeng (as suggested by your dinda)


Akak/Fa, meh berjabat tangan.. PEACE! pis kacang pis. BTW Fa, Spongebob bukanlah kesukaan I, I lbh sker Fred Flinstones, heheh.


Ja, ketiga2 gambar yg I tampal tu hasil dari hp T. Gambar makawoni selepas dimasak tercicirrr plak maka I pun gunakanlah bakat Kopafil yg lama tersemat didada, auwww.

kak ja said...

I warn u, CS!! Fred Flintstones tu I punya!! U jgn kacau!! U amek lah kete dia, pi main jauh2.. Pi jln2 dgn Popeye..

Pssttt!! my word verification is 'chipti'.. Pepandai je depa kata T tu cheap no? Jom kita saman depa, nak?

Ibu n Abah said...

kak som,
i nanak mintak maaf kat fa..
i dah najuk....
i nanak tawan fa...

ibusinga said...

wehh..wehh...ramai majuk2 kat sini...tak mo kacau lah...
balik dulu lah...
(nota dlm kepala..mesti beli..mesti beli..mesti gi sub pred ..)

azieazah said...

Wahhh.. tak pernah nampak lagi benda niii...

somuffins said...

Ja, I kan lebih umur dari you kan? Fred tak bitau you ke yang dia dah gantikan siWilma dgn I? Kalau you nak, you amiklah dinosaur dia tu. Sebut pasal keta Fred, kadang2 I have this wild imagination whenever I bawak keta dlm keadaan terpaksa jalan jauh untuk buat U-turn. Time tulah I tewingat kat keta si Fred tu ;-)
As for Popeye, malaslah dgn dia tu. Penat2 I tanam bayam, dia sedap2 aje habiskan. Takde chan I nak masak sayor bening taw ..
P/S: Ja, 'chipti'? I read it as 'chipit'! OMG!! kejinyaa. Jom kita saman diorang ;-)


Akak, jgnlah cenggitu. You baik kan? Nanti kitorang belanja you kat PappaRich .. (baru berani nak belanja sementelah you dah allergic bila terjumpa DOT3) :-)


BuNga .. ada tak ubat untuk orang majuk?? Kasi potong cam Ah Soh tu, boley ka??


Azie, I pun tak tau benda tu wujud. Sedar2 benda tu ada dlm troli, I beratur kat counter dan bayar.

Ibu n Abah said...

kanda som,
bukan i sorang yang mengaruk bila nampak benda pelik dalam troli rupanya... u pun kena.
U bayangkan, anak i selalu sangat tgk popeye, depa makan burger letak mustard.. beli barang depa amik terus letak dalam troli. Bila bayar, tak perasan.. sampai umah... mengatur barang, puas i memikirkan bila masa i amik benda alah tu. Nak makan ngan apa... pass tu i tanya, adalah sorang hamba allah tu mengaku. I picit justard tu letak dalam sudu, i suruh ain makan depan i. Tak sanggup... dah amik sebotol besar... tak naik hangin i....
u pun kena. tapi u kena boleh gak makan... kalau i masak, lakulah jugak... ini mustard... apa i nak buat sebotol kat umah tu....

somuffins said...

cikMah, jahat sungguh siPopeye tu ya? Apa kata beri jer mustard tu kat dia? kih3, sowi guwau aje nih.

Bila masuk s'market dgn T, kami tak sehaluan. Dia ronda cari barang dia, I cari mine. Kemudian diajaknya I tengok barang2 yg dia dah AIM tu. 8 dari 10 barang idaman, akan berjaya membolos kedlm troli. Kalau barang makanan, tak sampai ati pulak nak kata tidak. TB pesan cam tu so kalau terlebih bajet, bonda pasti akan hantar bill pada ayahanda :-)

dina said...

saya suka! nak pegi beli sekarang!

somuffins said...

Dina, cayalah .. semangat you mmg 1st class! :-)

dina said...

kak, smlm satu pasaraya bintang saya cari, tak jumpa lak spanbob tu... frust! huhuhu... perlukah saya ke jaiyen lak? hahaha...semangat nak tambah berat memang 1st class kak!

somuffins said...

Dina, kesian awak mencari..
Benda tu dijual diColdStorage, SubParade.

PUTUBAMBU said...

ha..ada yek..?
aisey..nak kena try ni

somuffins said...

PB, kalau nak jenis Sepanbob, memang kat ColdStorage aje yg I tau ada dijual; tapi kalau macaroni n cheese jenama lain, you boleh beli kat Giant.