Saturday, 6 February 2010

wona woni makawoni ...

Jumaat 11pm: Sebelum menonong kedapur, sempatlah I beramas mesra dgn 2 dindas di fb dan buat julung kalinya berinteraksi dengan mereka menerusi khidmat 'SomMaybeSoleha' (jangan cembuwu tak menentu pada 'Som' tu sbb sistem itu tidak akan dilancarkan! Not even in the pipeline..)
.
Oleh kerana semalam dah banyak 'bercakap' di fb maka hari ni I better muhasabah diwi .. let me kompol energy dalaman dulu (but the truth nothing but the truth, I seolah2 turut berkongsi rasa dengan dugaan yang sedang dialami oleh my BFF tentang anak dan cucunya).
.
Makaroni al-campak2
.
Sos yang diasaskan oleh penarik Becha bernama Mail
maka ternukil nama glemer Bechamel
(sumpah TAK tipu)
.
sudip penyelamat pada saat2 getir ...
tak jumpa cheese grater, belakang sudip pun jadi

11 comments:

Naz said...

eh! you pun kenal pak mail tu. dulu dia dok kat Norway sat.....peturun ilmu!

ain said...

wahhh...kretip la akak!!! belakang sudip pun boleh jd cis grater!!! kena amik idea ni!!!

Ibu n Abah said...

kanda som,
dah ada lak owang lain mendahului kita... mana geng kita owang Es Pi tu?.. oooo luper... bezzz menyambut aniberseri ngan TB opps sasul.. TK dia..(mujur sedaq..kalau tak habislah i..)
I lak terlewat sebab menemankan TL cari meja utk TV.. puaslah merayap satu bangi...

kak ja said...

Patutlah espi ni tetiba bising dgn bunyi org tersedak.. Ada org menyebut menyeru org espi ghoper2nyer..

Kita tak pi sambut kat memana lah.. cuaca panaih sangat.. Baik duduk dlm bilik bersejuk2.. auuuwwww!!!

CS, apa yg u campak dlm makawoni u tu? Canggihlah u punya cheese grater..

Akak, asyik tok TB, TK, TL, tetiba bila tgok u tulis TV, I jd blur sat.. Tok atau Tuan apa plak TV ni? wakakaka..

kak ja said...

*tok = dok

Helena said...

nampak yummy la your macoroni ..... sos apa tu yer.... share la resipi.... :D

QueenJah said...

Hehehee cik som,
pinjam cheese grater sat, leh dak?
sahih lah hang nih kretip. wink QJ.

Ibu n Abah said...

Ja,
iyerler...
TV apa lak tu...
itulah TB/TK/TL... ni TV..
TV - television...
kan dah keliru
U buat i ketawa sensorang kat bangi ni...

somuffins said...

Salam subuh Ahad pada semua ...

Naz, Pak Mail dari Norway dtg Msia sebab windu kat you; dia nak jejak kasihlah tu. BTW, lama lagi you kat sini??


Ain, kretip? hehe acih. Sudip memberontak bila I guna montot dia to grate the cheese. Eksyen taw sudip tu tapi I buat tak reti aje. Dia lupa siapa BOSS, heheh.


cikMah, bila baca you tulis TV, mmglah I membayangkan wajah talivisyen.. tapikan tapiii nape ada owang tu membayangkan yaaaaaang laen? Hmmm... (sambil garu2 leher)


Ja, dlm makawoni tu I CAMPAK segala benda yg dah setenG2 dlm esbok tu - sesedap rasa hati a bit of evriting - ada timun (?), anak jagung, capsicum n of coz the 'room w/o 4 walls' <- apa ek??


Hi Helena, how r you? BZ as a bee still? Anyway, that is Bechamel sauce (white sauce). I main campak2 jer takde sukat2. You check internet for the recipe ya?


QJ, nanti I tanya kat 'cheese grater' tu dia nak ikut you balik rumah tak, eh? Niway (dgn senyum tunduk malu), acih aah kata kita kretip *wink wonk*


Akak, TV = ? .. what kuditbi? Tuan Vavavoom? Tuan2 kitalah tu, huahuahua....

Helena said...

ok nanti i cek recipe. btw, to answer yr question tu, its in seremban. :D

somuffins said...

Thanks Helena. Kat Sban 2 or 3?