Saturday, 13 February 2010

Seperais ...

Alhamdulillah, rezeki hari Jumaat *ngih3* <- sengih gumbiwa + malu.

I tak sangka gurauan jadi kenyataan. Ni kali kedua I terima keropok dari kenalan siber melalui pos - dulu dari Kuantan dan terbaru dari Kemaman. Akak2, adik2 sekelian jangan cembuwu okay? I dapat hadiah nih sebab penaja dah berjanji kalau I elaboratekan my pendapat (kat blognya), memang ada hadiah menanti.
.
Of course I take it as a joke, khaan?? but at the same time I take it as a challenge as well (dalam ati: dapat melendeh sebelah keta baru dia pun OK gak, hehe). I pun perah otak sekering mungkin (notchet kontang), maka I berjaya coretkan pendapat yang I sendiwi anggap tersangatlah bernas, hahaa.
.
Siapa pengirimnya? Aaahhh .. tak voleh vitau, shhhh wahsia! (you all purak2lah buta huruf okay? kali ni aje, plissss).
.
Dah dapat bungkusan tu tak mungkin I berdiam diwi aje kan? Look no further, nasib baik ada nombor hpnya tertulis kat kertas yang melekat pada borang courier. Tanpa berlengah, I talipaun beliau .. heeee nerves nih .. Ooooh, suawanya sungguh fwenli dan *....* (tak nak cewita lebih2 sebab I takde MakTok yang akan marah kalau I cewita sekewat jalan).
.
Cuaca hari nih sungguh sesuai menjemur keropok; keropok yang baru dapat semalam dari Puan Falizah, juga keropok koleksi peribadi yang datangnya dari Ndja n Teh. Alhamdulillah.

8 comments:

kak ja said...

Muaakakakakakakaaaakkaaaaa..

I pengomen ke satu ari ni!! Mesti berkat tak mandi pagi niihhhh..

Sumpah CS, I tak tau pun parcel ni dr ASW..

Maktok pesan jgn ckp bohong.. Tp I berhelah je, kan..??

somuffins said...

Ja, you memang bertuah!

Vision mata 2020 ka?

Ibu n Abah said...

Woooo...
orang ES PI dah laju dari i...
i kena pergi pasar pepagi..
takut takda lauk lak nanti...
wah..
jauh dapat kerpok...
gorenglah banyak2...
antaqlah kat sini sikit....
makan ngan nasi sedap jugak kan..kan..kan...

QueenJah said...

Salam sumer2...

I dpt tempat ke4 pun ok gak kan?

nak balik kampung yeayy...
esok my nephew nyer majlis, jom makan kenduri!! - luvQJ.

kakcikseroja said...

Ehem...

kat sini pun lambat singgah sebab lambat mandi... nak kopok sikit boleh? :)

somuffins said...

Salam ..

Akak, I mesti jemur keropok dulu sebelum digoreng biar dia lebih garing dan ringan. Hari ni tak jadi jemur sbb mengukur jalan :-)


QJ, selamat jalan. 'Bawak keta' cermat2 taw. Ajak kita pi kenduri tapi tak beri alamat phonn??


KakCik, kat sini memang tempat mereka yang lambat mandi, hehehe.

aintsuperwoman said...

suawanya fwenli and seksi....ahaks!

somuffins said...

Fa, yeeehaaa! (ahaks jugak)