Monday, 14 March 2011

Lazatnya ... You dah breakfast??

Kejap dah hari Senin. Bila hari Jumaat, I akan cakap benda yang sama "kejap dah Jemaat". T selalu gelak bila I sebut 'Senin' which pronounced as 'Senen', hehe. Yalah dia cakap bahasa buku, I cakap bahasa pasar besar JB zaman retro.

Baru jer buatkan TB his b'fast. I ada trick, ehem. On his 1st morning coming home from night shift, I takkan manja2 mintak dia belikan b'fast. I harus jadi LOL yang baik budi pekerti (you can say close to being mithali laaa, haha); so dari mlm tadi dah tau dia nak b'fast kentang goweng (vukan fries ala ferancis).

Tu haa tu, dia tengah indulge in kentang goweng yang tak mungkin mencapai piawaian masterchef, huwaaa .. but do I care? ............. gulp gulp .. of coz I do but looking at TB mengunyah sambil baca sokabar without uttering a word of complaint, OKlah gaknya tu ...

What did I have for b'fast? I had something even more fat'ning, hehe. Wooops! kejap nak digress kejap. TB tengah baca sokabar tetiba dia tanya I "apa makna LOL". Dubdab-dubdab .. (tetiba conscious sendiri.. TB tau ke I tulis LOL kat atas tu?? How can he? kan?), somehow he knows the answer himself, hehe. Pandai ponn laki I ...

Remember that pic?? Huwaat? You tak hingaat? Tak hingat tak per as a picture tells a 1000 words so sit back, layanz..



Dengan itu maka terjawablah teka teki yang mendapat sambutan luar biasa dari rakyat jelata, har3 (tapi kalau nak percaya apa salahnya khaan?).

So I had leftover 'lazat-nya' for b'fast as early as 6.30am .. mengalahkan burung pipit cari cacing so early in the morning, tweet.. tweet .. tweet .. tweet .. tweet (nyanyilaa ikut tune lagu AhmaDaud...).

I'll be happily baking lazatnya twice a year (only) based on T&D's requests (twice, no more no less but it also depends highly on the chef's fluctuating mood).

Nih semalam punya citer for b'fast. Tak sabar nak tunggu lazatnya masak so I boiled pasta sheet sekeping yang dah dipatah2kan pastu campur dengan lebihan sauce. Wella .. eh Walla! Nak mati makan Wella? heheh...

OK then, time to mengorak langkah. Have to get ready with my F1 attire as jap lagi nak hantar Miss T pulang kemarkas. Budak tu memang taw.. Boleh aje dia balik petang semalam tapi nak balik pagi nih jugak. You know why? Sebab nak tengok M*asterChep n Malay drama Trilogi Cinterrr! Is she a spoilt brat or what??

8 comments:

Lili said...

Ini macam pondokpitja boleh tutup!

Lili said...

CS, tadi lupa nak jawab you tanya dah bekfes tu kan... So,sebab dah tengahari, I nak tanya you pulak, dah lunch?

Mira Marlena said...

CS,

Dah 2 kali breakfast..lunch pun dah 2nd round..hahaha

Harga device to from RM8 - RM800(sorry sebab salah bagitau harga haritu..ehehe)yang saya punya RM800
Kedai komputer dalam Low Yat semua ada..just tell them 'media player' device..

zarin said...

wahhhh! sedapnya! lazatnya lazatnya
i b'fast biskut kering cicah milo je tadik :D

somuffins said...

LILI
1st comment: rasanya tak jamin, wallahualam
2nd comment: lunch @5pm had nasi ayam


MIRA
Belum 1pm you dah 2x bfast n oso had lunch? Wah3! Tqvm for the advice.. RM800 berbaloi kot?


ZARIN
You dah selalu makan yummy2, oklah tu bfast makan biskut cicah Milo aje :-)

DeLancrettLurpak said...

Maknye rajin, apa la salahnya, kannn? makanan yg dipanaskan banyak kali adalah makanan yg paling sedap, hehehehe

Ribbon Clown said...

Ok..saya lambat.. ape yg dimasak tuh? lasagne eh..ke quiche? ke combination haha ;p

seriusly lambat otak nak preocess..ke u ade tulih eh..nak cek jap..

somuffins said...

DLL
Only god knows 'how rajin' can her Mak be. Unconditional love kekdahnya kah? kah3..


RC
Apa yang dimasak, I tak tulis secara terang2an. I kan suka beat around the mulberry bush? :-)