Thursday, 3 March 2011

Post mortem n 'wraps' ...

Selamat pagi ... make sure you senyum seindah suria, yang membawa cahaya, ok??

Alhamdulillah hasil senyuman seindah suria tetiba 'light bulb' singgah beri idea ...

So this is my breakfast for this sunny Thursday .. ala 'wraps' yang jual kat individual stall kat supermarket tu. Jimat RM5 .. hehe..

Bahan2nya: Instant capati/pratha, pepperoni, cheese n lettuce.
.
Mengancam kaaanz? hehe ..
.
Kejap aje masaknya. Pendek kata, bubuhlah apa juga intinya. Janji kita bahagia .. walla!

Semalam I buat post mortem for the MC yang dah 4 tahun menginap dalam fridge. Akan dikongsi lapuran selanjutnya bersama dua ratus orang yang berminat. Meanwhile, kena bukak X-file dulu :-)

.

22 comments:

kakcik said...

Senyumlah seikhlas hati semoga dunia akan turut tersenyum bersamamu. :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

alahai...

kita posa lah kak !

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

errr..kak,

boleh makan lagi ke tuh !

3E said...

Aunty Som....
tak leh nak senyum pagi ni sebab sampai ofiice jam 9.30am walaupun I sudah keluar rumah jam 6.50am....
stress ni......:-((

lemongrass said...

hikhikhik....
4 tahun simpan dlm fridge? Tabik lah cos I pun tak pernah simpan barang selama itu :-D.
Psst...ada berani ke bukak that container?

azieazah said...

Salam SOM.
I rindu pada U.


woooooo mengancam!
Kalu I, tak sempat nak gulung dahhhh... ngap terus!

T said...

ada rupa lagi tak? ke masuk cik tong terus?

Ibu n Abah said...

Kak som...
bestnya..
dapat idea apa nak buat dengan taco yang dah beli berabad dulu...
tak ingat pulak nak buat cenggini...
selalu kan macam tu..
beli dulu.. pikir nak buat kendian....(kemudian)

kak ja said...

I mmg slalu gak makan gulung2 instant capati/prata mcm tu.. Kekdg I letak butterhead, tomato,scrambled eggs.. Kekdg I gulung je getah skrap ke, esp kalau tgh bara kat sesaper.. Lantakle saper nak sakit peyut.. bbpj*

noir said...

memang mengancam. i loike...

patiently waiting x-file nye report

DeLancrettLurpak said...

bagitau kami, kot ada fungi ciptaan terbaru dalam kotak yg berusia 4 tahun itu, hehehheh..

lepas tu leh masak mushroom soup, hehehhe

somuffins said...

KAKCIK
Bila baca blog kawan2 yang pandai pilih perkataan, bukan aje kita tersenyum kambing malah terus gelak bergegar2 badan dibuatnya.


AZRINA
Soalan you akan berjawab tak lama lagi, tungguuuu... :-)


ASILAH
Bila hari hujan biasalah.. mesti jam punya. Atau ada accident ke tadi??


LG
I tak buang MC tu sebab nak elak dari rasa bersalah. Tulah bertahan sampai 4 thn.
Psst.. I ada brown basmathi kept in my fridge since 1996. Boleh?


AA
Mana you menghilangkan diri?? Pergi bercuti dengan 'Cindy Lapar' tu ke? Ahaks.

somuffins said...

T
Masih ada rasa dan rupa which is quite pwetty. Post mortem repot almost siap. Tungguuu eh?


AKAK
Cepat selamatkan tako tu, jangan tunggu 4 tahun plak, hehehee ..


JA
You makan getah skrap? Ada tak rasanya macam ayam bakar Nando's??


NOIR
Sabar separuh dari iman. Sila tunggu laporan forensic 4 tahun dari skrng, heheh.


DLLURPAK
Interim report takde plak sebut apa2 pasal penemuan cendawan or kulat dalam MC tu. Kot cheese boleh bertukar jadi ingot emas, walla~

Tie said...

Belum pernah buat wraps lagi. Tapi biasa buat pockets... guna roti arab tu.

somuffins said...

Tie
Masa mula2 Wraps diperkenalkan, diorang guna batter buatan sendiri pastu dijadikan mcm lempeng garing dan diisi berbagai inti/perisa. Cuma lately diorang guna instant pratha/capati.

Pockets mcm dijual kat KFC sket masa dulu, I like!

Mira Marlena said...

Salam Sis,

Thanks for visiting my blog the other day...and those wraps really makes my tummy rumble!

Wow,sejak dari 2007?Hihi...macam mana rupanya setelah 4 tahun berlalu?Ngeri tak masa post mortem tu?Sama macam my mom...she bought some chinese herbs and stuff it in the fridge since I was in high school.Masih wujud lagi sampai hari ni dlm fridge dia..haha

somuffins said...

W'alaikumussalam MIRA
Thanks sudi kunjung balas, hehe.

Tu baru tahun 2007 Mira. Ada sekilo brown basmathi kept in the fridge since 1996, boleh? haha. Maybe your mom can be my buddy sbb sharing the same 'passion', :-)

Ribbon Clown said...

CS, I predict the outcome still x green n moldy kalau sealer MC u tu still intact..hehe

cheese is already spoiled.. a little more will make it more cheesier kot..huhu

tiramisu u akn jd lg sedap kot hehe klu u buat tiramisu lg lah hehe cepat share the outcome!!

zarin said...

dah buat post mortem ye! cepat arrr kasi tau apa resultnya :D
btw, your b'fast tu macam my dinner plak ;-)

somuffins said...

RC
Your prediction on that expired MC is quite accurate. You dah pernah simpan MC selama 4 or 5 tahun jugak ke? ekekeke..


ZARIN
Bukan I tak mau siarkan resultnya ASAP tapi bukan senang nak dapat approval dari pihak atasan untuk lepaskan such report ........... (har3 - cam real aje ek?)

Anonymous said...

seriusly i ve drop by here many times and i like ur wits :D
seriusly 4yrs! big fridge?i nd to throw b4 i cn put new

silent fan ;)

somuffins said...

Anonymous aka silent fan
Thank you for dropping by and leave a note here. Moi got a fan? Auwww..

Yup, 4 yrs! Macam tak percaya ek? I dont really have that big a fridge cumanya MAYBE it was newly bought then; tulah dia tunjuk chilling power yg awesome?