Tuesday, 15 March 2011

SOMbre mood!

SOMbre mood ...!

... but SOM needs to eat, walla!
.

17 comments:

kakcik said...

Makanan sihat, ya? :)

Rima said...

Cik Som
Mood ape pun.. makan tetap makan hehhe.. i like asparagus.. white asparagus yg fresh and gedek with cheese sauce.. yummeh baby!

somuffins said...

KAKCIK
Diharap makanan tu dapat menceriakan hati dan pulihkan mood kurang stabil...


RIMA
Truth is when I risau, I takde selera makan let alone masak but I've changed to be smarter, cewah! Never tried white asparagus, katanya lbh mahal ek?

Lili said...

We have our days, kan? Goodness gracious, it's only March!

zarin said...

owh kenapa ye?
i pulak, if risau i mesti makan n makan n makan tau!

somuffins said...

LILI
Yup we have our days but what's with March? Takleh in sombre mood kah? :-)


ZARIN
We're just d'opposite tapi sejak dua menjak I kena jaga makan if not akan menderita bila perut masuk angin (pus2).

Lili said...

CS,

Haha, there's nothing wrong with March nor with moods! That's merely my way of expressing my exasperation when the goings get tough...
;=D

Yat Maria said...

Cik SOm

hehe..meamng makan tetap makan..whatever moods dtg kan Cik Som..errr...tak pernah umur ai makan tu asparagus..amacam rasa dia..ada pahit ka???

Maya Marisa said...

cik som,
takde mood pun bole jugak msak yea. salute la kat you. kalau maya, call delivery jer la...:-P

mokjadeandell said...

Cik Som,
bila cikmood berwarna sombre
usah dilayan usah dikesah
tuju kedapur buka belanga
jumpa apa saja,kunyah jangan tak kunyah!
hehe.

Ibu n Abah said...

kak som...
takder mood yer?..
jom jumpa pak mud...
lauk sayur tu mmg boleh bagi mood...

noir said...

tabik spring lah maam. sombre2 pun masak. fyi, i hantu sayur tu.

kak ijan said...

Semua sayur je nampak... sangat sihat :)

somuffins said...

LILI
Nampaknya sesi sombre akan berlarutan tak kira hari, minggu, bulan or tahun. Such is life, kan?


YAT
Asparagus tak pahit langsung, ada ketikanya rasa manis but sometimes it tastes 'tanah' almaklum cara tanamannya direct from the soil. Cara masak nak kena betul ie if you like it to be crunchy, then you goreng kejap aje dah.


MAYA
My kind of sombre ada bermacam2 jenis. Sombre mood tak nak jumpa orang pun ada, dasat kan? Alhamdulillah sombre mood yang 1 nih boleh dianggap paling 'cun', haha..

somuffins said...

MAMASON
Bukak belanga tapi tak jumpa apa2 untuk dikunyah. Sombre mood continues :-(


AKAK
Pak Mud tu kekasih gelap siapa?? Sayur tu krapkrup bila dikunyah. Memang mendatangkan mood, auwww..


NOIR
I tau, you cuma tak hantu kat kari aje. Ekceli lagi I sombre, lagi sedap I masak *sila abaikan*


KAK IJAN
Tq singgah disini. Sayur tu dicampur udang n cendawan yg kurus2 panjang tu. Alahai, lupa pulak namanya :-)

Uncle Lee said...

Hi Somuffins, I have always loved asparagus and your this dish mixed with tau gay looks delicious!
Ada sambal belachan to go with it? Ha ha.
Have a nice day and keep a song in your heart.
Lee.

somuffins said...

Hi Lee ...
Woops?? Asparagus with tauGAY? ahah.. nope! Those look-alike taugay were Enoki mushrooms. Maybe I shd try cooking aspaRAGgus with that GAY thingy, heheheee...