Monday, 21 March 2011

Why me, why??

Jus berkarya macam dah kering aje, why? Why me? Why??? <- berdrama plak dia.. heh!

Alhamdulillah selera makan masih lum kering kekal menakjubkan, walla... maka mende yang dah 2 hari tersimpan dalam esbok masih boleh dibawak berbincang!

Kerana 'terlampau rajin' memasak, I dah terjumpa 3-4 kedai makan yang boleh dibuat kawan in time of need, haha. I tak cerewet bab makan dan tempat makan (as long as tempat tu sejuk dingin) tapi TB ada sket pengecualian sebab selera kami berbeza, ehem. Penemuan tempat makan terbaru dijangka akan memudahkan kehidupan si LOL itew, pheewit!

Tengok pada gambar, agaknya berselera tak nak makan sup kat bawah nih?? Yang kuning2 tu was leftover omelette from yesterday's dinner - a combination so very yummy!!


Siapa kata tak selera, I nak cakap sket aje "percuma hidup mu". Actually those were my brother's so-called words of wisdom to motivate us the picky eaters (zaman dara sunti) to eat whateva was served by Mak.

But now dia pun dah lupa nak utter those words memandangkan keadaan kami yang ever so 'delicious' to look at, errrk!!! *wailing*


Saturday 5pm had lunch at BG <- tempat dirahsiakan, hehe. The top most soup = the soup on the left (full of bits n pieces of seafood + mushroom); while the right one is mee-tanpa-perasaan but all the same, it was lazatlicious, yum!

Since TB also ordered mee-hitam-ntah-apa-namanya maka both the above food had to be tapaued home. Apsal ek? Adakah perut kita dah mengecut makan sikit dah kenyang? atau selama nih kita terlupa baca Bismillah kah? Haippp... mana ada? Kita siap baca doa cam budak2 tadika tu lagi, heheh.

W'pun I tak kuat makan pedas, kehadiran cili jeruk n cili padi amatlah dialu2kan. Bukan apa, I was just obliging pada pelawaan siwaitress yang sangat baik hati tu (lagi pun sambal merah tu kureng menaikkan napsu).

Haa nih apa plak? Dessertnya kah? Taaklah. I was visiting BBCGoodFood blog, terjumpa black velvet baby cake (saingan RVC kekdahnya) ... firasat hari Senin meramalkan kek nih akan jadi buruan chef tersohor satu hari nanti (ke I yang dah ketinggalan zaman? hehehe whateva).

............................... Black Velvet Baby Cake sourced from BBCGoodFood

Hari nih TB cuti so biar dia aje yang hantar T balik ke SA (I duduk sebelah jadi mem). Pastu we can spend the whole day berdua2an jenjalan cuci mata kat SACC Mall ke, Masalam ke, Empire ke, SubPred ke ...

... tapi sebelum jenjalan nih, apa kerja sunat patut I buat wahai kawan2?? Say whaaaat??? Maaan.............diiiiiiiiiiii? Apa tu?
.

10 comments:

Ribbon Clown said...

CS,

i pun slalu gak godek BBCGF.. and that black velvet cake nampak mengancam.. :D

Percuma hidup mu? pls elaborate more..saya lembab dan lambat hahaha

somuffins said...

RC
Samalah kita minat kat BBCGF tu :-)
'Percuma hidup mu' means sia2lah hidup kalau tak reti menikmati atau menghargai apa juga jenis makanan yang lazat.

Mira Marlena said...

Aduuhh sedap nya lunch CS aritu ek?
Dating berdua-duaan gitu yek?Hahaha...
Lepas ni nak terjah cafe/restaurant mana pulak?Bagi le nama penuh supaya senang sket saya nak dating kat situ jugak..hahaha
Itu kek memang terliur dibuatnya!

somuffins said...

MIRA
Dari SA, ingat nak makan kat 'A' tapi parking space takde. Pergi plak ke 'AM', parkkng space full juga. Last2 pergi ke usj8 aje.

BG is Bamboo Garden at Summit.

Rima said...

Cik Som
I belum jalan jalan empire.. summit.. all the newbie malls.. bila nak jejak kaki kat sana pun tak tahu bila.. nanti if i need some infor tempat makan yg shiok i will ask u ok.. :o)

DeLancrettLurpak said...

saya suka soup mcm tu tauuu.. tapiiiii, tak leh terima soup warna merah mcm mat saleh selalu masak..

I tak berani masuk website mcm tu CikSom, kang I meroyan di tgh malam, sebab nak makan punya pasal, hehehehe

Yat Maria said...

sian ai cik som baru la ai taw kewujudan BBCGF..walhal dah lama ada trerpampang kat sinun kan...sian ai...

somuffins said...

RIMA
Truth is I tak kaki jenjalan. Malu gak if people want to ask me where to get the best n authentic food. Takat makan biasa2 sekitar my area, bolehlah I bitau kat mana kedai or restorannya. Saya sedia berbakti demi chef sifu, auww..


DLL
Sup tu serupa rasa shark's fin soup but of coz no fin one, hehe. It is very wholesome kind of soup. Tinjaulah BBCGF tu atau pun you beli jer magazinenya. Nanti you bawak balik Msia, jual 1/2 price kat I, hmmmm... I like!


YAT
Yeslah, sian kat you. Nape tak perasan? You tak guna alat apa namanya tu, gps? gprs ke? Belilah mag tu, you kan rajin mencoba resipi varuuu?

kak ja said...

Mkn sup ini sup itu, then badan berpeluh2, dah nak kena maaan.............diiiiiiiiiiii..

Tak sker!! Tak sker!! Tak skerrrr!!

somuffins said...

JA
Mandi togeder2 OK whaaat. Dia simbah kita, kita simbah dia.. auww.... tentu you skerr cenggitu, kaaan??