Thursday, 31 March 2011

CCM 3 - LOL vs LOL ...


  • Last update on Monday, Tuesday-Wednesday MIA n now Thursday baru muncul. Penat sangat walk2 eat air macam round d'world in 80 days kekdahnya, siap jet lag lagi (kah3) tapi biasalah for SAHM @ LOL ie lady of leisure yang takde pembantu rumah, mana boleh berihat lama2, kan?



  • The moment we step foot in the house, the usual chores resume soon after. LOL vs LOL .. Lady of leisure dah jadi Leisure Olok2Lah ... lol ..



  • Akak tanya 2 soalan so nilah jawapannya - Kami berlapan kesana .. T n me, Ndja n son, SIL n daughter, Ngah n Teh. The so-called CCM dah dirancang seawal 1stQ tahun lepas. Bila tarikh luput almost over barulah mood menginja datang mendadak, haha. My sisters n SIL dah biasa kesana cuma I aje yang blur ala MrB almaklum dah lama benar terperuk bawah ketiak TB tempurung batu, heheh.



  • Tambang taxi airport-hotel @RM25/taxi. Untuk jenjalan dari 9am ke 5pm kita sewa 2 taxi @ RM180/taxi. Kita sangat berpuas hati dengan servis yang diberi dan diharap mereka berdua lebih2 lagi gumbira dengan kita sebagai pelanggan berhemah, ehem.



  • Cam biasa sebagai pelancung @ tua-rist.. kita dihantar ketempat2 'tersohor' disana. Salah satu tempat harus dilawat ialah ....

Jangan takde kenangan menyedut udara KTganu, adalaa satu dua benda yang dibeli sebagai kenangan. As for the rest of them, diorang komain bersemangat lagi ...


As in previous entry I tampal gambar2 replika masjid tapi sebelum tiba kawasan tu, terpandang plak kat si Mewi Go Waun, hehe.. teringat kat Sonia, anak Rima yang sangat suka kat MGR (vukan aktor Tamil itew, vukan 3x).


Aida (PatinPasta) tanya apa I syoping kat sana. Well Aida, here are some of the hasil tangkapan yang dikirim dan dibeli as fruit hand specially for The Boss TB as his after meal desserts.

Dodol dalam daun-apa-ntah n dodol yang dah vogel, ahaks. Yang leper tu biskut sago dan gula tarik (tapi tak leh celen gula tarik zaman dara sunti yang boleh ditarik 1-2 jengkal ketika digigit, beshhh). Apa lagi I beli? Hmm.. I beli kuih denderam, roti keramat dan tentunya keropok. Thanks so much to CikWanZ sebab bitau d'best kedai untuk beli d'best keropok in town w'pun dia duduk d'Kelantan.

Thanks so much to Sizuka/Shidah for your suggestions on what to eat n what to buy/go sebab kitorang memborong roti keramat macam tak hingat donia! Sama gak masa beli keropok, haishh..


... and thanks so much to Fa for suggesting to buy the 'branded' roti canai. Tak susah nak cari as the taxi men yang berdua tu tersangat arif with d'whereabout of all tua-rists attraction.


Last but not least, thanks a million to my 3 sisters. May Allah bless them n their family; and may Allah bless us all (this includes whoever is reading this at the moment).


Nota syahdu: in awe!

13 comments:

Mira Marlena said...

Eh eh
Sewonoknya jenjalan CS!
Kalau tau pegi walk walk eat air...dah lama saya kirim tau!
My mom pun phobia flying ni...dulu masa kitorang gi Langkawi punyalah my mom kecut duk sebelah..kadang2 nak tergelak pun ada..hehehe
Sampai sekarang my mom never like the idea travel by flying..

zarin said...

ish sronok plak dengor citer u ke KT nih.. i dah lama tk stay kat KT..asyik lalu je tiap kali nk balik kemaman or pasir mas

kayteeze said...

Dodol tu manis, kan? Kita suka beli untuk adik2 sebab senang nak makan. Kalau dalam paket plastik tu leceh nak potong.

Eh... ada gula tarik ? tak perasan lak kita!!

ahkakbatik said...

citer lagi cik som...citer lagi... asyik owang tu je citer jalan pusing sepanyol la.. kep-taun la... kita dah kertu ni... eh silap...CS yg kertu ni pun pandai "walk-walk" khannnn......

Ribbon Clown said...

CS,

teringin keropok lekor losong.. selain dr PK yg lom buat2 lagik hehe

ngadap blog u ni buat ngidam-list makin panjang lah hehe

FaAtip said...

Oohh..setelah hampir 2 purnama I tak AkTIP, tiva-tiva I muncul semula setelah nama I diseru....heheehe. How I wish, kita dapat versua hari tu. Pssttt...I bet mesti pakcik driver tu suka dengar you olls gelak gelak manja kan, kan? heheeee

somuffins said...

MIRA
Apa agaknya yg you nak kirim tu? I harap not something edible (kot meleleh plak air liur, hehe guwau). I tak suka naik kapalterbang tapi at the same time I'm in awe with planes. Caner tu?


ZARIN
My 1st time ke KT. Kelantan lum jejak lagi. Perlis, Penang, Kedah ... ishh, ntah bilalah nak kesana ek?


TIE
Dodol kalau tak manis tak syok. Rasa manis dgn perisa gula Melaka, I like! Suka makan yg kecik2 tu sbb terasa gulanya dah 'bersarang'. Gula tarik dibuat guna gula nira *kot?*

somuffins said...

AB
Sementelah dah kertu, walk2 mmg tak sama zaman kerda dulu. Walk2 masa kertu kena a bit choosy if not, can get tired easily. Dulu kala lepas beranak 2 bulan, I leh berjalan marathon lagi. I hebat, kan? hahahaa.. *u mesti geleng kepala tu*


RC
Selama I kenal keropok lekor, ianya harus garing diluar n lembut didalam *selepas digoreng* TAPI kat Losong tu, diorang goreng KLekor versi 'bentat'. Tak garing langsong. Tak best!


FA
I wish kita bersua muka dan badan maka bolehlah kita berdua surf the ombak pantai, auwww. Psst.. those 2 taxi drivers ganteng bangat Buk Fa. Kira FAngkat adik vukan FAngkat FAkCik, heheh.

You janji nak make a comeback kan?? I hope you make it soon, k?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak !
bestnya..

dekat 10 tahun lebih tak ke sana.


sukanya gula tarik!

somuffins said...

Azrina

10 thn you tak kesana? Itulah my 1st time there. Hebat tak? hehe..

Gula tariknya tak warna coklat sebab diorang tak guna gula melaka.

PatinPasta said...

Cik Som,
Dodol? Haish! Sedap tu. Dalam family saya.. saya sorang jek suka makan dodol.

Gula tarik ni dibuat dari apa ek?

Roti keramat ni camno Cik Som?

azieazah said...

Dengar citer dah teruja.
Baca saja dan tergoda.
Tengok gambar lak dah tak leh tahan.

Tak leh jadi ni, memang nak kena pi juga Tganu pasni!

semua ni SOM punya pasal...

pssstttt pinjam sejuta?

somuffins said...

AIDA
I suka dodol yg lembut dan naik gula mcm versi dodol Ganu. Bahan gula tarik ialah gula pasir, gula melaka, santan dan tepung (kot?). Kertas yg tulis bahan2nya dah hilang, hehe. OK, nanti I tampal gambar roti keramat eh?


AA
Teruja? Tergoda? Takleh tahan? Ada2 aje you nih.. auwww..
Pandai jer dia nak blame kita ek?? Walhal dia kat sinun komain rancak lagi mengcoordinate trip ke Kelantan/Tganu.
Nak pinjam sejuta? Awat sikit sangat? Ambik nihaa 3 juta, halal just for you..