Wednesday, 2 March 2011

Not so wordless Wednesday ...

Hari-hari masak kari
kari dimasak oleh Kumari
sedap bubuh ikan tenggiri
kalau tak sedap kita lariii ...

CikSom @ Kumari gigih memasak (pakai skirt lagi, auww)

When the clock strikes 12am, ayam gor n kari ud pun siap!


Tak dapat royalti dari Mr Lingam ponn...
.
Nota: Kari udang + terung/tomato, guna lo-fat hi-cal milk *menjaga kesihatan maklum makannya dah larut malam*

... last but not least ... 'KIJANG' specially for Yat *wink*
.
.

20 comments:

zarin said...

hari hari masak kari
kari di masak di malam hari
betul ke masak kari di malam hari?
untuk dinner ke sahur di pagi hari?

ececeh jadi tak pantun i nih? hahaha

kayteeze said...

Tie pun nak masak kari hari ni. Kari kepala ikan.... :)

noir said...

haha, i know some supermoms tapi tak de yg masak at midnite. apa agaknya gelaran i can bagi ciksom?

i kari mari ni tak minat langsung. tapi lately mcm teringin pulak, saw at lili's and now here :}

kakcik said...

Sedapnya kari udang. Mintak sikit. :)

Sizuka said...

hahahahha... u made my day la CS with the pantun. u too zarin :D

Lili said...

CS,

Kari tenggiri kari udang
Lebih sedap kari daging
Ish ish, dasat Lingam berdagang
Tak beri royalti CS dah tayang!

Noir,

Malam vuta masak kari
Buat santapan dinihari
Cubalah Noir rasa kari mari
Sedap tau menjilat jari!

ngeh18X!!

PatinPasta said...

Cik Som,
Tuh diaaaaa.. dah keluar suma peket Lingam khazanah Cik Som! Memang setia sungguh dengan Lingam sampai serbuk kunyit pon Lingam. Hehe!
* cer tepon Lingam, kot buleh dapat royalti rempah sekotak dua, kan? kan? :D

Yat Maria said...

Cik Som aka minah Kumari
masak pakai skirt ngan tumit tinggi

aikk..rencah sup ada brand kijang ekkk??
kat sini yilekkk...alaaaa..wadehekkkk!!

DeLancrettLurpak said...

masak malam utk esok hari, bijak-bijak.. kita minum dulu!!

heheheh

somuffins said...

ZARIN
Kari tu dimasak at 1145pm untuk dimakan pada saat n tika itu, kih3. Masak jap tu, habis jap tu juga. I masak sikit2 mmg terer, cuba masak lbh dari 4 owang, sure menggeletarr one..
p/s: Calet sket, pantun you cun!


TIE
Masak kari kepala ikan? Cian ikan tu tak berkepala, ahaks. Ikan dari kolam atau dari pasar?? Buat sambal ijau sekali tak?


NOIR
You are missing one of the world's nikmat if you dont like KARI. Of all the curries, I sker kari udang plus kari kapla ikan cos I enjoy korek ikan punya mata.
I am no supermom, but if you insist I can settle for super duper mom, muahahaha <- mahap, ini adalah gurauan semata2.

somuffins said...

KAKCIK
Silakan tak yah tanya2. Antara kita, kira halal punya. Don't be shy2 cat okay?


SHIDAH
Am glad I make you smile! Psst.. jiran kat spital tu make noise lagi tak? You nak I hantam sama dia? *brutal sekali sekala diharuskan*


LILI
Sure wakil Lingam perli I 'sape suruh memandai2 buat promosi? Kita tak suruh phonn??'. Can you be my attorney plizz?? C

somuffins said...

AIDA
Wakil Lingam akan kata 'sape suruh memandai2 buat promosi? Kita tak suruh phonn??'. Jahhat diorang ek?
You ingat tak dulu I kata nak panjat escalator Mydyn sbb nak ambik gambar kari Lingam as proof to AB? Tulah tu, gambar2 tu semua I tangkap masa kat supermarket but I only bought rempah kari ikan n daging aje. Tu pun I share with my 2 sisters (letih nak habiskan sepeket). I bukan juga peminat setia Lingam's as I do buy other brands too.

somuffins said...

YAT
I tak pernah guna brand Kijang. Tangkap gambar tu sebab you suka cara I lompat kijang, khaanz??


DLLURPAK
Taaaak.. I masak malam untuk makan malam. Masak sikit aje pun, so time tu juga habis. Either hubby/son dah lapar OR my kari mmg sedap, ahaks.

Today I masak the same kari sbb I tak puas meratah, hehe.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

feweeeeeet...

Kak Som; the vogue mama !



hmmm...Kijang. Rusa & Kancil takde ke kak?
haha..

u make my day lah kak...
tengah2 malam buta ni buat mata yg dah naik beler ni terus teghang..

somuffins said...

AZRINA
Ha'ah memang vogue kalau dalam gambar tu I, tapi yg sedihnya vukan I, vuuuuuu-kaan :-)

Takat nih ada Kijang jer. Rusa & Kancil, Perodua dah booked, heheh.
Psst.. apsal tidor lewat?? YM dgn hubby eh?? Dia lum balik kan??

azieazah said...

I jarang jumpa yg Lingam’s nih. Kijang memang langsung tak tau.

adehhh!

Setakat rini, Burung Nuri jerrrr..

tapi kalu dah namanya Kumari... memang hari-hari mari!

kak ja said...

Kalau Mr Lingam jumpa u kan Kak Som, neschahaya dia peluk cium u dgn penuh kasih syg!!

somuffins said...

AA
Tak semua kedai jual rempah kari Lingam (yg tentunya tak sama dgn cili sos Lingam).
Cara kebetulan aje I beli kari Lingam tapi sebenarnya I lebih suka kari cap buWung NuWi, hehe.


JA
Memang tak harap apa2 dari Mr Lingam sebab 'Mr Li' dah selalu memberi peluk cium penuh kasyih syayang..

Maya Marisa said...

cik som,
wah, die hard fan Lingam btul la cik som nie...
bole calit ler dgn cik som. maya kalau masak kari, esp kari ikan, mmg tak mkn the same day. cos it taste better if we biarkan overnite kan cik som kan kan kan...

somuffins said...

MAYA
Not really .. I vukan die hard fan of Lingam. Citer panjang why I tampal kari cap Lingam. Niway, kari yg I masak tu dimakan time tu jugak sbb I masak cukup2.. NAMUN ada kalanya mmg I tinggalkan untuk dimakan on the next day cicah dgn roti/canai/capati.

Conclusionnya: kaaan....