Saturday, 10 September 2011

Breaking news!!!

Breaking news: anak kucing warna putih berusia 1bulan 1hari bertemu ajalnya semalam. Forensic report masih belum dikeluarkan lagi, heh!

Ramai tak minat kucing atas sebab2 tertentu. I sebut kucing (lebit, itik atau ferret) sebab buat masa nih binatang2 tu ada depan mata tapi I faham, sesuatu yang datang purely dari hati adalah nikmat dariNya. Makanya, jika Allah tak beri kita nikmat belas kasihan pada sesuatu jenis binatang, Allah akan anugerahkan nikmat lain. Wallahualam.

Pagi nih breakfast roti canai cicah sambal sadin yang dah lama menginap dalam esbok. Masih sedap esp terasa serai. Tak pernah I masak sambal sadin bubuh serai. Tak sangka yum! Hari nih I ngelat masak for lunch sebab nak jelajah to somewhere unknown for majlis kawin anak sedara sepupu TB.


Breakfast semalam buat 2 sets, one for me n one for D. Roti seketul tu tersangat mahal pada piawaian my wallet namun kalau tak mencuba, mana nak tahu apa rasa si Ciabatta tu, kaaan?


Ciabatta yang sarat dithumbat dengan bahan2 yang menyihatkan (kononnya). Oh ya, roti tu I beli kat satu new bakery shop kat Taipan, namanya the Carpenters' Daughter (gitulah bunyinya but for sure kedai tu bukan hakmilik Richard atau the late Karen, lol).


Petang semalam temankan T pergi tengok wayang kat the newly opened cinema at SubPred. Kita tengok cerita quite basi .. KungFu Panda .. RM10 for 2 persons. Bestlah cinema tu.. since baru jer dibukak, adalah budak2 yang bertugas mengiringi kita hingga kepintu punggung.. I mean panggong!

Masa TT (tambi tua) sedang membasuh my kereta, I stayed inside the car sambil mengunyah goreng pisang. Talking about bliss... haha.., I like! Lepas selesai semua, I pun keluar dari kereta saja buat final check kot ada spot2 yang tak betul digilap oleh encik TT kita tu. Memang ada, so ..

CS: kenapa ada banyak macam ni? (I guna BM yang betul)
TT: pakar ... indon ...
CS: (baffled) pakar?? indon??
TT: pakar itu kalimantan
CS: ohhhh...bakar dekat kalimantaaaan....

Nama TT sebenar ialah Pandi. Baik budi bahasanya I terus jatuh kesian yang amat lalu lebihkan duit upahnya.

The above pic of Pandi is dedicated specially for Ja yang menetap di SP yang masa nih dalam gundah gulana sebab laptopnya buat perangai. Sabar ya Ja .. sabar tu sefaruh dari iman, kan Ja kan?

8 comments:

Lili said...

Sowi...Puan Pengarah DBP is back!

Hahahahaha)) Only Cik Som can do this better! That is why ailapyu..

Noir said...

maybe i sorang...post yg ni bagai emotional roller coaster.

me goin' kalsel next week, nanti i siasat pasal pakar membakar.

Anonymous said...

Assalam Cik Som

Ini kali pertama tinggal jejak sbb dah berani. Terima kasihlah sbb cik som tegur saya semalam. Lain kali saya cuba juga akan jadi 'first' commentor.

Selama saya baca blog cik som ni, rasanya kita ni berjiran. Tapi biarlah rahsia. Tapi kalo cik som ajak datang rumah sempena open house jadi tak rahsia ler.

Inna.. atas pemergian anak kucin tu. Redhai pemergiannya, semoga cik som dapat pahala kerana menjaganya beberapa lama. Nak tanya jugalah, kuburnya di mana? kubur hanyut kah?

Ini kali kedua tulis, kali pertama letrik putus.

Ahkak

Mira Marlena said...

Awww...so sorry for the kitty..innalillahi wa innailaihirajiuun..the kitty was so cute though.Saya suka kucing tapi kalau bab dia dah pergi toilet semua tu rasanya susah sikit.Kalau tak kenalah train dari kecik camana nak buat biz dalam toilet.
Subang Parade dah bukak balik ke cinema dorang?Mengimbau kenangan lalu bila time chenta monyet dahulu kala berdating tengok wayang dekat sana..oops!Haha..

Queenie said...

I mmg ada tau CS, mmg ada nikmat kesian kat nate tuh (pahang dok? ngeii3)

tp I tak penah rasa nikmatnya bila time digethel2 nate tuh, tu yg I tak baper nak pertahan nikmat kathih thayang kat nate tuh..gelih arr..tp don wori, kalu ada nate spesis tu sesat kat umah I, gerenti kenyang punya perut depa..sampai pernahlah I jatuh kelongkang sedalam 6' tau gara2 kena jilat kat kaki oleh nate tuh, cuma tak masuk TV jer...

at first I thought you silap eja TB jadi TT, waa...bila baca breket tu, aisaymeng..tuh mmg bukan gambo laki dia ler...ngeh3..

somuffins said...

Puan DBP :-)
I dah delete kimeng berkenaan, hehe..
You know why I put that pic of Pandi? Ja kata the guy is ensem; tulah I tampal khas untuk dia.


NOIR
May I know nape you emo? Apa gaknya yg mencuit ferasaan you?? BTW, you are coming to KL to meet Pandi ke??

somuffins said...

AHKAK or maybe AHDEK? hehe..
* Terimakasih tinggalkan komen. Pat on your shoulder sbb dah berani mara kedepan, hehe.
* Kita berjirankah? Betui ka? Jom meet halfway??
* Bangkai kucing ditanam depan rumah. Semua kucing yang kita beri nama; pasti ditanam dgn sempurna.


MIRA
* I was a cat trainer back then tapi sejak umur kian ranum, I dah gantong lesen as a trainer.
* Yes.. SubPred dah ada cinema yg tersangat baru. My doter paksa I temankan dia tengok wayang at the 2-day old cinema. Hari ini dlm sejarah kekdahnya..

somuffins said...

QJ
I tau you ada perasaan kesian yg menebal pada binatang. Sayang juga tragedi you jatuh kelongkang tak masuk tivi dan tak masuk radio Era. Kalau tak, sure dah femes sefemes PakNil..hehe..

TB lebih pemalu dari TT, auww.. BTW, your beloved BT apa kabar??