Thursday, 29 September 2011

A picture speaks a thousand words ...

Pembeli: bestlaaa... saya boleh muat baju nih (selepas gigih menggayakan 3-4 lai blaus)

Penjual: phewh, at last! *cakap dalam ati kot?*

Pembeli: kenapa kedai2 kat luar tu takde jual baju macam nih??

Penjual: kat sini memang jual baju besar macam nih aje *tersengih sambil tunjuk papan tanda*

Pembeli: *mata beralih kepapan tanda pastu fokus pada label baju* ooops!! patutlaa pun..

Penjual: satu aje ke puan?

Pembeli: dah tu? ehh.. cukuplaa satu







Sekian dari empunya cerita yang memilukan :-(

22 comments:

kakcik said...

TERmengandungkah? hehehe...

Noir said...

:} :) :} pengsan!

PatinPasta said...

Cik Som,
Uiks! Akan wujudkan Cik Som kenit berlari-lari sambil mamam pithang nanti?

Ala, no hal la. Tu label semata-mata. Bukan salah disisi undang-undang pon. Asalkan cantek and gumbira memakai. Kan?

Lili said...

CS,

So, this is the short entry but, with something BIG after all!:) Adoi...nak join Noir fengsan jugak...ekekeke!

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Ish! Lupa nak spay yang ni. purrr...meow!

Yat Maria said...

wahkahkahkah...1 lagi Cik Som! :)

Anonymous said...

Kalau betul U termengandung di usia senja..bukkan Noir & Lili saja pengsan. Jiran mu ni juga pengsan. Nak kena beli jenguk pulak orang sakit. Wajib pulak hukumnya.

Sementelah 9 bulan 10 hari, kena ziarah lagi. Kena bawak hadiah utk cik som kenit lagi.

Pakai je cik som, janji U look vogeh. Ok.

Ahkak

pssssst. kalau benarlah termengandung, pencen nanti ada teman nak mengomel

azieazah said...

Nak cover yg terlebih dek kerana banyak makan di bulan Syawal?

cahya indah said...

cahya pun penah terkena. punya la suka tengok dua tiga helai dress yang memang kena dengan taste cahya, sekali tengok2 tulis maternity kat situ..pengsannn.

ahkakbatik said...

cik som.... nanti saya pos jeruk dari amarika....

zarin said...

hahaha bior betui ni...terfengsan jugak ni :D

Anonymous said...

cute! i too go for such brands as i am forever pregnant.

somuffins said...

Dear friends ...
mekasih mengomen sepatah dua kata.. Nanti bila 'mak buyung' dah sihat sikit, dia akan kembali beraksi maka siaplah syapa2 yg nak 'pengsan' tuu..

Yg benar
b/p MBTK

Anonymous said...

Cik Som demam/tak sedap badan.

Nak saya tolong masak bubur tabur ikan kering ke?

Cer citer cer citer apa yang Cik Som ngidam nak makan.

Bukan apa saya tanya Cik Som ni, sebab yang lain-lain dulu duduk Benua lain. Saya sepelaung je.

Ahkak>>baru lepas habis trading, tutup akaun 30 hb September

Toyin O. said...

Nice picture.

FaAtip said...

tahniah! syeronok tak lama lagi nak dapat baby...auww!

mokjadeandell said...

saya pun suka seluar panjang & kain dalam maternity.Easy breezy rasanya.

somuffins said...

YA AMPUN kengkawan.. lewat bebenar menjawab segala komen. Jangan serik ya? Muah..


KAKCIK
Ya kot? Ngidam krim karamel dari air tangan you, boleh buatkan tak?


NOIR
Baru pengsan masih okay lagi. Kot I dpt triplet, you jgn terkoma plak taw.


AIDA
Tak tahan nak tengok sikenit berebut2 pithang goreng dgn uminya.. auww... sure heboh!


LILI
I let you fengsan but not before you cook for me hainanese chic rice. Boleh ka, boleh ka?


CAT
Tulah tu, if spay was done by doktor lesen terbang, ngeh3.


YAT
Why not 1 lagi kan? Terhapus segala dosa kekdahnya, hehe..


AHKAK
You jangan susah2kan diri. Nanti I bagi you my akaun no. You Maybank2U aje untuk my tiny tot tu, okay jiran sepelaungku?? :-)


AZIE
Camana tak cover? Dah semuanya melimpah ruah, auwww.. haru you.


CAHAYA INDAH
Design n color baju2 maternity memang sweet2, kan? Belilah satu, simpan for future use, hahaha..


AB
Masa mengandung anak doblas dulu, I tak pernah ngidam jeruk. You kirim cheese ajelah k??


ZARIN
You pun nak fengsan juga ke? Tak percaya eh? Syampai ati you, huwaaaa...


ANONY
You foreva pregnant? Yeayy.. cayalah. Berjihad namanya tu, syabas.


TOYIN O
Thank you ...


FA bininya ATIP
I nak hadiah dari you yg FAling besyar syekali. Eh, vukan I yg mintak, baby yang mintak .. nguek, nguek, nguek..


MAMASON
Pakai baju n suar yg longgar adalah nikmat... berangin sepoi2 gitu, kaan?? hehe..


TERIMA KASIH ....

Ibu n Abah said...

Kahkahkahkahkah..
Izinkanlah...
i ketawa dahulu....
umur2 cenggini kalau masuk kedai 'M' tu memanglah...
samada
1. memang terjah masuk jer ..
2. lansung tak tau nak baca..
3. or... larikkkkkkkkkkkkkkk i tak mo komen nanti u kecik ati.....

somuffins said...

AKAK
1. memang terjah ponn sbb kita membelakangkan papan tanda, kenot see ma..
2. Kita tak reti baca omputih
3. Haaa...tau takot ehh?? Babab kang!

Maya Marisa said...

Tak puas gelak lagi ni cik som...rotfl!

somuffins said...

MAYA
Lepas dah puas gelak tu, meh bawak I makan kat Ole2 Bali @ Sunway Pyramid.. I dah stat ngidam nihaa ...