Sunday, 11 September 2011

Rusa masuk kamp!

Dah lama juga I menjeruk perasaan dengan bloggerdotcom. Really I can't fathom what went wrong. Helllppp!!! *melolong sampai nampak anak tekak*

Pagi nih ntah camana, bila I log in to Al-kisah, I saw the following pages siap ada those functions. Kalau tak, it will just show a screen as if I haven't logged in at all.


Maybe tu juga sebabnya I takleh komen kat beberapa blog kawan2 sebab my google ID tak dikenal pasti sah. Tapikan tapi, bila komen guna hp, boleh pulak! Maka, silap siapa agaknya ek?? Aisay... blog pun ada misteri nusantara meh?


I juga rindu dengan skrin yang ada 'tools' as without it, macam susah juga nak add new friends to my existing bloglist (tapi) berkat some hidden talents tak pasti I warisi dari siapa (pengakuan meletop nih!), somehow I reti juga nak buat camana, alhamdulillah. I hope this good news stays foreva!

Now cerita hal rusa masuk kampong plak. Siapa lagi kalau bukan TB n me! haha.. Majlis kawin bermula 12-4pm tapi kita bertolak seawal 1030 pagi. Macam tak pernah makan nasi minyak pengantin pulak :-)

Berpandukan koordinate gps dan peta yang disediakan dalam kad pengantin, kereta meluncur penuh yakin, lol.


Lepas satu tol kesatu tol .. RM2.20..2.20..1..1.. hinggalah I tak mampu nak congak berapa duit tol dah dibayar sebab terlelap 30 saat (too short a time to even bermimpi disiang hari) terus terjaga bila suara TB bergema dicuping telinga "you tidor ke? I mintak tolong you tengokkan jalaaan".

I tersentak n mini sentap ensued pastu terus attentive giler (tanpa rela!). Pandai plak dia sejukkan hati kita "ambiklah gambar.....", heheheh... I pun apa lagilah.. terus attentive serela2nya!

Somehow gps n map tak bekerjasama langsong, what a joke! I turun padang bertanya pada 3-4 orang hala tuju rumah pengantin namun they were no help. Tangan kiri pegang Galaxy, tangan kanan pegang kad pengantin; kejap mata pandang kiri pandang kanan, kejap mata pandang depan... at last I mabuk todi darat!

TCTLSS, sampai juga kita kerumah pengantin. Kaum kerabat TB ramai betul yang datang and as always I am ever so happy to see him mingle2 with his own kerabats. Sambil makan sambil bertanya kabar almaklum they have not met each other since zaman Bob Dylan (kot??).

Makanan yang disajikan lazat2 belaka tapi kenalah jaga tata susiladewi. Sampai sekarang teringat2 pada lauk daging yang hitam legam tapi rasanya owhhh heaven! Adalah tersangat pelik bila tengah makan I tangkap gambar makanan, kaan?? Pelik untuk mereka yang memandang tapi OK jer pada I, hehe ...

... namun, I tak sanggup hampakan permintaan kali kedua sikambing agar gambarnya diabadikan dalam blog, blog I pulak tu? I'm touched so I obliged :-)


Tadaaa.. malu tapi mau, discreetly keluarkan hp cap kijang. Tak sempat hokus pokus, klik aje.

Perjalanan balik kerumah sesat ntah kemana2 ntah but I would not want to complain as it was quite a breath-taking journey. Indah sungguh negara tumpahnya darahku, cewah! Sekali sekala keluar dari tempurung dan tengok kejadian alam semesta, masyaallah!

Tu baru berjimba keSemenyih aje tu ...

14 comments:

Mira Marlena said...

Kambing goleks yang penuh nikmat!First kenduri ever saya nampak ada kambing golek...amacam CS, ada tergoleks nikmat tak dapat makan kenduri kawen semalam?
Regarding your blog kan, CS dah upgrade browser ke IE 8-9? Maybe lepas upgrade semua tu ok?Give it a try lepas ni ok?

Noir said...

sejak nak launch google plus macam2 misteri terjadi. i yg boleh tahan tahap koding pun berpinau.

wah itu daging manyak selela.

terkadang i let myself sesat in malaysia. memang indah tempat tumpah darah mu CS. i loike.

Anonymous said...

ai pun takleh nak komen lah arini...ayik kaput manjang... pessallah gaknya...hmmm..QJ

Anonymous said...

Fuyoo! gambing golek lepas raya. Citer bab pose>raya ni nak bagi satu Fakta. sila vote afundi ye.

Fakta 1: Lepas sebulan puasa, purata setiap orang hilang berat badan 5 KG. Sehari lepas raya, purata setiap orang naik 10 KG.

Kalau dah tersesat ke Semenyih dan menikmati keindahan alam tu makna tak termasuk ke kawasan Broga le tu. Jom! kita pegi hiking?

Kerana banyak masalah, ai pindah terus ke wordpress. mencccccci have to start all over again

Ahkak

Ezza said...

Saya dan Aziz kalau dah sesat barat, selalu set kan dalam kepala yang kita sedang cari jalan baru...hahaha..sambil mata memandang kiri kanan walau pun perasan orang kiri kanan pandang pelik kat kita....

Lili said...

Nak kambing golek...nak kambing golek, nak kambing golek.

Oops...mengigau rupanye sampai I yang tergolek...auwww comey, takpe! ekekekee))

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Kali ketiga cuba baru kotak kimeng ni terbuka. Letih nak "niatnginsun" aje. Amboi! Kambing golek kat kenduri kawin? Ke kenduri aqiqah? Kita suka sangat kalau nasi biryani kawinkan dengan roast lamb....yummm.... purrr...meow!

ahkakbatik said...

CS... turn off malay translation tu ok lagi... saya punya indonesian translation lagi keluar....
adakah saya ada rupa agnes monica?
atau kris dayanti?
cunnn.....

somuffins said...

BARU MULA NAK HEPI2 DGN BLOGGERDOTCOM TAPI JODOH TAK PANJANG SEBAB IA KEMBALI MENYAKITKAN HATI, SIGH..

MIRA
Kambing golek tu I jamah 2-3 small pieces aje. I sopan kan? haha.. That was the 2nd kambing. BTW, jgnlah suruh I upgrade apa2 cos I dono what to do; lagi pun masa it was OK the other day, I tak buat apa2 pun. Ntahlah *deep sigh*


NOIR
Kalau you yg tereL dah kecundang, I lagilaaah, kaaan? Psst..jgn tenung kambing tu lelama (dia malu tak berbaju tuu). You like my country n I like yours sbb tahap kebersihan yg melampau! ;-)

somuffins said...

QJ
Tulah kekadang ada mende yang beyond kefahaman kita. Menci ek??


AHKAK
My weight tak berganjak wpun puasa cukup sebulan. Bulan Syawal I memang simpan weighing scale sbb scale tu pilih bulu. Ekceli I tak sesat ke Semenyih.. cuma dah dlm kawasan tu, tersesat cari rumah. Nampak gak sign Broga, Rincing etc. Selama nih dengar nama2nya aje. Hiking? Kita tak sker berpeluh2, nanti tak cun, heheh..

somuffins said...

EZZA
Kita dah tau akan sesat, tu sebab kita bertolak lebih awa dari rumah, hehe. Sesat2 nih bagus sebenarnya.. terbukak sikit 'mata' kita, kan??


LILI
Kalau you tak mengigau kembing golek pun you dah comey :-)
I yang memang makan kambing golek, lagilah terasa2 kecomelannya.. auwww ferasantan!

somuffins said...

CAT
I dono what happen to blogger on the whole. Sekarang nih I dah experience lain hal plak. It takes a while for me to see the dashboard screen. That wld mean I cant even type anything...
Kambing bakar tu untuk majlis kawinlaaa. Tak fokus nih sbb sambil baca sambil jilat ekor ehh???


AB
Ada iras Titiek Puspa masa dia mudaaaaa... kot??

Ibu n Abah said...

kak som...
itu semenyih aaaa... sangat dekat sama itu BBBangi....
- sajalah nak bagitaul... takda niat apa-apa pun...

somuffins said...

Akak
Yaaaa *sambil anggok slow mosyen 8x* ... Kita sedar akan fakta itew...in fact BBBBangi berjiran dgn BBBB juga, kaaaan?

Masa tu terFAndanglah jugak papan tanda Reko n Broga ..terasa2 cam kat benua Afrika plak..