Monday, 19 September 2011

Susah untuk pecahkan bongkang ais bila lama tak berkarya ...

Terang bulan kerana matahari

Hadir bayang kerana cahaya

Hadap blogger.com berhari-hari

Tidakkah ia mengundang bahaya?


2 kerat pertama pantun tu

I salin dari lagu Jamal, hehe..

Siaran hari raya Jamal & MNasir

which I taped kat tivi masa 1st day raya

baru sempat tengok pagi tadi


Sejak berlanggan astro PVR, watching tv is bliss!

Mengapakah?

Ada sikit personal views untuk dikongsi

"tapi cam malas jer nak berjoget2 atas kibod"

kata jari jemari

maka terpaksa akur kehendaknya

Jangan maragh hehh?


Dah petang tapi siempunya blog masih belum lunch lagi

Nak makan apa, masuk dapur pun tak?!

Sejak TB kembali kerja waktu biasa pejabat

kemalasan I menjadi2lah pulak

Selalunya masak ikut waktu kerja dia

tapi sekarang, lalalalalaaa..




My breakfast some leftover spaghetti

Makan cikit jer patutlah perut dah berkriok2

T tambah 3x masa dinner semalam

Selera orang berpuasa kekdahnya

Dia tanya bila beli bebola daging tu?

Heh.. apa lak beli?


Dah lama tak masak mee McGee

campak udang 2-3 ekor udang dan daun bawang bebanyak

sawi? hehe.. elek!

Ngap 2 hari berturut2 lepaskan rindu

slurrrrp mee riuh2 gaya orang Jepun



Mee bandung gerenti takde jual di Bandung, hehe..

Bila nasi n lauk tak ngam dengan selera

harus 'find solace' pada Puteri Hang Li Po's fav food


Bila mood nasi berwarna datang

makan dengan satu lauk pun jadi

sarat dengan kentang, carrot n telur rebus

takde basmathi kita guna bas metro

ekekeke..

Sekian adanya cerita

Wassalam


(berkarya bila mood hilang ntah kemana adalah sangat tak beshh)


Bloggerdotcom masih viol maka tak berbaloi for me to edit kasi cecantik.

11 comments:

Cat-from-Sydney said...

Aunty CS,
Awat tayang makanan je ni? Tayanglah baju raya, beg tangan raya, kasut raya, kereta raya, jalan raya...eh eh eh...nak kena jentik telinga budak ni. purrr....meow!

zarin said...

CS
i miss uuuuu
hari i puasa n dah petang ni terasa rasa kelaparan bila nampak suma jenis masakan u tu n yg paling i terliur is mee mehgi itu :D

Ribbon Clown said...

CS,

mcGee? kih kih kih'

nasik berwarna tu nasik ape? cam sedap je.. bleh share resepi? he he

Queenie said...

dalam besh tak besh panjang berjela you..

bebola daging tu you ball kan sendiri ker? pandainya...macam real yg beli punya jer (ayat jaki wakaka)

nasi warna warno tu, katner kentangnya? you sorokkan cam ketam yg suka main sorok2 dlm pasir tu eh?

eiii, byk ckp plak nih
lariiii............

Queenie said...

patah balik sini..

telur rebos pun tak nampak...
carrot pun tak jumpa..
maneh? maneh?

lariiii............

kakcik said...

Alahai... dah lama sangat Ai terasa2 nak makan McGee tu, tapi belum tercapai hasrat di hati! :(

somuffins said...

CAT
Memaaang...memang nak kena jentik telinger n tarik kuat2 ekor dia! Niway, raya nih kita takde apa2 yg baru untuk nyambut raya namun kita tak syedih phon..heheh..


ZARIN
Kiranya 'rindu dah terubat', kankankan? *wink*. Bila puasa Syawal, you bersahur tak?


RC
Maggi dah jadi McGee musuh d'Incredible Hulk, ingat tak? Nasi tu kononnya nasi beriani my version main campak2 timang2 but for sure I mmg guna rempah beriani brand Faiza..

somuffins said...

CAT
Memaaang...memang nak kena jentik telinger n tarik kuat2 ekor dia! Niway, raya nih kita takde apa2 yg baru untuk nyambut raya namun kita tak syedih phon..heheh..


ZARIN
Kiranya 'rindu dah terubat', kankankan? *wink*. Bila puasa Syawal, you bersahur tak?


RC
Maggi dah jadi McGee musuh d'Incredible Hulk, ingat tak? Nasi tu kononnya nasi beriani my version main campak2 timang2 but for sure I mmg guna rempah beriani brand Faiza..


KAKCIK
Harus buat secepat mungkin McGee tu sebelum kilang McGee ditutup, hehe.. Jgn lupa bubuh pelepah sawi bebanyak ..

somuffins said...

QJ
* Panjang berjela? Ngeh3.. dah berbakat dot3 nak wat camana, khaan? har3.
* bebola daging tu, sendiri gentels. Berbakat gitu, kan? ekekeke..
* gambar nasi beriani tu diambik tatkala I bersarapan, leftover lunch/dinner hari sebelum tu; makanya carrot, kentang n telur dah pupus. Tak bubuh banyak sbb carrot n telur, I sorang jer yg makan whereas d'kentang dah masyuk dalam pewut TB.

Sekian dari empunya cerita :-)

Rima said...

CS
Tengok si mcgee tu macam terasa di tekak ku.. maybe tonight i shud just go downstairs.. back lane nye si concorde and order itew maggi goreng.. kadang tu bila teringat all the animals yg running around kat belakang kedai mamak nafsu ku terbantut but it has never failed to attract me to go to that mamak shop again and again to buy myself mcgee goreng dia.. yumm! :op

somuffins said...

RIMA
Dare you tempuh those animals yang running around just for a plate of mcgee goreng?? Maknanya memang sah sedaplah tu, kan?

Jangan lupa bawak paket duit raya kot2 animals tu kepong you nanti, muahaha..