Wednesday, 14 September 2011

Sigh ...

Location: R&R Muddy Water, MBB
Hasil tindak balas ganas dari rendang, sambal goreng, sambal kacang dan segala manikam yang dah termasuk keperut, TUP2 perut buat perangai. Usus besar perlu dikosongkan segera tapi keadaan tandas tak berapa mengizinkan. Adakah kita terus pintal dan pintal baju kita (tip orang2 tua agar kita mampu bertahan) atau kita lepaskan aje janji 'aaaaah lega'?


Memang sakit hati bila ramai yang buat perangai macam tak pergi sekolah. Dah semua orang sabar Q up tunggu giliran memasing, ada aje yang pilih, mahap cakap... jadi beruk dalam hutan batu! Ada sesiapa pernah buat cenggitu tak?

Kalau ada dikalangan pembaca yang kenal atau andalah tuan punya kereta hitam dan silver tu, meh sini kejap meh!!! *sah kena piat thelinga tuu!*

Satu lagi hal yang I baru tau semalam. Bila kita bayar certain amount untuk cagaran bil letrik, kita sepatutnya guna letrik bernilai separuh dari harga yang kita cagarkan. Katalah kita bayar cagaran RM170, kita harus guna sekitar RM85. Makanya I was asked to pay RM150 more to the existing deposit.

Oooolalaaaaa ...

13 comments:

Lili said...

Kander Som,

Firstly, I nak kimeng..I pung kene bayar RM150 tu.

Secondly, I tau tuan2 punye kereta yang suka guna emergency lane kat hi-way selalunya orang key yel!
Betul-betul be of the ruk, kan?
Sekian.

blu4sky said...

CS,
itulah orang-orang yang takde civic minded...pakai je kereta besar tapi tak bertamadun...buat malu je...

cakap pasal bill api.. i mmg hangin..bulan lepas i kena byr sampai 500++ sbb bila dkt 2 bln br nak sampai...kononlah zaman moden.. apa bezanya dengan zaman pakai pelita.. dulu susah sekarang makin susah... :-(

Yat Maria said...

CS

awat cagaran bil cam tu...ishh keliru ai..adakah harus di top up everytime bil terover dari half the cagaran amt? hmmm...

err...kete itam & silver tu bukan ai ek..hehe..

kakcik said...

Teringat sekali peristiwa beberapa purnama nan lalu. En suami Ai leklok parking tunggu kereta keluar untuk masukkan kereta kita pulak. Tetiba datang satu terPERSONA berplet negeri hujung selatan Semenanjung berdesup masuk ke petak yang baru dikosongkan itu. Apalagi, En suami Ai tetiba tumbuh tanduk!! Siap turun cermin tingkap dan jerit BODOH!!. Orang yang dalam kereta tu (entah2 nak terkucil sangat dah), langsung tak jadi turun. Cepat2 tutup pintu kereta, mengundur dan terus blah!

Ribbon Clown said...

Hahahaha.. Cik som..cik som..*geleng kepala*

kita dah lama tak masuk blog nih, alih2 gambar J*mban greets kita dulu..isk isk ;p

tak baca lagi entry you nih..nak pi baca sat na..he he

Mira Marlena said...

Cik Thom,

Kita pemandu beretika, kalau nak potong jalan siap bagi signal and angkat tangan tanda 'tengkiu'...sopan kannn?

My mom ajar kalau sakit perut, ketuk kepala 3 kali..mujarab jugak la tapi kejap sangat.Somehow, kena jugak kosongkan usus besar secepat mungkin kalau dah terjumpa bilik termenung.

Mira Marlena said...

Itu kete Maria Mercedes punya nombor boleh buat tikam...nombor cute tu.

ahkakbatik said...

ooo bukan saya.. saya tak bawak toyota dan mecedis.... saya pakai keta lombu... org je dok motong saya..

Maya Marisa said...

aiyoyo, i missed few of ur entries alredi la cik som. ya ampun!!!
perut memulas? been there before. tapi kan tapi, kalau tak tahan sangat, maya tutup sebelah mata ajer... oops, dgn hidung pun tutup skali...hehhee

somuffins said...

DINDA LILI
You pun kena bayar RM150? Imagine the amount can get US a few of Mikasa bowls n plates, kan?? Ishh..
Psst.. orang KL memang tak sabar; lainlah orang dari jajahan Kanda Deris, ehem..


SUE
Agaknya dah terlebih bertamadun maka semuanya very selfish. I wish my car macam Knightrider ada gadget. Senang aje I gerudi keta yg masuk cucu2 dari tepi tu..

somuffins said...

YAT
I pun tak paham dengan tindakan diorang tu. Rate letrik dinaikkan so it makes sense kita 'guna' lebih dari biasa. Dgn tambahan duit deposit yg kitorang bayar, bayangkan berapa juta RM company tu makes money??


KAKCIK
Kes orang cilok sesuka hati tempat letak kereta yg sah2 milik kita memang mengundang penumbuhan tanduk, taring dan kuku wolverine. Kat mana2 pun kita diduga..

somuffins said...

RC
hehehe.. manalah kita tau awak nak ziarah kita. Kalau tau, for sure I tampal gambar munger albeit munger TA aka marrygold, hehe.


MIRA
Mostly women drivers are more sopan n santun when on the road. Mujarab eh kalau sakit perut ketuk kepala? Hehehe...
Tikam no. 2626, 22, 66. Pemenangnya dapat bercuti dlm rumah sendiri selama2nya *sigh*

somuffins said...

AB
Kalau asyik kena potong, tandukkan aje diorang (esp budak tembam kawan Syasya tu, hehe).


MAYA
I kenot imagine keluarkan stok usus besar kat tandas tanpa air mengalir. Dijauhi dari musibah cam tu ..