Friday, 1 August 2008

TWTD ... those were the days


Waah, sekejap aje dah bulan 8, then bulan 9,10,11,12 + bulan 13 & 14.. Hahaa, you mimpi ke, sekarang mana ada bulan 13,14 lagi? Dulu bolehlah kita sama2 tunggu bulan2 tu penuh antisipasi, pastu congak2 dan berangan kat mana kita patut labur dan leburkan hasil bulan 13,14 tu. "13th & 14th month salary" kedengarannya cam music to the ears aje .. seronoknya masa tu, kan?

Lama dah kita tak pegang payslip, tak buat appraisal, takde coffee session, takde kick-off meeting dan segala meeting yg kita kena attend kat Room G16, G19 & G40. Meeting apa yg kita TAK attend? Hahahahh, pendek kata macam2, ek? Task force meeting, special bid, ivpa, process meeting, monthly dept meeting dan ad hoc meeting. Pastu kena submit report yg berbagai2.. Adoii..

Anak2 kita membesar atas jalan raya aje. Apa taknya, subuh lagi kita dah ukur jalan dan tiba rumah dlm keadaan langit yang sama warna, gelap! Semangat dan mood pergi ofis banyak dibantu oleh DJ radio yang pandai pilih lagu; kejap ceria, kejap feeling dengan gurauan dan info ilmiah yang tak menjemukan.

Gitulah setiap hari keadaannya tak kira masa pergi atau balik dari ofis .. ayahanda fokus on the road, bonda melayan perasaan, D melentok kekiri kekanan dan T selesa dalam pangkuan menikmati susu tajaan bonda..

Macamana halnya bila dah tiba rumah? Heheh .. (sambil senyum sinis yang sangat manis).

I'm glad it's all over now; no more traffic jam, no meetings, no deadlines, no peer pressure and sob2 no payslips. Whatever it is, it was great while it lasted. The experience is priceless!

Syukur alhamdulillah dapat juga menabung sikit2 disamping belajar erti kehidupan, persahabatan dan tanggungjawab.

4 comments:

cibil said...

ciksom dulu keje ape ek? *soklan chepu emas*.. hik hik hik!

somuffins said...

Soklan chepu emas dijawab dgn jawapan chepu emas gak, ngeh3. CikSom keje apa? Kita jadi copier gal cum tea lady jer..

Dentist and Me said...

wa kata dalam hati : " ei ngade sungguh makhluk ini, orang tanya tu jawab le betul betul, nak tiru gaya artis Malaya ke ha?, wa terkadang khanz lu, meluat kat artis Malaya ni"

ciksom yg tersengeh said...

Muahahahaaaa... "waphedulikhaper"?. Cibil cool aje..