Monday, 11 August 2008

Chocolate Cheese Muffins


Dear Cibil, as requested. Recipe ni dijamin baek punya datang dari Canada (hehe wa copy paste jer). Pernah menang ntah award apa ntah (ke tak pernah menang? hehe). Apa kata kita berdua cuba buat, dan kita tampal kat blog memasing. Dlm my esbok pun ada Cik Phili cheese (ekceli ada 2 ketuls, yg satu lagi dah expired berzaman dah tapi tetap disimpan, janji takde ulats). Wanna take the challenge? Jom..!!

Ingredients:
1-1/2 cups flour
1 cup sugar
1/4 cup cocoa
1 teaspoon baking soda
1 cup water
1/3 cup oil
1 Tablespoon vinegar
1 teaspoon vanilla
One 8-ounce package cream cheese
1 egg
1/3 cup sugar
One 6-ounce package chocolate chips

Mix together the first four ingredients, then add the next four ingredients. Blend together and fill muffin cups 1/2 full with this batter. Cream together cream cheese, egg, and sugar. Top batter with creamed mixture. Divide package of chocolate chips and sprinkle on top of the muffins.

Bake at 350 degrees for 20 to 30 minutes. This recipe makes 20 to 40 depending on the size.

2 comments:

cibil said...

yeay! mekasih cik som.. okeh wa take the challenge! jom kita battle of the muffin..ehehe!

p/s: psst..ciksom, wa tpaksa padam komen latest lu atas sbb musabab yang tidak dapat diexpresi dgn kata2..hikhik! (wa single..baru je.. huwah!)

ciksom cari mood said...

Battle of the muffins this weekend kan?? Alamak! alamak!