Sunday, 31 August 2008

MENdeka !!! n family day

MENdeka!!! Haha..teringat D dan G melaungkan Merdeka masa diorang pelat dulu. Pelat tak pelat juga sebab ibunda budak2 tu tak bertutur bahasa pelat pun. They spoke poper bahasa Melayu masa kecik2 dulu (poper?? haha teringat kat Ms Tan yg ajar maths masa form 4-5. Ms Tan suka betul sebut poper, popeli, simirari). No wonder I never excel in maths. Gud ah? Blame it onda ticer...

Selalunya pada 31hb Ogos, pagi2 dah terconggok depan TV, tapi kali ni tak pulak. Nak ONkan TV pun cam tak kuasa aje. Kenapa tak teruja nak tengok perarakan kat tv tu? Gitulah soalan yg berlegar2 dibenak.

Pagi2 lagi TB dah ke Sheraton Hotel ada family day. Mungkin you all tanya kenapa cik wife tak ikut sama, kan? Pertama sebab cik wife anti-sosial, kedua tak reti strike conversation, ketiga malas nak bersiap bagai, keempat MALU (patutnya ni nombor 2), kelima hingga kesembilan kerana sebab2 lain, maka yg ke10 memang tak boleh pergi sebab kena jemput T yg dah tak tertahan2 nak balik ke rumah. Sebelum kreditnya habis bertanyakan "bila nak amik T ni"?, lebih baik bergerak kesana awal. Bestlaa drive kat highway seakan2 tahun 60an aje..

Selalunya ada aje benda yang dibawa balik samada dari cabutan nombor bertuah atau dapat hadiah jadi pengadil. Pernah dapat TV hingga ke sehalus2 benda cam mug yg tahan panas dan weighing scale (sure diorang tau cik wife tu dot3, kan?). Apa harapan cik wife pada setiap family day? Kali ni cik wife tak mengharap apa2 cuma adalah cik wife buat bahasa badan sejurus sebelum TB beredar, cam ni .. kedua belah tangan digerak2kan bersimpang siur menggambarkan benda besar, tinggi dan lebar..

Tapikaan, INI rezekinya, Alhamdulillah...
.


Whaat?? you hip hop? Gitulah soalan cik wife bila baca stiker kat kotak tu. "Ha'ah..boss I tarik". Abis tu you hip hop dengan saper? Pandai ke you hip hop? Ada pompuan tak? (soalan wajib nih) "i hentam jer.. takde.. joget dgn boss"

Dan seterusnya kerana beliau dah lama bekerja kat opes tu, maka opes tu bermurah hati menghadiahkan sijil, sekeping emas (hehe untuk saper lagi, khan??), dan sekeping ceq yg menjanjikan cik wife berhari raya dgn TEKUN sekali, muahahahaa..

Syukur alhamdulillah dengan rezeki Allah.

4 comments:

Dentist and Me said...

ermmm . . . digambarkan macam cool je lu ni. Tapi wa tak percahaya. Mesti lu suka sakan tahap gaban. hipokrit ! ! !

ciksom mmg cool said...

Heheh.. wa tetap cool beb! Tapi secool2 wa ada gak masanya wa teruja .. (ha..mulalah tu nak pk yg bukan2). Ingat tau, ni bulan Ramadhan. Lidah tu kena bedung jika perlu :-0

dukes said...

Lalalalalalalalalalalalalaaa..

ciksom berlaalaa gak said...

Gembira nampak??