Sunday, 10 August 2008

Lady in waiting cum KABT ...


Kak Andam yg pemalu nyorok blakang sofa!

Tujuan menulis pepagi Ahad ni nak bergusip sket tapi biarlah I citer dulu apa yg berlaku semalam eh? (I can see you all anggok2 paler cam dah tak sabar jer, namun sabar k? tak lari gunung dikejor).

Majlis nyambut menantu berlangsong di Bukit Naga. 'By special request' maka I perlu kesana seawal yg boleh. You all tanya apsal? Yaalah, nak citerlah nih..(kan dah suh sabar tadi, kan?). CikSom ni (pandanglaa kat sini) ditugaskan jadi asisten kak andam bidan terjun (KABT). Bidan terjun ni berkawan gak dgn kawan you all, alaaah.. dia yg wambut ketak2 ikal mayang cam Repunzel tu haa (nama jolokan dia 'mee-young').

Sesi menyolekkan pengantin berjalan lancar amidst glitches here and there. Saat2 genting nak bubuh brooch kat tepi tudung, hadoii.., boleh patah pulak conet brooch tu. Takper, takper. Professionals must work professionally and anggunly, tul tak? Dengan berbekalkan Bismillah, segala urusan dipermudahkan Allah (wow! sekejapan kak andam sounds so pious ek? That's what she is lah if you wanna know, ahaks).

Dah siap segala maka kak andam yg ni (yaa yg nii) tup2 tukar jawatan plak terus jadi pengiring pengantin. Ingatkan iring kejap aje, tapi kaan.. hehe.. tak sangkha pulak you, nama 'ciksom' dipanggil2 begitu gemuruh sekali supaya terus jadi pengiring pengantin untuk nyambut 'menantu' yg baru tiba. Alamak! taknaklah glemer cam ni.. (dlm ati check: my mekap ok, liptik ok, tetap cun), tapi dah takleh nolak lagi, tak baek putuskan harapan orang, ya tak?.

Mata terus tercari2 my kasut tapi mana nak nampak dgn puluhan, ehh dak, ratusan selipor2 dan sepatu2 tetamu yg datang, khaan? Dalam kelam kabut tu, terpandang plak kat sepasang selipor jepun biru (milik unknown). Haha..apa lagi, tanpa berlengah terus jer SAUK selipor tu. Kak andam bidan terjun pun sauk selipor jepun gak, ahahaha.. (gelak lagi sebab time tu memang hilarious betul, tapi lu all tak perlulah nak paksa2 diri gelak sama sebab I tak sker paksa2 orang tau). Mueheheheheh... (sambong sengeh dlm ati yg berkocak2).

"So, apa yg cuba nak diberitau kat WE all nih?" Ginii.. kalau kuar gambar pengantin kat mana2, samada kat tivi waima kat majalah BBCGoodFood sekalipun; pendek kata kat mana2lah, if you all terpandang 'selipor jepun biru', maka janganlah memuji sipemakai dgn kata2 hebat cam nih "belum lagi pakai kasut Salvatoreh, pakai selipor jepun pun dah me-ngan-...," (heheh, timakasih timakasih, takyah sebut in detail sebab I malulaa).

A'aah, bab bergusip tu I incubate dulu. Nak minom jap.

4 comments:

cibil said...

sib baik cik som tersauk slipar jepon.. kalo sauk kasut pengantin cmner? yang mana pengantin yang mana ciksom nih? hihih!

Dentist and Me said...

errrr .... ermmm .... intipati ceta ni apa ye?. Kesympoelannya ? ? ?

ciksom lawa said...

Cibil, time tu tarap wa sama cam tarap pengantin, hehe. Depa klik pic pengantin, terklik kat wa gak. I cuba jauhi dari kehidupan glemer, tapi glemer mencari wa gitu.. hakhakhak (PUN intended).

Dentease.. kesympoelannya gini ..
Wa ni.. pakai apaa pun, memang L.A.W.A. Sekian, timakasih.

cibil said...

ciksom, kite nak mintak resepi coklat cheese muffin.. ciksom ada tak? tapi pastikan resepi tersebut tidak menggunakan mixer dlm proses membuatnye sbb umah kite tkde mixer.. ehehehe sadis betoi.. kene guna mixer manual iaitu tangan kite yang mulus ni..

kite ada philadelphia soft cheese bajet nak buat muffin yang ada inti cheese lembut2 gitew..