Wednesday, 29 July 2009

nakam-nakam raib ipeh

Tajuk yang amat ridikules, heheh.

Dessert
Sabtu: Dating dengan KZ kawan lama/ex-ofismet.
Met at KeniWojers.
DN tak dapat datang sebab Tsunami melanda.
Sedang I meletakkan punggung ke kerusi,
'Lady' sedang berkumandang
owhh syahdunya
KZ belanja sebab dia dah niat sejak beberapa purnama lalu
Bila jumpa kawan lama, kita perlu petik satu butang aje
and the rest is history
Oh ya.. terpaksa beli dessert kerana tak mau dihalau dari restoran

Tuan punya kedai strumming T's guitar

Selasa: Ke Alam.Sentral temankan T beli gitar Kapok
Dah beli jenis 'karen' tapi nak lagi satu *sigh*
T guna $ sendiri. I tambah RM10 aje
Ehh tak sangka .. dalam kedai tu ada selebriti rupanya
Rasa nak pose maut dgn dia tapi malulah pulak
Kensel niat

Dari Alam.Sentral I berdua terus ke SS1 visit Chik & Teh.
Lunch at 3pm with Teh at Restoran Sari.Ratu, Dataran Glomac
Hari ni dalam sejarah, for the 1st time T makan tempe sebab
"tak rasa tempe pun"
Mem gi jenjalan
Cian tuan besar terpaksa cari makan sendiri.

Ayam berempah. Sedap!

Ice teler
1st time makan, harga RM6 tapi amat 'berbaloi-baloi' <-Selcom?
Ada buah kabung, mangga, nangka, avokado, sago biji n ais
T mesti kacau I punya dessert, tak kacau tak sah
Nasib baik dia kacau, kalau tak memang tak boleh habis

Fish.Gusto.Restoran
Sebelum ke Alam.Sentral, T sempat ke Tepan dulu
Ada aje misi dia ek?
Masa menunggu2 dlm kereta, mata I terkoner pandang Fish.Gusto
Harus melawat kesitu, kesitu, kesitu ..
Dah lama tak makan fish n chips


A bit about Chik. Lately sebelah malam dia pakai diaper in case tak boleh tahan nak wee-wee almaklum lutut dah tak kuat untuk bergegas laju ke toilet. Sebelum balik rumah, I salam, peluk dan ciumnya. Chik tersyahdu "terima kasih datang .. awaklah anak sedara yang mulia", dan bila T buat yang sama "datang lagi .. T lah cucu TokChik yang mulia". Gosh... yang mulia? I sebak. Memang dah sebak dari semalam dan semalam .. bila teringat aruah Abg R, my ofismet aruah Afi, aruah my brother dan semua yang dah jadi aruah ... sayuuuu aje rasa hati nih. Astarghfirullah ..

And to make me happy, I've enrolled myself in a cooking class. The chef will teach us how to make cream scones, green tea bun, cream puff (eclairs) and pastry cream. The class will be held on Saturday, insyaallah umur panjang. Amin.

14 comments:

Spices of Life said...

oh ciksom kita,awak tak tidur lagi ke atau awak bangun awal? wah masuk cooking class.. nanti naik ke chef level and one day ada cooking program on tv,kalah chef wan kita or cik zaidah chef tahi lalat.
tht restaurant ayam rempah u dah minta resepi nya.. boleh i try sini..

somuffins said...

Hikhik.. tau aje awak, kita tak tidor lagi ek? Lately I have developed a skill to sleep upright and to sleep berbantalkan lengan atop a table. Tu juga sebabnya my 'article' gets posted lewat. Tulis sikit then continue much2 later. I bebel nih..are u with me? I and dara mengidam one dish, tunjang masak-apa-ntah kat Rest. Selera.Nogori tapi tempat tu dah tutup. My sis suggested that new eating place. Resipi dia is closely guarded by anak dragon, hehe.
P/S: Cooking class tu kan, bolehlah I perasan belajar kat Switzerland :-)

dina said...

berapa kali singgah makan ni? hahaha

Mrs Ceriawan said...

sungguh sabar umi ni melayan kerenah si dara :)

somuffins said...

Dina, 2 kali aje singgah makan, hari Sabthu n Thalatha aje. OK ke tak OK tu? I behave makan penuh sopan.

Mrs C .. anak punya pasal tapi dasarnya tahap toleransi I memang boleh dipuja dan dipuji, insyaallah (baca boleh dan percayalah hendaknya). Adakah sabar tu toleransi? Ehh..tak sure.

lemongrass said...

wah CikSom,
bestnya nak pergi cooking class. Lepas ni, kalau I balik M'sia bolehlah you hidang dgn cream puff, eclairs, green tea buns ye! :-)

kak ja said...

U pi lah join cooking class tu.. I baru nak enrol masuk eating class.. Nnt boleh I makan apa yg u masak.. hehehe..

Spices of Life said...

awak tidur berbantalkan lengan dan berselimut pc agaknya.. im with you , bebel la kita tak kemana,sama juga laptop saya diangkut merata rata umah ni... ke basmen nak cuci baju pun laptop ni ikut sekali...lol

Amy said...

Makan-makan biat hepi??? Betul ke?? hahahah pndai la terbalikkan ayat erk...
me jeles hooo akak nk msuk kelas memasak haaa. Nnt da pndai mskkan tuk i jer sis ahaks!!! larik smbil selak kain haaa

somuffins said...

LG, by Dec you balik sini, I dah siap bukak CAFE, how's that? Hahahehehuhu.. dlm mimpi jerlah tu NAMUN I'm sure you dah terror buat dessert tu semua, takyah gi cooking class, kan kan kan?

Ja, boleh orang mula nak merasa masakan I, mulalah I rasa bumi bergegar dan bergoyang2. Mana I nak semunyik??

Azieda, you lagi brutal heret laptop all over the place; jangan termasuk dalam washing machine, dah. Heeheeheeehee <- ngilai cikPonti

Amy, you memang dak bijak tau!sebagai hadiah, nah sambutlah my flying kiss nih. I pi kelas tu saja nak ceriakan diri. Aaah? You nak lari sambil selak kain? Selak kain langsir aje ok?? mueheheh..

Cik Som said...

Cream scones, green tea bun, cream puff and pastry cream... Ermmmm. Dah rasa sedapnya sampai ke Ipoh. Dah habis kelas masak cakap yer. I pun nak join KakJa masuk kelas makan.. hehehehe

somuffins said...

CikSom.. alamak..alamak.. boleh tak I kata chef tu kensel kelas masak tu? :-)
Dah mula terasa earth tremor..

3E said...

Waduh2...mau masuk class baking gitu...caya la....oven nya yang rusak udah dibeli buk??????

somuffins said...

3E, ovennya yg rusak masih rusak, malah dalam koma lagi. Pinjam your oven ajelah eh eh eh? :-)