Wednesday, 15 December 2010

Egg tarts for you ...

Egg tart versi Portugis dari kayefsee. Versi air tangan Somuffins ntah bilalah agaknya..

.
Cari masa nak buat tag ... dah banyak berhutang nih.

21 comments:

kakcik said...

CS...

Dulu kakcik suka sangat beli tart telur ni kat King's... masa tu RM1.20 je sejibik. Sekarang dah berapa harganya, ek?

Sizuka said...

CS,

mana egg tarts nye? tak sampai pun?? "Kata egg tarts for you".. hehehe..

sedap tak egg tarts tu? I suka sgt makan eggtarts tapi tak penah buat. :D

Lili said...

Kat kayefsee ada juai ke? Nak pi cari buat berboka posa!

ceriaWAN said...

Ni kalau kita cakap nk pi rumah cs nk makan tarts tu..mesti ada jer alasan munasabah yg kita terpaksa setuju ni.. huhuhehehe

Anie said...

Somuffins,

Tu lah I pun ada dgr2 yg kayefsee ada jual egg tart :) hmmmzzz bestnya kalau dpt ngap sebiji ke dua biji ke mungkin sepuluh skali arh...hahahahaz.

Ohhhh pakcik colonel ku merindui ayam2 dan mash potatoes kamu!!!!

Ibu n Abah said...

kak som...
kat mana ada jual tart telor portugis ni???
teringin nak buat bukak puasa petang esok....

Ibu n Abah said...

kak som...
tadi i punya mata agak kelavuuu...
boleh ke baca telor portugis????
aiyooooo!!!!....
banyak sangat baca br* kat laman DHW...
okay..okay... dah baca semula dah...
ada dijual kat KFC...
okay....

somuffins said...

Salam kengkawan ...

KakCik
Sebiji egg tart harganya RM1.40 dgn syarat beli bersama set ayam KFC. Kalau tak, harga untuk sebiji RM1.80 (tak pasti pulak kena beli sekotak = 6 tarts). Maaf kalau info tersilap, almaklum yg membelinya sianak wpun RMnya dtg dari I, hehe.


Shidah
Ada 6 pcs tu.. you ambiklah 2, k? Kueh alam maya, gitulah kekdahnya boleh dipandang aje :-)

somuffins said...

Lili
I tak pasti egg tarts tu ada dijual diserata KFC branch kat 1Msia nih. Hope kat uthaga nun ada dijual if not ... tis tis tis (meleleh ayaq liur baby, ahaks).


ceriaWAN
Lu manyak phandahi woh, takde mana I rajin nak buat pun, har3. Apa kata you belajar buat egg tarts guna telur itik?? Haa.. take the challenge..

somuffins said...

Anie
Ekceli dah lama I dengar KFC Spore ada jual egg tarts itew. In fact mths ago I pernah tanya Rima whether or not she has bought it.
KFC Msia baru aje memperkenalkan egg tarts tuu. I suka versi KFC, sedap dan tepungnya maintain garing tak soggy.


Akak
Yaa ada dijual di KFC tapi tak sure samada boleh dapat kat semua KFC branch seluruh Msia. Gud luck!

ceriaWAN said...

egg tarts guna telur itik??
nnti kena tanya mem dulu la.. cw cuma boleh sponsor telur itik jer.. yg jadi chef, mami farish laa.. hehehe

Tie said...

Sedap ke egg tarts tu? kita ni jakun sikit. Tak pernah rasa pun....

Maya Marisa said...

Cik Som,
OMG! where hv i been la kan..sampai kay-ep-see ada jual egg tart pun tak tau...haiyo..malunyerrrr...
esok jugak maya pegi key-ep-see beli tart itue...
p/s: cepat ler tepek gambar senyum.. tak sabar nie nak nengok..

PatinPasta said...

* akhirnye.. dapat jugak komen (kes pagar komen dah ditutup :D)

Cik Som,
Kayefsee pon ada tart Portugis ka? Tak de tanya ke bila nak introduce tempoyak petai ke? :D

* tag? tak mo komen.. nanti kasik tekanan lak :D

Rima said...

Finally dah sampai kat sana eh.. u know after u asked me.. i terus ask my hb if dah biasa makan egg tart fm cik kfc.. he said sedap bangat.. puiii dalam diam dia dah ngap dulu.. so eversince then i am addicted to it.. ni semua cik som punya recommendation hehe

somuffins said...

ceriaWAN
Dah awak tu berjinak2 dgn 'ramai' itik maka bisnes yg sedia ada perlu diversifykan. Mula2 buat telur asin (on going), pastu jual akok, egg tarts dan ... lu pk-lah sendiwi, har3.


Tie
Memang sedap! Rasa lemak manis custard telur dan pastry *cuba bayangkan*

somuffins said...

Maya
Where have you been? hahaha ..
Nih sure kes pergi opes pagi, balik dah malam kan? Harus cari egg tarts cepat b4 its promo expires.
Tssk... gambar senyum? Hadoii, susah bangat gue mau cari yg cun!


Aida
Kes 'harapkan pagar, pagar makan egg tarts', kah3. Niway, nanti I syorkan pada Colonel to introduce ayam perisa petai n tempoyak, k? It's gonna be called Chic Petempo. Howzzzat??


Rima
Bila you tulis "puiii", I dah imagine you jadi Phua ChuKang (minus yellow boots), kih3. I baca kat internet, the egg tarts from kfc spore dpt komen yg memberangsangkan. I hope KFC Msia boleh jaga kualitinya biar finger licking good juga, auwww...

Mama said...

mcm mana sedap pun egg tarts portugis tu... I masih teringat yr cupcakes jugak

somuffins said...

Mama
Thanks for the compliments, auww. Apa pun, you kena rasa egg tarts tu juga sebelum para ayam mogok bertelur.
Niway, do you still remember TCBY? :-)

cahya indah said...

alamak, lapar pulak sejuk2 tengah hujan ni..nak2 tengok Portuguese egg tarts. suka King's and The Baker's Cottage punya..

somuffins said...

cahya indah
By now I hope you dah relished on those egg tarts. Kalau rajin, meh sama2 kita buat from scratch ... (jerit dlm hati: hhhhelpp...!!!)