Friday, 31 December 2010

new year eve ...

Almost 12am now ... I can hear from my living room the dentam dentum of fireworks coming from as far as S*unway Pyramid. I can only hear the dentuman cos I am too heavy lazy to menapak the stairs but really if I want to view the so-so sight of the fireworks, I can view it from my bedroom window (sebut bedroom aje terasa nak auwww, hehe).

Apa I buat siang tadi? Apa lagi, basuh bajulah kan? Hari nih rasa seronok sebab mentari senyum riang seolah2 menyuruh I menjemur bantal dan tilam sekali tapi I tak tamak. Esok lusa tulat pun boleh jemur bantal tilam dan katil sekali, har3.

Hari Jumaat ingat nak cari pahala lebih maka nehi to JJCM (daku tak mudah digoda ok? hak3). Dah toying with the idea nak masak apa tapikan tapi kecundang juga bila Ndja ajak makan kat luar. So Ndja, SIL and I (tanpa rasa bersalah) NKCM kekdahnyalah. Kita ke Summit makan kat Ol'SeWemban KofiTiam. Nostalgia untuk Ndja sebab dia akan tinggalkan Sban for good after staying there close to 2 years.
.

Vege popia as an entree, heheh

Lepas makan cuci mata. Biasalah orang pempuan, kan? Kita bertiga membelek2 skirt labuh tapi tak beli pun. Belek2 macam nak beli tapi asyiklah bertanya sesama sendiri "ehhh, muat ke?" atau "you tengok pinggang dia macam kecik aje" .. har3 .. masih tak sedor diri lagi memasing tu.. Patutnya beli ajelah weighing scale, kan? Haaa.. sebut pasal weighing scale, I dah terbeli satu untuk menceriakan hidupku menjelang 2011. But psst.. digital weighing scale untuk buat kueh bukan nak timbang badanz.

TB sebenarnya dah lompat2 kijang tak tahan nak beli bread machine sebab nak makan roti segar sesegar embun pagi tapi bila dia kata "you buat nanti eh??", I seolah2 tersedar dari mimpi. Moi bake meh? I thot dia yang nak buat roti guna BM.

I pun buat2 mahal konon tak nak BM tahun nih, len kalilah tapi I mintak digital weighing scale dulu, pandai tak I?? Biar kita mintak yang kecik2 dulu baru yang besar... JANGAN mintak yang besar dulu nanti yang kecik kita kena beli sendiwi, ekekeke. Jiwailah nasihat dari orang yang tak pernah meminta2 nih selain minta dimanjakan aje, uhuk2.

T dah naik lemak.. setiap 31hb ingat aje dia. Sanggup beratur panjang just to get a tub or two of this BR aiskrim. "Rugi Mi kalau tak beli sebab dapat diskaun 33%". Yalaah .. yalaaah ...

Begitu tekun diorang fokus kat balang kaca dimana berbagai2 jenis rupa dan perisa aiskrim disediakan. Lebih seronoklah diorang tu, kalau tak beli pun dapat gak merasa setiap perisa wpun seco'et aje.

Akhir kata, selamat tahun baru pada sahabat alam maya Somuffins. Semoga tahun baru nih, kita saling membuka minda memasing.. calet sket!

16 comments:

kak ja said...

Waaaahhhh!! Sempena thn baru ni, I dpt jd pengimeng fertama kat blog u!!

Yub a dub a doooooo!!

*itu je kimeng I

Anie said...

Somuffins,

Happy New Yr Cik Som, all the best for yr 2011 ;)

So far u dah plan nak bake apa sempena nak merasmikan penimbang baru itew....hehehez

Mmmmzzz baskin robins, yummy nya dkt sini takde, hagen daz pun takde, both are my favourite ice cream brands :( Wendy's and NZ natural tak byk flavour yg i suka...huhuhu

Lili said...

Yabedabedoooo Ja dapat nombor satu!


CS, Happy New Year! I sambut new year kat Ipoh ni...

*takde nak kimeng tapi nak kimeng jugak sebab Ja dapat nombor satu! hahahaha))

Sizuka said...

Salam CS,

Happy New Year! Tahun ni I celebrate my new year dgn baskin robbins 33% off! hehe.. sanggup I beratur more than 1/2 hour semata2 sebab BR itu.

I bought 4 tub, which cost me RM130+. Tapikan, I punya satu je, lagi 3 belongs to my siblings. Tak disangka habis 1 tub ice cream tu semlm. Nasib baik this mth ada lagi sale BR tu :D

azieazah said...

Selamat Tahun Baru, semoga ceria ceria selalu.

Tengok dan baca orang jalan-jalan, tetiba I plak yang rasa letih... campur jelez. Bleh gitu? hahahaha

DeLancrettLurpak said...

CikSOm, calet sikit!

Apsal dpt discount 33%? bodek tokey ka?? hehehe

kayteeze said...

Eh, Som... Tie dah lama cari digital scale untuk merajinkan diri baking2 tapi kat sini tak jumpa laa.. Som beli jenis apa ? Boleh tak tayang kat entri akan datang. Jenis guna bateri atau guna letrik? Kalau murah, boleh gak Tie mintak tolong adik yang dok kat Klang tu belikan...

zarin said...

hi somuffins
wahhh! dah dapat penimbang digital gituh..lagi laju lah baking baking ni ye! eh, BR tu kan memang i menunggu kedatangan 31hb tiap bulan tapi sayangnya bukan setiap bulan ada 31 hari hikhik

somuffins said...

Salam dan selamat tahun baru dengan semangat yang juga varuuu.. vroom..

Ja
Pengimeng (pengomen) pertama dapat hadiah berupa naik roller coaster sorang diri tanpa henti selama 18 jam. Tahniah Ja! :-)


Anie
Happy new year to you too. So far belum guna lagi itu w.scale but I dah bake muffins on 1st Jan, hehe. BR tu kalau takde aral melintang, dibeli on 31st jer. I tak mampu nak beli hari2 or tiap minggu you ..


Lili
Ipoh gal sulah mali, heheh. Happy new year to you, jangan nakal2 okay?? Kalau tak I babab kang :-)

somuffins said...

Shidah
My oh my .. RM130 for BR? You all memang peminat tegar BR ek? They shd give you a privilege card worth 50% off. I akan sokong so that you get one, siap bawak sepandok lagi (dapat gak I ngecek sesudu dua, heheh).


Azie
Selamat tahun baru untuk you juga, semoga sama2lah kita menceWiakan diwi. Jangan jeles2 kat I Azie sebab I bukan jenjalan ketempat2 posh (Beckam) pun.


CikLurpak
Calet! (maknanya BR is your fav too kah??). Why 33% discount? Haha, I pun tak tau kenapa. Dah tersurat cenggitu gamaknya takde vodek2, takde kipas2 CUMAnya diskaun diberi on every 31st of the month sbb BR ada 31 perisa (terlebih explain nih, heheh).

somuffins said...

Tie
DWScale tu I beli murah jer dan dapat diskaun tapi I tak sure berapa percent off. Nanti I tampal gambar tu disiniii... eh?? Ekceli kotaknya pun belum dibukak lagi, hehe.


Zarin
My DWS tu masih lum dibukak lagi. I hope menda tu sedia berbakti penuh taat dan setia pada tuan dia yg ala2 nih, har3.

kak ja said...

Kak Som, I nak 18 ari 18 mlm.. 18 jam tak cukup lumayan, beb!!

U nak babap Lili kat part mana? Part dia nak babap Fa sampai penyek tu ke?

somuffins said...

Ja
You sure larat bersukaria selama tu Ja? If so, sudilah kiranya suruh your PA to liaise with my PA ya? Calet sket!

PatinPasta said...

* okojot pagar komen masih dibuka :D

Cik Som,
Haish.. so tak de la BM kalo gitu? Kalo tak macam-macam jenis roti pithang buleh Cik Som buat tau (saja je cucuk, kan? :D)

Setiap 31st ada diskaun BR ke?
And Selamat tahun baru (again).. *calet!*

PatinPasta said...

* saya kembali sebab previous entry dah ditutup pagar nya.. kuang kuang kuang!

Cik Som,
Okojot saya bila baca Cik Som tengok si Heri (memang dia hensem kan?) tu. Tabek pada Cik Som sebab kenal mamat muka herot tu, haha!
Jangan lupa tengok sambungan movie tu bulan 7 nanti tau (dengan pesanan.. pesan kat orang tu, air jangan letak kat lantai ye :D)

somuffins said...

Aida
Okojot kah? kah3.
DWScale dapat 'tahun lepas' so BM haruslah direngek pada tahun nih, OK tak? Ekceli I tak berapa keen wpun hati nih teringin juga.

1.On every 31st BR beri 33% off
2.Heri Pot Chamber of SecWet ada kat Astro hari tu, so adalah I intai2 sket
3.Orang yg nak letak air botol kat lantai tu was my sista, haha. I kena beri dia sejuta rupiah/lira/won if I were to drag her tengok HeriPot. :-)