Wednesday, 29 December 2010

JJCM n JJTW n JJST ...

Let's focus on JJCM first okay? *sambil senyum riang bubuh jari telunjuk kat dagu* Bajet comellah konon, heheh..


Ndja's breakfast mengalahkan trublu Italian, ngader jer!
namun ada 2-3 'ikan bandaraya' jadian tolong licinkan pinggan tu


Ayam pandan dipilih sebab kitorang takde tanam pokok pandan ..
alasan tak bleh belah untuk 2010.


Tako abalone n octopus harus dibeli kalau tak yours truly tak leh tidur.
Ralat jalan jejauh kalau tak beli tako!


Happiness is .. jalan2 cuci mata dalam bakery .. tak beli yang nih pun, hehe ..


... juga tak beli yang nih takut bijirin/bijiran tumbuh pokok dalam pewut
But guess which one I bought?? heheh ... sape teka tepat, u mmg my fwen!

Uhuk.. uhuk.. tau takper. I baru nak cekut satu tapi Ndja bolot those 4 pieces n agih2kan ...
Alhamdulillah rezeki.

Pagi nih a bit dingin tapi harus juga mandi2 itik sebab ada breakfast date. Till then ... (cakap nak mandi tapi kalau tak mandi pun, bukan orang tau ekk??).

11 comments:

kakcik said...

Muka spiderman pun ada? :)

Sizuka said...

bnyaknya JJ. esok I akan mulakan expedisi JJ I coz I'm back in KL! yay!! :D

somuffins said...

Salam ...

KakCik
Tulah tu .. tak beli sebab takut pewut dipenuhi cobweb, heheh.


Shidah
Pengakhir tahun 2010 perlu banyakkan JJ biar kuyush sket untuk JJCM tahun 2011 :-)

Tie said...

Ingat kuih koci pesen baru, rupanya ayam pandan, hihi... ginilah nasib orang dok hulu. Banyak lagi benda yang kita tak tahu, huhu...

Anie said...

Somuffins,

Alamak itu tako mmg dah lama mengidam nak mkn...huhuhu mana lah BBBBT eh?? uwaaaaaa....

I nak pegi carik citer u pasal swiss roll ni...hehehez

Lili said...

CS oh CS....

en_me said...

sodappnyerr makk.. ehehe

Ibu n Abah said...

kak som...
kalau you tak mandi... memang takder orang tau..sebab you ajer yang tau...
tapi.. you dah bagitau kat sini... kebanyakan peminat you dah tau....
jadinya memanglah 'semua orang tahu'....macam lagu REM.

somuffins said...

Tie
Janganlah merendah diwi. Cuba google ayam pandan.. salin resipinya dan cuba buat (kalau ingin nak rasa sedap atau tak sedap). I tau you terer bab masak memasak nih, tul tak?


Anie
Do you mean BBBBT = BBBB? Cuti Xmas lepas, BBBB tutup. Akan dibukak tahun depan, hehe.
Citer swiss roll tu .. nanti I cari linknya.. I pun sasau2 nak cari katne I file citer tu.


Lili
Yes my dEEr?? Nak tako ke??


en_me
Harus cari yang sedap2, kan??


Akak
Mana bleh tak mandi, kaan? Rugi tak dapat pahala sunat. Tak gitu?

PatinPasta said...

Cik Som,
Minat Takoyaki juga ke? *calit sikit!*

azieazah said...

Nak pegi breakfast date tak mandi?
Buatlah selalu selalu. Dengan orang lain boleh, dengan I jangannnn.....