Monday, 13 December 2010

Seronoknya jumpa kawan2 n makan2 ...

Tertera harga sehala, gulp! Belum 2 hala

Dah 17 tahun I tak layan taxi merah/putih atau hitam/kuning tu lagi. Masa kerja dulu without fail mesti naik taxi keopes sekurang2nya sekali sehari, pagi atau petang. Masa tu tak reti rasa takut naik taxi sensorang. Bukan kerana perasan ada gene Tun Teej atau Tun Fath tapi mungkin kerana tak pernah alami kejadian horror. Alhamdulillah.

Ahad: I berpeluang naik taxi warna biru yang tersangat selesa. Dah kenal mesra dengan drebarnya, auww. Awal lagi dah buat MOU camana nak bayar tapi saja curious I mintak drebar ONkan meter sebaik saja kereta meluncur membelah angin. Mata terus zoom pada meter. Gulp! OMG, gulp gulp gulp (saliva-less terus jadinya, muahahahaa).

Drebar taxi tanya "tak nak duduk belakang?". Harharhar ... tapi I sengih jer, tetap nak duduk depan juga.

Opocot!

Perjalanan selama 45 minit tak terasa sangat sebab banyak story yang dikongsi dengan drebar. Sedar2 dah tiba ke dewan majlis resepsi anak bujang Datin MN yang ensem tu, hehe. Miss peluang nak berbisan dengan MN nampaknya *uhuk2*

Seronok rasanya bila ada peluang berjumpa kawan2 lama nih ek? It somehow rejuvenates the mind, body n soul!

Dipendekkan cerita, since dah lama tak jumpa, haus jadinya pipi gebu memasing akibat banyak kali berlaga pipi muah2 (macam ikan laga Ja kekdahnya). Tak sangka plak ada yang mengalirkan setitik dua tiga n empat airmata syahdu, auww.... Rindulah tu but nothing beats the sight watching S n cS hugging each other... syukur alhamdulillah.

Pose 'melendeh' (foto ihsan cikLina. TQVM)

Since memasing dah kenyang, pose lentok dah tak sesuai (nanti terus tidur plak). Pose melendeh amat afdal so that kawan sebelah menyebelah boleh support sesama sendiri. Can we blame it on the array of food yang semuanya marvellous2 belaka esp ayam goreng berempah yang sizzling hot itew??

Good food and good company, what more could we ask for?? Perhaps more money? har3 dasar mata duitan (I lah tu, heheh).

Semoga pengantin berkekalan sejahtera dan dirahmati hingga keakhir hayat. TQ MN&PN sebab menemukan kita semua dimajlis tersebut.

13 comments:

ceriaWAN said...

errr... dalam gambar tu..yg mana satu ciksom??

somuffins said...

ceriaWAN
CikSom? yg kerepot tu lerrr... Apalaah, cam tak tau plak.

Lili said...

Cantik baju CikSom!

3E said...

Yehaaaa....I tahu yang mana satu Aunty Som.....korang2 semua mesti belum pernah face to face dgn Aunty Som yang anggun itu 'kan...
I sempat juga laga-laga pipi dgn Aunty Som masa jumpa dia dulu....
Aunty Som...bila nak date lagi ni....????

somuffins said...

Lili
Mekasehhh *sambil senyom simpol mati*


3E
Bila nak date lagi? Tunggu I kurangkan lelemak 3kg lagi, k?

Uncle Lee said...

Hi Somuffins, wow! Not cheap duduk taxi sekarang.
Nice pics you have here.
Have a nice day, keep well, Lee.

kakcik said...

Wah... kenapa sampai menempah teksi? (saja nak kepochi.. hehehe...)

Dalam gambar tu, macam tak ada yang kakcik kenal. :(

Mama said...

Ada 2 perkara yg membuatkan I ketawa bergolek2:

1. U naik teksi duduk depan & sempat pulak beramas mesra

2. Pipi gebu U haus sbb banyak sgt kena gesel/muah2

somuffins said...

Hi Lee
It's so happen that the taxi isnt the normal taxi; nevertheless it is still called a taxi, hehe. Sekali duduk, the meter will shoots up to RM6. You keep well too okay???


KakCik
Bukan kepochi tapi curious, kan KakCik kan? I tak berani drive sensorang dan jauh pulak tu. TB kerja sebelah mlmnya so dia perlu jadi sleeping beauty pada siang hari. Anak2 ada aje hal memasing so kebetulan ada plak drebar taxi yang I kasihi tu boleh tolong hantar, maka I pun yabadabooolah. To be fair pada dia yg cari nafkah begitu dan diatas persetujuannya, maka I dapat 50% diskaun. OK kan?? Berbaloi sebab dpt makan dan jumpa kawan2 wpun pipi gebu jadi haus, har3.


Mama
Memang mendatangkan spekulasi dan kontrobesi setelah I mengaku sewonok beramas mesra dgn drebar taxi ek? heheheh ... tapi I masih setia pada yg satu itew taw..

fa*atip said...

ciksom lebih kurang macam I...tak suka pakai tudung ariani..tak gitu? ekekekekee...

somuffins said...

Fa
Adakah kita antara berdua itew walhal kita never met each other kaaanz? Niway, u dah tulis 150 lines tu lum? Hehe...

G'Zain said...

Salam Cik Som,

Maka rugilah warga KBR yang tak datang cam Cik Wan. Seronok gilerrr lebih seronok akak-akak berlaga pipi bagai takda apa yg terjadi. Alhamdullilah..Kesian kita kan terselit ngan dara kecik kita kat belakang huhuhu..

Wa pun terlepas peluang gak nak berbisan ngan MN bermenantukan anak teruna ensem MN...

somuffins said...

Gee
Wkumsalam.. Ha'ah kan? sib baek CW tak datang maka peluang kita lebih cerah untuk tambah ayam gor yg sedap tu.
You n dara terselit, alahai.. Nasib baik juga you tinggi. BTW Gee, you masih boleh berbisan dgn MN sbb dia masih ada bujang umur 12 thn. Afdal untuk dara you..