Sunday, 12 December 2010

Nak makan jer ...

Bila T bercuti panjaaang, Omeynya akan kelihatan lebih rajin keluar masuk dapur dari hari biasa; dan aktiviti mengukur jalan akan juga lebih meriagh! Ada aje mendenya yang diidamkan dan dicarinya ... Macau egg tartlah, aiskrimlah, sandwich 'submarine'lah (ekceli sandwich Subw*y tapi bila dah sebut 'sub', I terus jer sebut submarine much to T's chagrin, har3. Bear with me wahai anak, me not young anymore, tssk tssk tetiba perlu mengaku, heheh).

macau egg tarts (Umi punya 3 okay?)

the 'submarine' ... (buy 1 free 1 - save $, I like!)

mesti ada penyerinya ...
.
... and last but not least .. nak juga air tangan Omeynya ...

Muffins perisa semua-orang-pasti-tau-punya, har3.

Kejap lagi I akan ke Bangi tapi Bangi tu katne ek? heheh, ngader jer tapi I memang keliwu diantara Bangi, Serdang dan Kajang.

Insyaallah akan bertemu nanti dengan kawan2 yang dijodohkan berjumpa dialam maya. 5-6 tahun dulu I kinda gedik2 kurang segan nak jumpa kenalan baru but lately since dah kurang gediknya, perasaan segan dan silu tetiba menyelubungi diri. Mungkin belum sampai jodoh untuk bertemu (read: buying time semoga proses mengurangkan lelemak berjaya).

Pagi nih tak boleh makan apa2 dulu, minum air aje. Afdal menjaga penampilan perut diri agar kelihatan anggun n cun sejuk mata memandang... (kothongkan perut sebab nak makan nasi minyak pengantin kekdahnya).

Hingga jumpa lagi ...
.

7 comments:

kak ja said...

Yeayeaaayyy!! Nomor satu..

Ngantuk lagi, nnt2 baru nak kimeng..

Anie said...

Somuffins,

ammmbbboooiii meriahnya gambar makanan. eskrem merah jambu tu i like....hehehez ;)enjoy ur w/end and happy, happy makan kenduri.

Lili said...

Jumpa sape ek?

Nampak gaya turn jumpa dengan I lagi 5 tahun jugak kot!

Setuju tak Ja? Ja? Ja)))))) laa, tidoq lagi dia!

Rima said...

Woahhh finally.. adakah ku akan dapat bertemu dgn the one and only cik som??

Ibu n Abah said...

Ja...
sebab you kat pocong, makanya you lebih cepat sampai dari akak... akak datang all the way dari Fulau Fenang..
Kak som,
u ke Vangi?... tak terasa ke u dah dekat sangat dengan I?...

Cik Lurpak said...

jauhnye Ciksom beli egg tart? Sampai ke Macau? submarine tu buy 1 free 1? perhh.. i suka tau submarine ehhehehe

somuffins said...

Salam semua ...

Ja
Patutlah you masih pakai 'langerie', bangkit dari tidor rupanya. Auwww sexy!


Anie
Nothing beats your aiskrim, jello n stoberi kat dapur you tu. Hope you had a great weekend too :-)


Lili
Kawan2 yg I jumpa tu bukan dari clique blogger. Niway, if another 5 years, I'll be kerepoter than now, tu pun kalau umur panjang. Time sure flies ..


Rima
A big GULP! I think I better catch a flight to Paris, kononnya kita berselisih kapalterbang :-)


Akak
Tak ke Vangi pun I dah teWasa dekat tapi jauh, jauh tapi dekat kekdahnya. Vangi mmg jauh dari KL ek???


CikLurpak
Dah kat Macau aje ada dijual egg tart tu. Nasib baik I ada prebet jet, tulah senang nak gi balik. Esok lusa I gi Portugal plak sebab nak beli Portugis egg tart pula, mueheheheh ..
Submarine tu memang buy 1 free 1. Dpt voucher kat sokabar jer, hehe.