Thursday, 19 May 2011

OLB award ...

Mekasih pada DLL yang berada di UK Heights kerana sudi menghulurkan OLB award pada blog Al-kisah. Sebagai editor-in-chiefnya, tentulah I rasa kembang lebih dari semangkok.

Ucapan ikhlas dari penganjur berbunyi "jangan ada benci pada potpans, hehehehe " dan "diorang rock tapi lovely. Ko boleh imagine?".

Mengulas ucapan penganjur:
Sesungguhnya takde kebencian dihati pada pots n pans lebih2 lagi I dah plan nak usha TB (bukan Tea-Bag) belikan iPot n IPan sempena my besday yang bakal muncul tak lama lagi. I suppose iPod/iPad takde beza dengan iPot n iPan, kaaan?? :-)

Anyway part 'rock tapi lovely' tu, takyahlah dielaborate nescaya terlebih elaborate nanti terus jadi tak rock n lovely. Siapa yang rugi? I jugaaaak kang..


Masa dapat award yang sama dari Aida n Mira dulu, I tak buat soalan '7 perkara berkenaan diri anda'. Masanya dah tiba untuk membongkar rohsia diri, kekdahnya ... harrr3 <- bukan gelak tapi bunyi guruh!

1. tak suka kuah, nasi atau apa2 terkeluar dari pinggan/mangkok semasa makan
2. suka lipat baju tapi tak suka lipat baju. Sila konfiuskan diri masing2.
3. suka golek2 atas lantai
4. sebut 'dessert' aje dah mula nak pengsan
5. tak suka habuk tapi habuk tetap datang kepangkuan. Menciiii...
6. susah hati/risau tahap maksima
7. sedih bila hari mendung
8. am very approachable but blame it on the weather jika ada kemungkaran
9. ehhhh.. naik syok pulak. Cukuplah dah beri 1 bonus tu, kaan?
.

13 comments:

Lili said...

Congrats...you deserved it! <3

Ibu n Abah said...

Kak som...
1.u tak suka makan nasi kuah berlenang2.... eeee... i suka...
2.u suka baring atas lantai?...
eee... i tak pernah... i cuma pandai baring atas katil.....
hehehehehehe.. mengada-ngada pulak i ni, u tak tanya i yang terlebih ramah bagitau....
i bukan apa... i cuma tergamam, lili dapat nombor satu.... jauh tu dia mari....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

no 8 tu yang best kak !

masa bulan mengambang eyh ?

kakcik said...

Sedang konfius dengan jawapan no 2. :)

FaAtip said...

amvoiiii..AkTIPnya diaaaa...baru semalam baca tajuk lain, hari ni dah hapdettt dahhh.....ish ish ish...

Naz said...

Salam Kak Som,
Tolong define 'kemungkaran' :D

Mira Marlena said...

Tahniah buat kesekian kalinya Cik Som..minggu award la pulak ek?
Point no 2 tu adakah melipat lengan baju ataupun lipat kain baju kurung ke paras pinggang ala ala mamak di kedai roti canai? heh heh heh...
Ha ah la CS,habuk pun suka sangat datang kat saya..even saya sikit pun tak suka,mencik!
P/S-Bila CS punya birthday?Boleh kita selebret sesama..khanzzzz!!!Saya punya tinggal dalam lafan hari lagi.

DeLancrettLurpak said...

tu diaaa.. tu baru suruh letak 7, kalau suruh letak 15, confirm dah tau apa favourite food ciksom and masakan apa ciksom paling suka nak buat..

you're in love-hate relationship with activity melipat baju, begitukah?

PatinPasta said...

Cik Som,
Bila saya baca #1 jek terus terpikir, "Uiks.. perfectionist sungguh ni Cik Som, ni baru baca #1.. belum baca habis lagi".

Nasib baik number2 seterusnya mampu membuatkan saya kembali tenang :D

Maya Marisa said...

me loike ur #4. calitttt. agakX2 nyer cik som bole pengsan brp kali yea if u bring u to hi-tea??? :-P

somuffins said...

LILI
Thank you *sambil sembam muka kat kusyen*


AKAK
Maksud I, merujuk hal no. 1 ialah I tak gemar bila lauk/nasi/sup bertabur dan tertumpah atas meja/lantai sewaktu makan. Kalau takde yang tumpah2 maka takyah nak lap meja bagai. Kan senang kerja I?


AZRINA
Takde kena mengena dengan bulan mengambang tapi ada kena mengena dengan gerhana vulan n vintang, har3.

somuffins said...

KAKCIK
Masih konpius lagi kah? kah3... Bila asyik konpius maka jadilah baju untuk dilipat setinggi bukit Gasing, huwaaa..


FA
Takat nih memang rajin. Esok lusa, wallahualam. Psst.. mana janji manis mu nak tulis 'cerita ceritut' yg FAnjang lebor tu??


NAZ
Contoh kemungkaran: moody, malas nak bercakap n suka bersendirian.

somuffins said...

MIRA
Lipat basuhan dgn erti kata sebenar dgn melipat penuh disiplin takde shortcut, aaarghh..
- Habuk? Menciiii... x sker!
- my besday lagi sebulan lebih. Takpe, you tiup lilin you dulu eh? For sure lilin I lebih banyak, ngeheheh..


DLL
Kalau ikutkan hati mau tulis sampai 30 items, hehe. Yes, you are right. I have the love-hate r'ship with that activity.


AIDA
Statement no. 1 sengaja nak mengaburi mata pembaca, hahahahh.. Tapi syok juga I dah buat you terpukau seketika, auwww...


MAYA
Pengsan tetap pengsan tapi seketika aje kot? Asyik nak pengsan, tang bila plak I get to indulge on the desserts, kankankan?