Sunday, 5 September 2010

26 Ramadhan ... dugaan buat tag

Nak dekat raya nih, selain mohon maaf atas kesilapan yang terrrbuat, perlu juga mohon maaf pada Mami n AzieAzah sebab tak buat tag yang diberi dulu kala. Ekceli I dah buat, nanti I re-check, eh eh? (tak sure disimpan dalam 'draft' blog atau file dalam folder. Kalau kat folder it would mean gone caselah sebab that laptop baru aje kurap-ted). Sowii, panjang plak mukadimahnya...

Okay tolong beri laluan ... tq, tq. Tiba masanya untuk menjawab tag dari Aida n AB Abadi ... jeng3!

1) Apakah yang bermain difikiran anda sekarang?
Nak lari dari rumah bawa diri kesatu tempat yang ada khidmat yacht percuma. Repeat: percuma. I nak berlibur windsurfing sensorang ditemani oleh ikan lumba2 .. (dan jerung rongak).

2) Apakah nama samaran anda?
Somuffins (wpun I lebih gemar dengan cupcakes)

3) Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?
Alaaa.. 3 jer ke? Camana nak pilih? Suami, anak lelaki dan 2 anak pempuan kembar *tunduk pandang kelantai, tak berani pandang kedepan takut orang dapat 'tangkap' I tidak berkata benar menerusi jendela mata).

4) Panggilan untuk si dia?
Bukan 'yang, bi atau anjer' (tak menjawab soalan kekdahnya nih).

5) Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa?
Hadiah yang diimpikan .. hmmm ... nak duit belanja yang tidak bertepi ..

6) Blog mana yg anda selalu lawat?
Satu donia I rayap tapi preference pada yang tersinarai dalam bloglist tuuu...

7) TAG kan kepada 15 blogger...
15? Alamak.. baru tulis rayap satu donia, takkan takde 15 ek?? Well.. since all the bloggers are busy mengemas rumah, buat kueh, dan serba busy dengan 1001 macam hal, maka dengan penuh perihatin ... uhuk uhuk ... semua diminta buat tag selepas balik raya. Tak kira raya tahun bila. Fair kan?? heheh.

11 comments:

kakcik said...

Kakcik kalau bab jawab2 tag ni memanglah gagal... :)

somuffins said...

Salam ...

kakcik
tak cuba tak tau.. apa kata kakcik cuba (memandangkan bakat berpantun dan berpuisi kakcik, fullamak!!)*sambil jongketkan ibu jari*

kucingorengemok said...

kalau dapat yacht percuma tu i nak ikut please... (sepanjang minggu raya je, lepas tu i balik la, hehe)

somuffins said...

KOG
Memang harus I bawak you bersama. You bolehlah terjun dlm laut sambil mandi sambil tangkap ikan :-) Meoww..

Ibu n Abah said...

kak som..
raya dah nak tiba...
rumah dah cantik berkemas
(oppsss... dah lupa nak sebut apa....)

somuffins said...

Akak,
I guna Wolverine nih, seksa halus betul nak tulis. Belum habis kemas lagi wpun rumah sekangkang kera dlm zoo. Bestkan you ada maid?

Aida Rezuan said...

Cik Som,
Pueh saya klik setiap entry tapi dah tak de tawaran untuk ngomen ye. Hehe! * ye, saya ngaku, saya edisi terlewat..

Sharpie dah kembali beraksi ka? Jenuh dia keje berat 2,3 hari nih. Harap terus bernapas sampai raya (or raya aji ke).

Golden ingots tuh guna tauhu lubang tuh ek?

TQ ye Cik Som.. sudi main sesama. :)

* "yang, bi, anjer" bukan, so panggilan nye mesti TB, kan? Kan?

azieazah said...

Memang betullah lama dia nak siapkan taq ni.. sebab I dah nampak tajuk updated kat blog list I dah lama, tapi bila klik entri tak published..

Akhirnya selepas berbelas jam...repeat: berbelas jam barulah entri ini muncul. uishhh uishhh... > sambil geleng kepala nak kasi goyang subang gantung ala-ala Madhuri..

Skang ni dah kurang dah orang main taq mengetaq nih... yang banyaknyer semua dok mengetaq (mengetar) kepala lutut tangan kaki sebab kalut nak sambut raya...!

somuffins said...

Aida
You edisi terlewat almaklum you datang dari jauh, kan? All the same, tenkiu sbb masih sudi kesini.
.Sharpie d'oven masih belum diberi tugasan membaking. In other words, boss dia masih 'goykak' (goyang kaki)
.Betul, golden ingots adalah tauhu yg lubang tu
.You percaya tak masa menjawab tag, I tak terlintas pun, that I call sidia TB (nama TB exists dlm blog aje; luar blog I call by name.


Azie
Tak baek tuduh kita cenggitu taw; Gini cerita sebenar:
Mula2 nak tulis tajuk 'dugaan' tapi pikir punya pikir, rasa cam tak sesuai pulak. Dah warga
'ketam' kreatip, tajuk entry 'dugaan' berubah terus jadi 'dugaan buat tag'.

Gitulah cewitanya.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

nasib baik hutang tag tak boleh bawa mati...

hehehe...

somuffins said...

Azrina
Ha'ah kan? Nasib baik .. tapi bila ada orang sudi beri tag kat kita, rasa cam perlulah juga kita meraikannya .. just for fun.