Wednesday, 15 September 2010

My BFF ...

Salam Aidilfitri ...

My BFF today would be the washing machine. Tolonglah jangan buat hal tercabut kipas atau tercabut skru k? Pagi tadi cuaca cam murung aje but now mentari dah mula beriang ria memancarkan cahayanya. Diharap panas hingga ke malampetang.

Beraya 3 malam dikampong halaman TB. Raya ke? Tak aaah. I duduk memerap kat rumah aje. Makan, minum, bual, tidor, basuh pinggan. To pass the time, capai sokabar edisi ntah bila maklum riraya takde sokabar kan? Baca lebih kurang, mata pun terasa pedih2 kelat. Tahan gak rasa zzzz tu namun tewas. Dapat 40 winks pun jadilah, kekdahnya. Kat rumah orang, 40 winks dah cukup. Kena jaga maruah keluarga, kah3.

Kesana sini I hangkut hp dan spektikus. Tanamlah sifat membaca dimana juga anda berada, heheh. Capai majalah plak. Sigh... sama gak impak maksimanya. Baru bukak sehelai dua, mata pedih2 kelat. Majalah diusir ketepi, haruslah pekena 40 winks lagi. Percayalah .. memang 40 winks, tak lebih tak kurang.

Oleh kerana I dah reserve bilik tidur kat tingkat 1 (dahlah menumpang rumah orang, boleh main reserve2 lagi. Ishh, tak malu betul .. tapi tssk tssk ada I kisah?? har3), akibat turun naik tangga selama 3 hari 3 malam, maka bila dah balik rumah nih .. part of the body yang paling terkesan adalah kepala lutut. Orang muda aje yang kena penyakit nih, heheh.. BBPJ.

Naik turun tangga nih sama cam mendaki Gunung Ledang. Tak percaya, cubalaaa.. TAPI heran jugak. 3 hari 3 malam punya exercise mendaki, namun itu tak memberi kesan pada weighing scale.

Hmm.. nak salahkan tangga atau patut salahkan weighing scale tu??

13 comments:

kucingorengemok said...

kata kunci musim ini adalah: timbang rosak. sekian, harap maklum.

kakcik said...

Salam CS...

(sambey angkat tangan tinggi2).. setuju dengan KOG..hehehe.. :)

Yat Maria said...

Cik Som

salahkan arkitek ..asal dia wat tangga tak cukup inclination tu..next time wat 80 degrees..

Ibu n Abah said...

Kak som...
sajalah i melambat-lambatkan diri bertandang ke rumah you... sengaja jer...
Tinggi sungguh tangga rumah sepupu you tu... kalau i... i mintak bilik bawah jer.. tak larat nak naik tangga...
next year, u minta dia buat escalator atau elevator...
(nasihat bagi putus sedara mara...)

Aida Rezuan said...

Cik Som,
Tuh dia.. sayup mata memandang tangga. Kalo nak turun tuh buleh buat style Jamie Oliver, ngelunsor jek. 0.2 saat dah sampai bawah. Hehe!

Rima said...

CS
I think kita semua boleh salah kan weighing scale cos dah setahun i hv to turun naik tangga.. bukan satu dua tingkat but 5 tingkat harus ku daki.. tapi tak berkesan so i think pada firasat patik.. weighing scale lah penyebab why weight kita sama aje hehehe

kak ja said...

Tangga tak salah, weighing scale pun tak berdosta..

Yg salah ialah laptop u, KS.. Angkat hempuk, gedegaaammmmmm je!!


Awat depa bg my word very 'piragg'? Betoinya depa nak kata 'piiiraaahh" ke?

somuffins said...

Salam ...

KOG
Kata kunci tu boleh digunakan sampai bila?? Sampai next Syawal ke? Atau luput dlm masa 30 hari aje?? (tanya penuh minat, har3)


kakcik
Wah3, I dapat bayangkan tangan you dinaikkan hingga boleh mencapai kipas siling. Cayalah... (penimbang berat kakcik tak boleh dipercayai jugak ke? kih3).

somuffins said...

Yat
Nak salahkan arkitek? Cadangan yg bernas tu tapikan tapi kalau dibuat 80 degrees, tak ke I guna alat2 mendaki untuk naik ketingkat atas??


Akak
Tak kira kalau you nombor 18 pun, I tetap kira you no. 1, ok tak?
I bukan tak pernah mintak dibuatkan escalator atau elevator tapi permohonan I belum diproses oleh Jabatan Kebajikan cawangan Jasin lagi. I chup bilik atas sebab 4 bilik kat bawah dah bertuan; malulah I nak memilih2 pulak, khaan.. sedangkan kat atas tu tilamnya empok dan pemandangan dari atas, luas mata memandang boleh nampak KLCC lagi (har3.. sah tipu besar.. kih3)

somuffins said...

Aida
Cuba bayangkan kalau I slide cam Jamie OliBer tu.. Na'as I you.. bukan aje jadi nangka busuk; siap cempedak busuk lagi. My hubby ada gak angin2kan suruh I slide aje ... pastu dia sambut dari bawah.. Dia sengaja cari na'as gamaknya tu, kih3.


Rima
Bila you setuju yg weighing scale tu yang tak betul, I like! You're my fwen, heheh.

somuffins said...

Ja
You kata my laptop yang salah?? Ehh, I tend to agree with youlaah. Masa menjawab komen nih, I guna my own laptop yg sekian lama kurap-ted. Smlm TB sungguh gigih 'membaiki labu'; so far OK tapi I terasa janggal.. My Al-kisah mcm tak cukup sifat, warnanya kurang umpphh; tak selesa betul I dibuatnya.. seakan malam pertama jer... ahaks (ada kena mengena ke? kih3)

azieazah said...

Tangga patut disalah juga kerana, lebar besar keras lagi beranak banyak...hehehehe

weigh scale tu sebenarnya patut ditongsampahkan, beli jer yang baru, di mana jarum nya tak leh pegi jauh lepas dari angka 80kg. Ahahahahahaha!

somuffins said...

Azie
I sker komen you sbb you juga nampak kesilapan tangga tersebut.

Psst, boleh tak kita order weighing scale yg jarumnya hanya untuk 60kg kebawah???