Tuesday, 28 September 2010

Time to shop ... catalogue 2011

Khas untuk Fa n Eleena ...

Baru dapat semalam
jangan jeles I dapat 3 katalog
puas dah I mentelaahnya
berpusing2 juga mata nih
.
bertafakur sambil berangan
kejap dah, tak leh lelama
.
Semuanya cantik menawan
dimata
dihati
dijantung
tapi tidak dipoketku, cis!
.
mencii aah.. ikea jahhh-hat!

13 comments:

Cik Lurpak said...

ikea sini agak murah tau.. saje bgtau supaya tambah lagi degree kebencian.. heheheheh

kak ja said...

KS, jgn pikir bnyk.. Ajak je T pi beli, dan jadilah u sorang istewi mithali yg tak terlalu bergantung pd suami utk ke sana ke mari.. Cianlah kat sang suami, penat2 bekerja, takkanlah nak spend duit dia pun nak suruh dia juga buat.. kita2 isteri mithali ni kan ke ada?

Yat Maria said...

ai copy2 dia nyer settings of furniture dr dlm katalog tu pun tak jadi sama!!!..camna nak sama kalo tak beli barang dia kan...dunno what was i tinking!

lemongrass said...

Cik Som,
I pun hari tu dapat katalog IKEA about a few weeks sebelum pindah rumah baru. Terus lah I ferasan feeling2 sambil verangan2 nak hias rumah ala2 IKEA...
Tapi apakan daya, duit di pocket dan di bank tidak sebanyak duit di dalam otak, hehehe

fa*atip said...

oh cik som! i dah jatuh cinta! i nak tu, i nak ni, i berangan nak letak kat situ, i berangan nak letak kat sini.....tapi angan2ku musnah...bukan poket tapi purse dah keringggg! :(

I setuju lagi mengiyakan, IKEA jahhhhattt....

mokjadeandell said...

cik Som,
Ikea....tak kan ku lupa tempat itu sehingga akhir hayat....sakit hati,sakit mata...aduhai

Kazaztan Team said...

die mmg jahat...setuju ssgt...

acciaccatura said...

salam som,
mashaAllah, som, kebetulan hari i dapat katalog ni, cik fa pun sampai rumah, macam tau je dia. maka dia membawa pulanglah satu.
i tak perlu katalog som, sebab i hanya beli kopi dia!

fa*atip said...

(tumpang jap)

Lee, nanti belikan I dua paket ye..hehe..

azieazah said...

CIK SOM > U percaya tak kalu I bagitau, I tak pernah lagi pergi IKEA?

Bukan apa, kalu pegi penuhlah rumah nanti, sampai nak melangkah pun kena lompat kerusi plak. hehehehehe

Maya Marisa said...

wah, sampai 3 copies dapat? hehehe, tu makna nyer ikea suruh cik som berusaha sedaya upaya beli furniture dorang...
i nie pulak terbalik, suka dpt catalog, tapi malas nak pegi. cos the area selalu congested and mak aii, ramai nyer umat..err, do they hv online purchase? if ada, mmg sah i jadi first buyer...

somuffins said...

Salam semua ...

CikLurpak
Kat sana lebih murah ke? Nasib baik I tak taksub dgn Ikea kalau tak mau I pindah kesana aje, hehe.


Ja
Saranan you tersangatlah bernas. Apalah nak kira untuk menyukakan hati siisteri mithali. Apalah sangat kalau keluarkan 20-30 ribuuuuuuuuuu rupiah,kaaan? har3.


Yat
Dont fret, bukan salah or silap you; juga bukan salah ibu mengandong. Yg salah tetap Ikea :-)


LG
Hahaha.. Sesungguhnya duit dari poket minda melebihi duit dari dalam bank. Oh well.. let's sigh togeder.

somuffins said...

Fa, Mamason n Kazaztan Team,
Diorang memang jah-hat. The more kita ingat dan sayang kat dia, the more jiwa kita sakit, kan?? Jadiknya, let's declare war with them, heheh.


Eleena
Samalah kita. I pun tak perlukan katalog untuk oder meatballs dan Daim cake. Mentelaah dan mengkaji barang2 dlm katalog pun jadilah. Habis kuat sakit jiwa jer, tul tak? Heheh..


Azie
I percaya you tak pernah pergi Ikea; tapi you pun percaya tak if I tell you I tak pernah jejak kaki kat Pavillion? Petrosains? Museum? KL Tower?


Maya
Tak tau plak samada diorang ada offer on-line service. I dapat 3 copies sebab budak yang hantar katalog tu blur. I kata katalog untuk jiran sebelah (so happen, the jiran is my sista) beri jer pada I tapikan tapi dia tetap place a copy kat my sista's mailbox. Blur tak blur namanya tu??


Terima kasih semua... Salam n muah!