Sunday, 7 November 2010

Aman dan tenteram ...

A quiet weekend.

TB n D are at work while T is 'also at work' welcoming the delegates for the WCA at the KLIA. Sukalah dia tu sebab kerja bergaji selama 3 hari bermula semalam. Belum lagi dapat duit tapi dah plan nak beli something yang dah tertangguh selama 24 purnama. Kesian anak I namun I salute semangat dia nak guna duit dari titik peluh sendiri, berdikari kekdahnya. Puji anak sendiri dibenarkan tak? Hehe..

Almost late at night I received a missed call from T. Bergegas I return her call sebab memang nak tau cerita dia since my sms tak berjawab dari pagi. Al-kisah, she was having a full day welcoming the delegates .. "penaaat Miiii ... lutut T longgar rasa cam nak tercabot".

Tercabot or not (but better notlah, hek2), I think it is a good experience/ exposure for her.. the way dia bercerita komain seronok lagi. Dapat duduk kat C-Inn, share sebilik 2 orang. Pergi KLIA naik shuttle bus dan yang nih yang tak tahan nih "Umiii... tanya abah nak beli coklat tak? Tanya abah suka jenis apa. Kat epot ada macam2 jenis Miiiii ...".

So I sort of gave her the green light "belilah .. pilih yang best2". Disambungnya lagi "boleh ke beli sampai seratus ringgit Miiii??". I ter-errk errk kejap "nak beli sampai seratus?? Eh.. kalau gitu biar umi tanya abah dulu".

Since segala2nya diatur oleh pihak Uni., I taklah risau sangat unlike the last few days T buat hati I sangat risau. I hate it when I risau tak tentu pasal; but sometimes risau tu memang amat perlu pulak2 tu dia tu pempuan, kan? She was asking my permission whether or not she could go mandi manda @ SgSend*t near U.Yam. I benarkan juga ...

Dah penat2 tu, boleh lagi dia dan kawan2 ke Bkt Cerak*h. I tengok gambar2 diorang buat aksi merempit masa cycling nak tergelak juga dibuatnya, haha. They really enjoyed themselves. I could see those actions are the reflections of senangnya dalam hati, kalau exam sudah habissss ... *tune madu 3*.

Cerita pasal Diwali malam tu (tak sah kalau tak citer)... dah last minit TB takmoh pergi. Ada ke?? *baca sambil beliakkan mata* Dia saja mengusik I rupanya... hehe, tapikan tapii dia jah-hat taw. Dia tak nak makan hidangan dengan penuh perasaan (I tau sebabnya). Dia ambik nasi beriani 3 suap, mutton yang tak berapa nak empuk n cendol.

I pulak cam berselera aje namun tidaklah pinggan I membukit dengan lauk pauk. Ekceli I ambik serpih2an aje (percayalah!). I got my cendol orite but I didn't get to taste satay Wak Dol. Saja tak ambik sebab yang mengipas satay bukan Wak Dol pun (fyi, nama tu I memandai beri, ngeh3).



Anak kembar tuan rumah yang teruja menyambut tetamu walhal baru pukul 6.15 petang. Takde tetamu lagi namun artis antarabangsa awal2 lagi dah tiba siap menyanyi lagi. Kenal tak AdamLambat, LadyGigi dan JustinBibir??? I tumpang dengar lagu2 yang berkumandang sambil goyang2 punggung berdansa dengan TB (percayalah kalau nak percaya tapi lebih bijak kalau tak percaya, heheh).

Saja nak tunjuk kemah yang siap dikemas. Oooops silap.. saja nak tunjuk gate karat, jiran sebelah punya jiran punya *sila gulung2kan lidah*

Sekian ...

12 comments:

acciaccatura said...

MashaAllah Som, macam pernah dengar je artis antarabangsaL tu! heeheeehee...

lili said...

Penyambut tetamu membelakangkan kamera? Sah, paparazzi yg amik gambo bebudak dua orang tu... Er, kembar tu dua kan? (perghhh...buat2 heran)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Kak,
ada juga jemputan. saya dok menunggu kawan di Puchong jemput sampai esok dah nak kerja takdak pun..

huhuhu...

Kak Som,
kata kat jiran sebelah punya jiran punya gate sama karat dengan saya punya...hehehe..

Aida Rezuan said...

Cik Som,
Alahai sweet jek dengo/baca siap tanya Mi dia nak beli cekelat.. sampai RM100. Hehe!

Nak tanya nih, Cik Som beraya pakai baju apa? Kaler apa?
* senang nak imagine aksi berdansa goyang2 punggung :D

Ibu n Abah said...

kak som...
masa pergi diwali dapat angpau tak?

somuffins said...

Salam semua

Eleena
Artis antarabangsaL?? har3.


Lili
Mamarazzi tak bertauliah terpaksa tangkap gambar dari celah2 tingkap. Kalau terang2an, takot kena saman. Budak berdua tu mmg comel; identical twins.


Azrina
Delete no. talifon kawan kat Puchong tu, hahaha.. Ni ada pesanan dari jiran sebelah punya jiran tentang gate karat itu "kita serupaaaa"... kih3.


Aida
My doter kena mintak approval kot dia beli coklat terlebih budget, bolehlah dia claim dari ayahanda bonda.
Takde sesi goyang punggung pun, hehe. I saja sugar coated my stori biar meriah sket, hic!


Akak
Takde angpau unless I kesana pakai sari. Sari I dah mengecut plak tu, haishh...

Rima said...

kahkahkah.. boleh terbayang cik som bergoyang punggung berdansa tergedi gedi hahaha

Uncle Lee said...

Hi Somuffins, interesting post.
I didn't even know ts Deepavali here.
Sure miss visiting my Indian friends.
You take very good pictures.
Best regards, Lee.

en_me said...

salam maksomm tewww.. me try cari 'melbourne' dlm blog nih, tp x jumperr pownn.. hmmm

somuffins said...

Rima
Hendaknya you terbayang hanya yang indah2 belaka saja, ya?
*bisik* I nih kaki bangku youuu ...


Lee
You shd jot down all the big celebrations in Msia so that you wont miss the 'makan2' session.
I take good pictures? Ahahaa, tq but you must be jokinglah Lee, har3..


en_me
Waalaikumsalam. Tak jumpa 'melbourne' sbb I belum tulis apa2 lagi..., hehe. Nantilaah.. (akan tulis untuk memuaskan hati sendiri).

azieazah said...

Aktiviti anak... dia ceria gumbira, mak dia yg tak tentu hala libang libu perut dan usus segala.. hahahaha

somuffins said...

Azie
Tepat sekali *sambil mata layu pandang kelantai*