Monday, 29 November 2010

To be or not to be ...

Pic. ihsan Google


Bagus jadi Cinderella atau Rapunzel?


'blueprint'

Jika panjang umur murah rezeki, 'kita' akan habiskan sisa2 hidup (didunia yang fana') bersebelahan jajahan PGL, insyaallah.

So soalan diatas tu terjawab dengan sendirinya ... I'll be Cinderella for life kot?

17 comments:

kakcik said...

Salam CS...

pengakhiran kisah Cindrella, adalah sesutu yang menggembirakan. :)

somuffins said...

Salam KC
Tak tau nak cakap, I tengah moody blues .. ditelan mati emak, diluah mati bapak *sambil genyeh2 mata*

kucingorengemok said...

penat mengemop kah? take a break, have a kit kat :)

Anie said...

Somuffins,

Alah ciannya u...jgn bersedih, mari sini I hiburkan hati u ;) Kekanda....marilah kita dancing...hehehez

Lili said...

CS nak berhijrah ke Johor sempena Maal Hijrah?

If so, I'm lost for words now...

Cik Lurpak said...

Nak pindah ke Tangkak eh? ada kedai soto kat sana yg sedapppp!! hehehe

fa*atip said...

**sambil pulangkan balik kasut Cinderella yang I sorok tu** Dah! pegi cepat! Prince Charming tunggu kat luar tuh!

acciaccatura said...

Som dan Fa, tak sangka kasut you dua orang sama saiz.

Ibu n Abah said...

kak som...
ada keretapi dah tertinggal ni....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

saya tak pahammm kak...


akan ada penjelasan ke?

Rima said...

Alamak cik som my brain is not working right lah tika and saat ini.. nak pindah ke or tengah berduka.. mari lah kekanda pujukkk hahha macam cerita P ramlee

kak ja said...

Ok, I dgn murah ati dgn ini melantik u jadi Mak Tiwi CindeWella.. maka selamatlah jari jemari u drp dikasar2kan, walau kemana sj u berhijrah..

DrSinga said...

banyak belanja jadik Repanzel...
kena gi saloon..beli shampu berbotol2..conditioner..

somuffins said...

Salam to all ...


KOG
Bayangan penat mengemop untuk hari2 mendatang; niway thanks for the KitKat. Kinder Bueno takde ke??


Anie
Jom kita berdansa? Kita nak ronggeng, zapin, waltz atau ballet? Auwww.. I dah bayangkan I pakai baju ballet dah nih ..


Lili
Yess... akan berhijrah but not that soon.


CikLurpak
Tangkak ada kedai soti sedap?? Thanks for the info. tapi I bukan pindah kesana. Nanti 'kita akan berjiran dengan emak awak' taw...


Fa
Thanks so much. I amat terharu dengan keperihatinan you itew..


Eleena
Bukan saiz kasut aje tak sama, malah pakaian dalaman banyak yang terbabas spesifikasi, muahahaha..

somuffins said...

Akak
You tersilap platform aje. Kebetulan keretapi delay 24jam makanya you takkan ditinggalkan keretapi..


Azrina
Penjelasannya gini: I akan bermastautin ketempat lain. Bila dah pindah kerumah baru, yang penat mengemas bagai ialah orang pempuan, kan? So Cinderella tu hanyalah tamsilan untuk seseorang yang kuat bekerja (tak kira samada kerja dgn rela atau terpaksa).


Rima
You got it right. I tengah berduka (campur suka) nak pindah ketempat lain but that wont happen so soon :-)


Ja
Peranan mak tiwi tu kita kasi pada Khatijah Tan atau Maimon Talib ajelah heh?? Dah twoer2 I takmoh tensyen2laa Ja ..


Dr S
Bila jadi Cinderella, kita penat. Bila Rapunzel nanti kita asyik meRAPU jer.. So, I nak jadi Jack n the beanstalklah.. tapikan tapi kalau jumpa GIANT camana?? Kalau dapat curi telur emas, takpe jugaa.., kaan?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ooo..faham kak,

semoga selamat segala-galanya..



tak nak pilih Mulan ?

somuffins said...

Azrina
terima kasih.

Mulan? Takleh sbb ada blogger nama Mulan ;-)