Saturday, 1 January 2011

siji.siji.siji.siji = 1.1.11

Resolusi tahun baru 'mandi jika perlu' telah dikotakan! As early as 10am I dah siap wangi berbaju kebaya kulit bawang, bersanggul tinggi suku depa dan berkasut tinggi 4 inci ready to roarrr jajahan Kanda Deris (as usual, baca boleh percaya jangan (BBPJ) .. kalau nak percaya pun, bab mandi tu ajelah manakala selebihnya memang I 'busit' - sepatah kata Ahwi dalam filim "cer citer, cer citer", heheh).

I drive hingga kerumah Mid di SS19 pastu kita berempat 'kapul' naik kereta Mid yang gigantic tu. Nasib baik lutut I masih kuat 'mendaki' tangga kereta. Nanti I sarankan pada Mid to sediakan a 2-step ladder tanpa snake supaya kita2 mudah mendaki. Kot Mid kata "ada gua kisah?"maka I pun jawab "lu kena kisah Mid, if not gua malaslah nak buatkan muffins lagi" (kasi gertak sama Mid sket, kih3).

Geng sama-kelas-sama-sekolah dijemput kerumah Rau kerana majlis makan best2 pertunangan anak daranya. Ramai juga my friends dah terima menantu dan timang cucu tapi kenyataan tadi tu tidak memberi hint tentang umur2 kami, k? hehe. Ada kawan lebih junior dah ada menantu n cucu lagi (ehh tetiba I terpaksa agree that age is just a number, errk!).


Penyeri meja makan tetamu


Direct from Al-kisah Bakery, ngeheheh ..


Mid wants me to bake some muffins for her own consumption as well as buah tangan to be brought to Rau's place. Patut ke I charge Mid when she asks "how much"? I dare not charge since I wasn't fully satisfied with the outcome of the Kiwi muffins so dikira halal dunia akhirat jelah (psst.. dare I charge? dahlah I naik kereta Mid macam diva duk belakang, har3. Shame on me if I charge her, kan? *sambil masukkan kepala dalam t-shirt*).

Another 364 days to go through terasa amat lama namun harapan menggunung semoga hari berikutnya disinari mentari ceria hingga kepetang; kalau nak mendung pun, biarlah cepat kembali cerah dan kalau ada blizzard biarlah hanya dalam mimpi. Amin.

14 comments:

Marina Monroe said...

Salam Ziarah, cantik centrepiece tuh..

kakcik said...

CS...

kalau I nak tempah muffins tu, you boleh hantar tak? :)

geraugebang said...

Comelnya hiasan meja tu..kita sangatlah suka

Lili said...

"Another 364 days to go through terasa amat lama namun harapan menggunung semoga hari berikutnya disinari mentari ceria hingga kepetang; kalau nak mendung pun, biarlah cepat kembali cerah dan kalau ada blizzard biarlah hanya dalam mimpi. Amin."

CS, I kopipes the above from your last caption... kite suker ;-)

PatinPasta said...

Cik Som,
Ahaks! Resolusi jangka pendek is mandi jika perlu ke? Haha! (dok pikir nak ikut ke tak ni)

Amboi Cik Som ye.. asyik JJ-makan-kenduri je. Maybe high heels tu kena extra extra extra tinggi supaya senang, tak payah panjat kereta.. setakat tenggek punggung jek :D

Selamat tahun baru untuk Cik Som!

DeLancrettLurpak said...

CikSom, I tak penah makan la muffin kiwi... rasa masam ke masin ke? tak dpt I bayangkan rasanya (read: bak la sekotak dua.. hihihihi)

al-lavendari said...

terima kasih kerana sudi singgah dan meninggalkan komen di blog saya.

Yat Maria said...

Foot note: Aminnnnnn..for me too :) tumpang sekaki payung..

DrSinga said...

selamat menempuh 362 hari lagi..!!
:)

macam biji2 poppy je kat muffin tu..
wondering.. kalau makan yang ada poppy seed ..kantoi tak urin dadah..

somuffins said...

Salam semua :-)

Miss Monroe, ahaks
Terimakasih sudi singgah kesini. Center piece tu dibuat sendiri oleh my friend punya anak dan kawan2nya.


KakCik
Mintak mahap I takleh hantar kek kemana2 lagi pun I tak buat kueh untuk dijual (pernah buat seketika dulu aje). Kalau KakCik berhajat nak makan kapkek/mufin, sila ke sidebar kanan; cari 3E (dia mmg berjual dan mungkin boleh hantar sekali).


Hajah GG
Cantik bunga2 tu ek? I suka tengok bunga2 cam tu tapi tak suka terima bunga (errrk, you tak tanya tapi I terlebih peramah plak, hehe).

somuffins said...

Lili
Awak suka caption itu? hehe, kita sungguh tak sangkha.. Niway, sharing is caring, tak gitu??


Aida
Masa muda dulu, high heels I takat 2.5inci jer, tak lebih tak kurang. Now dah bertambah muda, my high heels somewhat terkontot dgn sendiwinya. Keta J-gua (bukan brand sebenar) I pun tinggi juga; tapi dah keta sendiwi, I tau jer cara nak hop in pastu barulah betulkan kedudukan punggong, har3. Next wk end ada lagi majlis kawin, you nak ikut tak??


DLL ex-CL
Kiwi muffins of coz rasanya manis tak masam langsung. Since ada biji2 hitam tu maka akan terasa effect seolah2 you gigit 'pasir' (nearest example I boleh beri, hehe)

somuffins said...

al-lavendari
Terima kasih kembali tapi saya masih musykil apakah perkataan sesuai untuk menggantikan perkatan TERSEBUT?


Yat
Insyaallah kita semua selamat dan panjang umur bertemu tahun 2012 juga, amin.


DrS
Tak pasti mende hitam pada kiwi muffins tu adalah poppy seeds. I pun tak tau, hehe. Takat kita yang baik2 nih makan poppy seed, sure tak kantoi punya nak nak kalau Dr Singa sendiwi yg buat test tu ... khaan?

PatinPasta said...

Cik Som,
Kalo gitu.. mintak la dengan nada manja gitu kat TB, tolong dukung masuk kereta (ala lomantik hindustan gitu :D).

Kalo buleh tapau lauk kenduri buat bekalan seminggu dua, yaaa saya ikut! :D

somuffins said...

Aida
TB nak dukung I? Bengkok dia kang sbb I lebih berat dari dia. Rahsia nih, biar pecah diperut jgn pecah diblog, ok?