Thursday, 10 December 2009

Orang rawjin ...

Apa I buat nih ??
.
.

jalan pintas
.
.




2 in 1

keji ek??

.

.

Nota mata: sesaper cuba menderma kata2 sumbang, I kuis pasir semunyik lama2 kang...

14 comments:

Ibu n Abah said...

kak som,
U buat 'poach' eggs dan rebus kentang ker?...
(Kalau salah.. janganlah sembunyi dalam pasir... sunyi lar alam maya ni tanpa gurauan spontan U....)

kakcikseroja said...

Apa tu CS??

macam ubi rebus pun ada..

kakcikseroja said...

Rebus ubi dengan nasi impit sekali ye??

3E said...

yuhuuu....aunty som,
pergh, teknik dan gaya baru memasak ker? nak jimat masa n tenaga???
ok ker rebus kentang dan nasi kapit sekaligus???
anyway...i bangga la sebab i berjaya teka apa yg u masak dalam enrty u yang dulu....cekap gak I ni kan kan kan

ibusinga said...

merebus kentang sambil mengewap muka

kak ja said...

Setakat rebus kentang skali dgn nasik impit tu, natinglah CS.. Kalau u masuk berendam skali dgn kentang n nasik impit tu barulah keji namanya..

tak keji, tak keji!!

somuffins said...

Akak, betul betul betul .. rebus kentang.. (1 betul, jadinya I kuis pelan2lah..)


KCS, ramai orang refer ubi kentang as ubi aje, fahaman I pulak kalau disebut ubi, ia adalah ubi kayu tu. Wheeechawan?? Nasi impit? betul3, hehe.

3E, you memang da bomb.. memang cekap.. nak sket chifon oren? haha.. sempat tuu.


ibusinga, rebus kentang dan mengewap muka. Caner you tau ek? hek3.


Ja, rebus kentang bersama2 nasi impit u kata nating?? Itu menyalah norma2 kehidupan taw. Rasa tak sampai hati I nak buat cam tu sementelah TB yg makan, TAPIKAN tapiiii... kita kenalah anjakkan paradigma khan?? Har3... memang kejhiii..

3E said...

Aunty Som....ok ja nak chiffon cake. I bleh buatkan utk u..taipkan tapi kan...bila nak date ni??????

Ibu n Abah said...

kak som,...
pagi tadi i belum mandi masa i meneka 'poach egg' instead of ketupat segera...
mata i kelabu-kalabu asap lagi....
sekrang dah mandi...
barulah i ternampak jelas....
rupa-rupanya terang-terang ketupat...
ish..ish..ish
rupanye macam ni pandangan kita bila tak mandi yer....
( sambil mengngguk demi untuk menjelaskan alasan...)

ain said...

akak masak apa tu?? apa yg 2 in 1?? ajaq sikit...saya ni pun 'rajin' gak! hihi

QueenJah said...

bergeliga rupanya u nih
boleh wat batu syinsyin...

somuffins said...

3E, kita date tunggu LG (kalau boleh), k?


Akak, ish..ish..ish... tapikan tapii.. mata I OK aje. Lebih2 lagi bila tak mandi pagi, har3. Gaknya I am a morning person (kot?)


Ain, sebelum jwb soalan Ain tu, I nak tanya, you ada mak mentua lagi tak?? Kalau ada ... hmmm.. ada ke takde? (sambil kelip2kan mata).


QJ, well.. you know me? (sambil membetulkan ponggong penuh sexy). Ahhh.. tq eh?

Anonymous said...

Salam CS....

I pun pernah buat macam ni tapi telor dan kentang. Bukan malas CS tapi jimat tenaga dan masa. productive lah katakan. Kalau nak buat 3 in 1 pun tak salah kan.....

nours

somuffins said...

Wkumslm Nours..
Memang betul, jimat masa, tenaga dan duit. I boleh rebus telor dgn kentang dgn syarat kentang tidak dibuang kulit, tapikan.. I ni pulak kalau ada telor (wpun dah dibasuh bersih); hmm..hmm..gulp!