Wednesday, 2 December 2009

I memang keji ...

I dah berjanji pada diri sendiri (dan pura2 berikrar depan TB), I tak nak jadi kawan setan yang suka membazir tak tentu pasal, tapiiii apakan daya ...
.

Teruja dan terkesima tengok Mami masak sup labu
Mami, Mami .. does my soup look like yours??
jangan tak tau, lepas yang atas tu melawat dustbin
I beli lagi satu tapikan tapiiii ...
malang tak berbau
.
.
Kesian dah bonyor tapi ada artistic value kan?
Ndja gave me this so she should share half the sin, haha
.
.
Teh gave me the kembar ones hoping that I'd get twins
"biar betul Teh tu"
Thot of making lempeng but ...?
.
.
they look so nice n pretty
you must have thought cik Som dah buat kueh ke apa
but as fate would have it
malang sentiasa tidak berbau
.
P/S: Posted under Hobby. Memanglah keji..

12 comments:

Ibu n Abah said...

kak som,
kalau betullah u makan jugaklah pisang hitam tu.. sah..sah.. keluar kembar dayang senandong.. jangan tak tau...kuahkuahkuah....(Lupalah macammana bunyi gelak...)

kak ja said...

U pengin tak nak tengok harta khazanah dlm fridge I skg? I rasa kalau u tgok, u akan pikir u lah suri rumah mithali yg patut diteladani seantero donia, kalau dibandingkan dgn I yg dgn setan di molot kata tanak jdkan kawan, tp perlakuannya setan sendiri pening kepala tengok..

Kekdg tangan gatai beli brg mentahnya, kunun tgh semangat nak masak itu ini, tp bila dah beli rasa tak lalu plak nak masak n makan..

Kita kena ubah sikap kita ni, CS!! U dolu, I bg laluan..

izat said...

projek sains tu...
:)

3E said...

Ish ish ish.....tak baik tau jadi kawan setan....Aunty Somuffins dan Kak Ja, cepat2 la berubah ya...membazir ja 'kan...

ceriaWAN said...

muehehehe...
sejak dari 'enam' tahun dulu lagi sampai skrg ni UNTIE SOM tak berubah2 pun..
tapikan tapi.. itu lah keistemewaan untie som kita ni kan? ahakss

somuffins said...

Akak, nasib baik I tak makan pisang kembar tu. Kang puas pulak nak cari anak Raja (bersiung) to 'whiten' the twins. Grahgrahgrah... (caner nak bunyikan gelak cam nih?)


Ja, (sambil GELENG PALER laju dari hari biaser). Apa nak jadi dgn you nih Ja??? I malu taw.. malu, malu, malu (sebab u lebih brutal dari I, karkarkar <- sker ati buat bunyi gelak, saper BERAN marah? QJ kah?). Awat kita serupa? Aruah mak I tak plak kata dia pernah branak kembar... (hmmm... ).
P/S: Kadang2 buat jahat cam nih best gak.. Bukan kita amik dadah ke apa, kan Ja kan?


Izat? Izat ke Aizat? Ingatkan artis fofular singgah kat sini tadi. Nak gak suh sain otograf. Niway, YOU MEMANG BIJAK. In other words, you sokong HOBBY I tu kan? Calet sket.


3E, kita dah berubah pun. So far you takde dengar cerita dari i atau KakJa perihal sekampit beras 10kg penuh dengan kutu dan kumbang, kan?? *wink 28x sampai mata pedih*


CW, wpun my fevret namber is SIX/ENAM/6 tapikan tapii ... malas ahh nak sambong ..

QueenJah said...

'ngh 'ngh 'ngh....bukan jer keji tp kejam!
org kata...kita adalah apa yg kita makan...
ada org kata jugak, kita adalah apa yg kita buat pada makanan...
bila I belek2 kelakuan u ni kan cs... pisang sebegitu ranum sampai boleh jadi lonyot n legam camtu..I pun terpikir jugak ttg.....er..er...

erm..sahihlah keji!
huwerhuwerherherreerrr....

3E said...

Pisang yang secantik gitu kalau dibikin banana cake ke(tahap rajin la), pengat pisang ke (sederhana rajin) atau cekodok pisang ke(tahap malas dah ni).....'kan ke bagus...
Ini tidak....dah jadi lebam + hitam + lunyai...sbb tidak diambil peduli....kesian pisang itu menjadi mangsa kelupaan Aunty Somuffins....

mami said...

baru ku faham apa yang terjadi..haha..biasala tuh...:D

Ibu n Abah said...

kak som,
ada orang kata u pelupa...
ayat LUPA tu sensitif laa..
U tak rasa apa-apa ker?...
kak som...
U cuba tengok QJ..
dah lain pulak pikirnyer...
padanlah marah sangat dia pukul 1 pagi tu...
Kesitu ghopernye dia memikirkan. Ish..ish..ish...

geraugebang said...

Hiss, membazir. memang membazir. Semua semua tindakan membazir ni kak gerau biasa buat. he he he. Kalau setan tengok pun dia dok katok kepala orang macam kita ek.

somuffins said...

QJ, disebalik pisang yang legam terbit niat yg suci, auwww. Kononnya biarlah dia betapa dlm esbok dulu - saja nak panjangkan hayatnya - tapi dia sendiri yg nak jadi legam, caner? It was beyond my kudrat...


3E, cadangan you semua tu mmg dah bermain2 diminda tapi silap I ke kalau depa pilih jadi busuk/ bonyor/ lunyaikan diri? Diorang degil tak dengar cakap I, kan?


Mami, thanks for ur support! *wink*


Akak, I lupalah saper yg kata I pelupa tapikan, kalau tak lupa, tak ROCK!


Gerau, jadinya kita perlu bertobat atau terus membazir cara hemah?? (maybe for scientific research ke, kan?)