Monday, 30 November 2009

Happy birthday to Al-kisah ...


November 2009 genap 2 tahun usia Al-kisah. Siapa sangka tetiba I jadi 'columnist', kan? Sumpah I tak sangka, feewit <- girang dihati. Al-kisah memang dah 2 tahun tapi 6 bulan pertama, I tak aktif berblogging sebab I belum tau kenikmatannya lagi, cewah! Truth is masa tu I masih seronok 'bercanda' dengan kawan2 siber yang I dah kenali, dah jumpa, dah gaduh, dah bertengkar, dah sayang, dah dah dah cukuplah tu, heheh. Gitulah ceritanya.

Tapikan tapiii ...

... setelah kewibawaan I dicalar dicabar oleh si Folan tentang gersangnya Al-kisah, maka I pun apa lagilah .. I take the challenge siap junjung sepanduk dan bakar obor untuk anjakkan sket semangat. Sejak hari tu, I hanya pandang kedepan, cuma sekali sekala aje I toleh (mana tau kot ada idea bagus tercicir kat belakang tanpa disedari, kaan?).

To my dear Al-kisah "selamat hari jadi, semoga jodoh dan kasih kita berkekalan selama mana diizinkanNya, amin" <-- syahdu kan kan kan??

Terima kasih pada kawan2 yang sudi singgah disini. Sudi singgah satu hal, sudi baca dua hal, sudi memberi komen 3 hal dan terus sudi singgah disini 4 hal. Cik Som sebagai pemegang mohor Al-kisah sangat menghargainya.
.
Sekali lagi, thank you very much, kesuwon, kimchi kamsia, kamsia-hamnida, toche, nandre .. (kot ada 1-2 peminat seluruh donia berbagai bangsa, beranika bahasa, mueheheh).

Ni gambar favourite - 2005

1st time jumpa kawan2 siber, excited bukan main mengalahkan dapat cucu pertama. Ehh, excited ke dapat cucu pertama? Tak tau nak kata sebab I masih takde cucu lagi. Bayangnya pun tak nampak. Lagipun I kan masih muder belia, kan kawan2 kan?

10 comments:

3E said...

Happy birthday to " Al-kisah"....moga2 ia terus menjadi satu karya yang menyentuh hati setiap pembacanya.......

Ibu n Abah said...

kak som,
Akak pun nak ucapkan setinggi-tinggi tahniah buat kak som... FYI, blog kak som ni dah jadi seperti akhbar yang mesti dibaca setiap pagi.. kalau boleh memang best kalau kak som dapat update setiap hari kerana ianya memang menghiburkan...Akak akan kesini sampai bila-bila...

ibusinga said...

salam kenal cik somuffins..
dan tahniah..to AlKisah..

somuffins said...

Asilah, terima kasih. Takut pulak selalu menyentuh hati orang, nanti ramai2 claim duit beli tissue paper, caner? hehe..


Akak, terima kasih for the support. Kita sama2 sapot menyapot, tandang bertandang, ok?


ibusinga? ngaummm... Salam kenal juga dan terima kasih. Nak tanya nih, taring n kuku you dah diasah jadi tumpul, lum? I tengah dubdab dubdab nih, maklum tengah berdepan dgn IBUSINGA. 1 aje singa yg baik pernah I 'kenal' ie Clarence. You kenal Clarence tak? Tuan dia nama Daktari.

ceriaWAN said...

Alkisahnya..
dh 6 tahun cw kenal ciksom. tapikan tapi.. langsung tak nak bg kenal adik T dia.. hukhuk..

semua 4 jejaka dan 2 wanita dalam gambar tu dah lama cw tak jumpa.. apakah perkhabaran derang skrg ek?

geraugebang said...

Seronoknya diaa. Wah wah wah, dah 2 tahun ya. Dah boleh berlari tuuu.

somuffins said...

CW, bukan 6 thn tapi 4. Naper nak kenal dgn adik T bila CW dah ada adik 5th-fi?

Perkhabaran tentang orang2 dlm gambar tu? Hmm....


GG, kalau dpt bayaran lagi seronok, kan? :-)

QueenJah said...

you nak beraper hengget?
gi korek2 dlm lubang pasiaq tu, kot2 jumpa...
neway, hepi..hepi...er..hepi apa eh? apa2 lah yg hepi utk u, janji hepi...

kak ja said...

Ghopa2nya u started blogging ni awai skit dr I.. Tahniahlah sbb u mampu bertahan, menepis segala onak duri ranjau utk terus berdiri teguh di sini.. eceh ceh ceh.. naik semangat tetiba..

somuffins said...

QJ, masa kecik2 syomel dulu, I selalu juga mimpi kuis2 tanah dapat duit syiling tapi lama dah tak mimpi best cam tu; tapikan tapii masa I temankan Chik hari tu, I mimpi terima 3 pucuk surat tebal from my admirer. Ntah siapa tapi menciii aaah, baru nak bukak surat, I dah terjaga. Tq sebab wish I hepi (sokmor).


Ja, you sure semangat aje yg naik? eceh ceh ceh..