Saturday, 16 October 2010

belum pikir topik lagi Maafkan kami x 3 ...

  1. Beberapa ekor udang dan janggutnya dah dikeluarkan dari freezer konon nak buat bihun goreng tapi mood masih berkira2 nak tak nak tak nak... Selagi perut lum berkrioke, better put my thots didada skrin dulu.
  2. Ehhh..., apsal karya kali nih ada nombor 1 n 2?? har3.. sejak jari jemari dah lebor selebor jalur lebor, ntah apa2 funat yang I dah tekan... tapi baguih gak, at least I learn samting pagi nih. Ok, I better offkan funat itu dulu ...

Mmm.. baru dapat text dari seseorang yang amat dikasihi. Nak ke M sekali lagi. Ayat2 dalam text meminta maaf blablablaaaaa tapi terasa musykil sket. Yang nak pergi tu dua orang, patut ke sorang saja yang memohon maaf dan bertindak sebagai wakil yang sorang lagi tu? Ayat diguna "kami .......".

Mungkin tu cara alaf baru memohon maaf secara menyeluruh?? Kalau berdoa boleh buat begitu, mohon maaf pun boleh juga kot?? Wallahualam.

Alahaiii .. terpaksa beransur dulu. Hari Sabtu, charge supir mesti mahal, kan?? Heheh, kaya...

6 comments:

3E said...

Salam Aunty Som....
Pagi ni, I buat Bihun Goreng Singapura & Sambal Sotong Kering for breakfast...masih ada lagi ni kalau Aunty Som nak.....

kak ja said...

KS, u letakkan je syarat pjg lebor selebor jalur lebor kat org tu, kalau nak u terima permohonan maaf dia yg berwakil2 tu.. I suggest, di antaranya, u mintak dia bawak balik:-

1. kurma 2 tan
2. air zamzam cukup utk keperluan u sefamily mkn minum dan mandi manda selama sethn
3. carpet handmade yg bessssaaaaqqq punya 3 gulung (satu utk I, u jgn tamak, berdosya, k?)
4. lain2 yg I akan tambah komdian

Cena? Keji ke I menambah api bara kat u? Tak, kannnn??

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Kak Som,

pagi ni kita tak sempat pun buat bekfes sblm ke ofis.. huhu..

nampaknya ensomi dgn anak2 terjah kedai roti canai lah jawabnya...

Yat Maria said...

Maap jamak kiranya...i mintak maap, mereka mintak maap, depa mintak maap...sekalian lah mintak maap..pukul rata cik som..hikhikhik...tapi cik som maapkan tak??

Ibu n Abah said...

kak som...
sekarang zaman nak minta maaf pakai wakil...
bila nampak wakil tersebut dilayan dengan baik.. makanya yang empunya badan akan datang berdesup memohon maaf dengan sendirinya... (teringat kisah i pernah hantar kahar jumpa kakak saudara i.. bila nampak kakak saudara i, okay layan kahar... i pun beranilah masuk.. then semuanya jadi okay.. kami pun happy ever after.... sampai saat ini...)
You jangan harap charge supir mahal cuti ni... taxes yang depa kenakan pada you... melebihi harga charged xtra yg you dapat... tak berbaloi....

somuffins said...

Salam semua ...

Asilah
Lain kali kalau ada apa2 makanan lebih, you buatlah 3rd party transfer (sama mcm you transfer duit dari akaun you ke akaun si folan).


Ja
Dah lama bara to 'dormant' tapi hari nih bara tu ada up sket.
Kena buat pra-syarat?? I lebih rela berbaik2 dengan Yusuf Taiyoob kalau pun I nak items no. 1-4 tu Ja.


Azrina
Nape tak sempat buat bfast? Tak kunci alarm clock ke? Beli yang made in China tu. Satu kampong boleh dengar, hehe.


Yat
Dah lama I mahapkan, cuma yg sorang tu aje refused to maafkan kami. Dia buat keras hati tapi tulah, rezeki dia murah untuk menjadi tamu Allah. Diharap ada hikmahnya.


Akak
Sekurang2nya you bersalaman dan bermaaf2an face to face. Sifolan yg I maksudkan tu, menyimpan dendam kesuma selama 14 tahun. Lama ke sekejap tu Akak??

P/S: Supir alaf baru (kita2 nih) memang tak boleh kaya; instead of kita terima wang upah, kita pulak yang terpaksa keluarkan wang untuk jajan diorang. Ishh...