Thursday, 28 October 2010

Tetikus Mondok vs Tetikus tonet ..

29/10/10: Dah beli daaah ... tetikus sekufu (left pic). Barulah selesa meluncur @ surf!


Hasil pemakanan sihat serta seimbang maka kegebuan berlaku. Kita abaikan tentang camana terjadinya kegebuan tersebut, owait?

Now kita beralih perhatian pada kedua2 tetikus diatas tuuu *sambil moncongkan bibirs* .. Nampak daak?? ...

Katanya bila pilih jodoh, haruslah pilih yang sekufu, betul kah?? Yaa.. betullah tu (tapi ada juga yang tak sekufu bertemu jodoh, dengan izinNya kekal abadi hingga akhir ayat, amin).

Abaikan tentang jodoh, kita U-turn pada hal tetikus mondok dan tetikus tonet tu semula, okay?

Tetikus mondok gebu cam tu haruslah berkawan dengan tetikus yang sama gebunya. Tetikus gebu yang lama dah tak berfungsi lagi maka pihak berwajib volunteer gantikan dengan tetikus tonet yang harganya bukan singgit dua. Katanya bagus tapi tak sampai 3 purnama, conet tetikus tonet dah jadi longgar. Memang susah bila scroll up and down and down and up. Conet tu licin cam brake keta tak makan. Dah haus, kekdahnya.

Terpaksa memohon dibelikan tetikus sekufu yang baru kalau tak, memang takde joy n fun bila meluncur dari satu lubang kesatu lubang blog kesatu blog. Dah hantar RFA pada Tuan Besar dan janjinya nak belikan tetikus gebu hari nih. Yeayyy .. hari nih ..

RFA: Requisition for Fund Approval/Appropriation ... (nah kau...)

10 comments:

kakcik said...

Salam CS...

kalau tetikus sebelah kanan segebu tetikus sebelah kiri.. susah juga nak pegang tu! :)

Amy Syaquena said...

salam..

baca tajuk je pun dah uat amy ketawa hehehehe...

amy follow sini.

PUTUBAMBU said...

sekarang ni dah macam2 pesen mouse ada... hulur duit jek..hehehe

DrSinga said...

out of topic..


besaunya urat darah..
best ambik darah tu...
meh!!!

Cat-in-Sydney said...

Aunty CS,
Kita geramnya tengok tikus tu...terkam karang...hahaha.... purrr....meow!

Rima said...

Gebu ke voluptuous?? hehhe

Aida Rezuan said...

Cik Som,
Hamboi.. gebu dan putih nye la tikus yang satu tuh ye? :D Siap susuh jari gitu tuh. Haha! Kiut!

Ibu n Abah said...

kak som..
tikus ni best pegang-pegang... kan?
pegang, heret... picit....

kalau berani... cuba kat tikus dirumah atau hamster...
hihihihihi....

somuffins said...

Salam my frens :-)

KakCik
Ibarat ukur baju kat badan sendiri, I akan cari sampai dapat tetikus yang ngam dengan tetikus mondok itew, kih3.


Amy
Jangan ketawa kuat2 nanti tikus mondok cubit kang :-)


Putu-B
Sebenarnya kerja mencari tetikus dan seangkatan dengannya, secara sukarela adalah kerja hubby, hehe. Bila lagi nak bermanja2, kan?


Dr S
Gitulah kekdahnya kalau kulit dah kecuts.. senang nak nampak urat darah, auwww <- boleh??

somuffins said...

Cats-in-Sydney
*sambil usap2 kepala*
Janganlah terkam tikus yang gebu tu. Kalau nak terkam, pi terkam anak2 Mamason or gi Norway terkam siQuatro gebu tu, hehe.


Rima
BOTH! har3 ...


Aida
Tikus tu tetiba jadi putih akibat flash Wolverine dan sebelum tu dah sapu dengan bedak sejuk maklum nak masuk belog, hehe.


Akak
I berani pegang tetikus jer. Tikus rumah dan hamsters?? Thank you very much kekdahnya :-)