Saturday, 2 October 2010

Bersengketa ...

I tetap bersabar w'pun dah banyak kali dia buat I cam nih. Dia macam takde perasaan dan gagal menyelami apa I rasa selama nih. Sabar tu sakit, taw tak? Dia bukan tak tau dlalah aje yang I ada kat donia nih, takde dua jauh sekali 3 atau 4.

Orang pempuan nih kaan, dalam pada tamak kasih sayang, nama nak menduakan yang satu tu memang takdelah! Satu pun dah cukup, dialah dahan tempat bergantong, dialah umbrella (...ella..ella..) tempat berteduh dan dialah pengarang jantung yang mampu buat I tak tidur siang (dan malam) dek kerna asyik mahsyuk berada disampingnya. Sesungguhnya, dia memang selalu mengembirakan I TAPI SEKARANG? I hampa, keciwa, sakit hati, geram, ROARRR!!!

Maaf I terpaksa berundur diri dulu. Lagi lama I meluahkan perasaan, lagi hebat I rasa penderitaan ini. I harap takde sebarang spekulasi. Janganlah ada sesiapa menyalahkan TB, I rela dipersalahkan.

Sigh... menaip guna kibod hp lebih menyeksakan hati ini. Oh ya, I ada satu soklan. Kalau I berniaga nasi lemak samtum udang n ayam gor berempah, boleh tak I kumpul RM2 ribus dalam masa sebulan?

13 comments:

kak ja said...

Rm 2000 sebulan = Rm 67 sehari; itupun u tak amek cuti tatkala bulan mengambang maupun bulan penuh..

Kalau u berniaga mark-up 40%, maknanya u kena jual Rm 167 sehari;

aaahhh.. fening ah kefala I.. tak yah berniaga nasik lemak lah KS; u berniaga senyuman manis u je dah le!!

*Psstt!! I dpt nomor wan lagi lah!!

Ibu n Abah said...

kak som...
accountant kesayangan kita dah buat kira-kira untuk you...
kalau ikutkan i...
duit TL duit I..
duit raya budak2 pun tetap duit i...
tapi
duit i tetaplah duit i....
by next month i dapatlah kumpul RM2ribus......

mokjadeandell said...

cik Som,
Berpaling arah tak sekali,
Lagi ada sidia bersama disisi,,
Baik buruk, sakit sihat ,kaya miskin,
Tak kan kita pandang pada yang lain.
Tapi kenafa depa selalu buat kita fenin?

fa*atip said...

awatnya nak pi juai nasi lemak? penat taww..kena bangun awai..pastu nak mengadap cili kering, bawang saknikenya...afa kata buat kelas tusen macam I...okay sommmm, lebih fada 2 ribu lagi u boleh dafat.

Som, Som, kalau nanti banyak yg masyukkk you velanja I ye! :P

fa*atip said...

hehehe..baru I perasan, si dia yang komen di atas I tu fun felat jugak..hehee

mokjadeandell, salam ferkenalan dari I... :D

azieazah said...

Wakakakaka.. "nasib ko lahh.."

Apa kes sampai nak peluh2 susah payah nak berniaga Nasi Lemak Samtum Udang Ayam Gor Rempah... > panjangnya menu.

Naper tak gunakan jer bakat terhebat memujuk mengurut membodek mengusap tuh? silap-silap lebih dari RM2K bleh dapat dari TB... ahaaaa.

Sizuka said...

CS, alaallalalallala... jgn la merajuk. meh i pujuk yek.

Cik Lurpak said...

bolehhhh..sapa kata tak lehh.. jual nasi lemak di seluruh pelusuk KL ..confirm, lebih dr tu pun dpt!

Tie said...

Gaduh? Merajuk ?

Oo... jangan gitu Som..

Kang bertambah lak keduts tu, hihi..

somuffins said...

salam dari Wolverine...

Ja
Susah juga nak buat bisnes nih ek? CikMak cam susah jer nak buat; maybe I cuba jual nasi beriani. Lauknya, 1 ketul daging + 1 egg + 1/2 biji kentang + semangkok senyuman manisku, dah! I jual kat dpn masjid tiap Jumaat.

somuffins said...

Akak
I nak duit sendiwi, tanak kompol dari cawangan lain. I ada pwojek yg ingin diusahakan maka duit tu haruslah dari titik peluh masin sendiwi.


Mamason
Hatiku masih gundah gulana selagi 'dia tak baik'... Menciiiii x 18!


Fa
Dah kensel tak jadi vuat cikMak, I vuat veriani plak! I takde bakat mengajar lagi pun I seram sejuk x sabar bila tengok tulisan budak2 yg ala2 cacing kerawits n suku sakatnya.

somuffins said...

I dah jawab komen dari Azie, Shidah, cikLurpak n Tie tapi system 'stalled', maka tak boleh nak proceed to publish. I jawab komem lagi bila my lappy dah tak mengong, k? Mekasih..

somuffins said...

Sambung komenG (as if I jawab komenG on 3rd Oct).

Azie
Bakat terhebat 4M yang you sarankan tu dah slowly expired.


Shidah
Tak merajuk.. cuma geWam jerr..


cikLurpak
You sarankan I jual cikMak keseluruh KL? Wahahaha.. sumpah I tak sanggup waima nak jual depan rumah bawah payung besar. I kenen2 jer.. hehe.


Tie
Tak gaduh dan tak majuk. Sengketa dalam ati kat laptop tu haaa.. asyiklah dia nak fengsan. Sikit buat keje, fengsan. Sikit2 fengsan..