Thursday, 7 October 2010

Nasib oh nasib ...

Seronok tengok kawan2 berkarya kat blog memasing tapi nape I masih dirundung malang? Malang tak malang jugaklah tapi kalau laptop dah dibaiki sebanyak 3 kali dan pending kali keempat, apa agaknya tindak tanduk seterusnya perlu I buat?

Humbankan aje ke Pulau Jerjak? Lemporkan saje ke Sungai Segget that infamous river in JB with its enchanting aroma? or I perlu berbalik pada niat asal yang murni iaitu berniaga secara kecil2an bukak warong depan rumah jual pulut serunding, lontong, mee siam, mee PK, mee KP, cucur udang n cekodok pithang?

Jap ehh, nak ambik calculator jap ... nak kira keuntungan..heheh. Kalau dapat keuntungan lumayans, I bukan aje nak beli laptop baru yang canggih manggih d'babum malah I nak beli sebuah villa di kepulauan Mediterranean. Well, alang2 beli villa, nape tak beli sebijik pulau aje CikSom ooi?

Malas aah nak jawab soklan berbau HIJAU cam tu. Next Q pleaseee ...

11 comments:

kucingorengemok said...

tak lama lagi akan kelihatan makcik² berduyun² pergi cybercafe, dok kat celah² budak ponteng sekolah main game... rupanya makcik nak update blog! hihi :)

somuffins said...

KOG
Makcik tu pulak galakkan anak dia ponteng sekolah supaya anak dia boleh kasi tutorial percuma (kotlaa cc punya pc terlalu canggih). Makcik juga boleh coverline bila anak terkantoi ponteng sekolah. Bail out kekdahnya.. miauu...

Ibu n Abah said...

Kak som..
padanlah macam bisukut chipsmore.. kejap ada kejap takder...
lektok punya hal....
kena mulakan balik rancangan nak menjual tapi kalau u ikut cadangan i, tak payah tunggu lama pun....
gunakan prinsip... duit mereka, duit kita... duit kita.. tetaplah duit kita...
har3har3

kakcik said...

Salam CS...

kalau yu dah beli villa, jangan lupakan ai, ya? Kot2 la boleh tumpang makan eskrem vanilla... :)

azieazah said...

Ehhh bukan ritu dah ok ker? Hmm nampaknya si tukang repair pun surrender tuh. hehehehe

Kita tunggu perkembangan selanjutnyaaaaaa... Samada terus kembang atau terus kuncup.

somuffins said...

Salam semua ...

Akak
Menjawab komen nih dengan jari jemari beba berlari2 anak atas kibod yg agak luas kepunyaan TB, hehe..
Tentang duit anak2, masa diorang belum akil baligh bolehlah duit diorang jadi duit I tapi sejak diorang dah pandai mengira, semuanya menjadi sejarah.


KakCik
Memanglah takat eskrem vanilla aje yang mampu dibeli. KakCik nak berapa tub?? Baik bitau sekarang sebelum I bertukar jadi Villain, heheh *gelak sambil tepuk2 pewut*


Azie
Hari tu mmg dah hokay sangat2 tapi ntahlah, I oso dono why. Nampaknya surat penghargaan terpaksa dijerukkan dulu ..

CikLina said...

Cik Som, beli la netbook... murah sajork... :-D

Cik Lurpak said...

cik som, alang2 dah beli pulau, kena beli ketebang.. ate, mcmana nak gi pulau, takkan naik sampan..kihkihkih

somuffins said...

CikLina
Yang I duk sebut2 laptop tu is ekceli notebook ler. BTW, awak katne skrng? Jetsetting kesana kesini; tak tau dah your whereabouts.


CikLurpak
Betul gak cakap you. Kena beli katebang ek? For a start, I carik Cessna 2nd hand dulu kot?

CikLina said...

Cik Som, netbook ngan notebook lain.. netbook cinonet je.. tak de dvd player... boleh masuk dlm handbag... tak yah berangkut mcm nak pi keje... :-D

I baru balik ke Tashkent selasa lepas... back to normal life... hehehe... Cik Som sihat? Lama dah tak follow sini...

somuffins said...

CikLina
Hehehe... nilah akibatnya tak celik produk. Kalau netbook takde dvd player, then mine is netbooklah (ukuran 8"x6" gitu).