Monday, 17 January 2011

Bahasa rojak kembali ...

CikSom kembali menjadi diwi sendiwi, heeheeheee.. (terlebih suka maka dilebihkan vowel).
.


I tampal gambar mee gor just so you all will say "ehhh CS, rajinnya yewww?", walhal mee gor tu was my bfast/lunch semalam, haha gotcha! <- cewah! nak berguwau senda plak dia......

Yesterday was an ideal Sunday for me. TB had lunch date with his staff yang nak balik negara (well.. I supposed staff lelakilah kan? Ehh.. ntah?), D was at work and T as usual, ada jer mende yang jadi idaman dia so that left me more time to ........ verangan, goyang kaki, tengok tivi, kemas pantry, vacuum habuk, lipat baju golek2 baca Sunday's papers.

Betul ke TB makan dengan kawan dia kat restoran dot3? So untuk kepastian, I pasang strategi *tunjuk smart kononnya* mintak dia tapau gulai keting sebagai bukti kejujuran lauk makan malam. Seawal tengahari dah plan lauk dinner? Bijak tak I? Untuk dinner I masak sayur n gor ayam jer. Kita :-) taw..

Mmm.. perlu ke kita pasang strategi bila tiba2 hubby kita buat something out of the norm? Contohnya TB, every now n then I tau dia belanja staff mamam ayam Atuk Kolonel tu tapi mamam beramai2 dikantin ofis; tapi kali nih dia ajak sorang staff aje makan kat restoran, tssk tssk! restoran fevret I plak tu.

Dipendekkan cerita, TB menjinjing plastik putih (bukan merah) berisi gulai keting. Berbunga2 jiwa I, rasa nak feluk2 jer dia, auww. Baru dapat gulai keting jer dah on cloud 9. "I ajak D lunch tadi .. dia bitau you tak?". Selalunya anak lelaki boleh aje fakat2 dengan abah diorang, tak gitu kawan2? Tengok jer siJamil 'Pah mana butang baju abang Pah' of Madu-3 fame, boleh aje dia bersekongkol dengan pak mentua dia, kan? Lelaki vukan voleh percayaaaa *sambil ketap2 bibir*

Hehe .. I saja nak provoke minda kengkawan sebenarnya. D tak bitau I apa2, I pun tak tanya dia apa2. Budak tu kalau dah dapat belud goreng memang amnesia seketika.

Alhamdulillah I bukan jenis cemburu tapi ada juga terjadi 1-2 insiden cemburu buta tak bertempat. Silap keadaan sebenarnya namun ada hikmahnya I mengaum gaya anak singa jadian masa tu, heheh.

Pagi nih I seronok sangat tengok dua beradik kembar dari Labuan beraksi. Diorang sangat berbakat, boleh buat magik, tak sumbang menyanyi berbagai lagu dan boleh juga berlawak.

Yang istimewanya 2 beradik kembar tu ialah ventriloquist! daaan .. saksikan, Somuffins dah reti buat 'tanda ayaq' pada gambar (minute progress for 2011 - vangga nih, clap3).
.
Tiap kali restoran baru menjelma kat kawasan T**pan tu, mesti terdetik dalam hati berapa lamalah diorang boleh survive dan tiap kali ada yang bungkus tikar, sumpah I jadi EMO.

T**pan dah ada Subw*y ganti tapak Y*llowC*b. Sabtu lepas masa T ke Subw*y, barulah I perasan kedai LST tu (cer jeling kat gambar). Kebetulan keta berkilat tu I punya ada kat situ, I snap jerlah. Yang memandai buat tanda *** tu macamlah keta tu I punya, ekekeke.. Bukan apa, saja proaktif so that empunya keta tak boleh saman sewenang2 (kot dia tersesat kat Al-kisah, tetiba mood hangin dia datang, kan?).


Warning aka amaran: That red car is a limited edition. I sorang jer ada dan I tak ambik penumpang. Sekian adanya.

14 comments:

Lili said...

I nak gak tanda ayaq tu! Camne buat? Camne hah!

Hadoi! I lupa nak kimeng apa...

Lili said...

Oh, bari teringat...pasal "Jamil n Tipah..." hmm...lemme think again.. oops, I ter makan belud gor ke sampai tetibe amnesia!

somuffins said...

Lili
Nak belajaq apa pun, pengerasnya mesti ada. I tak mintak grilled ayam jantan, suffice 1/2 dozen meekasar. Setuju tak?
Niway, you 'bari' noty one you know. Maka I kekalkan you jadi Puan Pengarah DBP sokmor hidup!

DeLancrettLurpak said...

mana u dpt belud goreng ciksom? I suke tauuuu!!!

I kan susah nak jeles kat husband I, sebab dia jenis tak bukak mulut.. tapi dia pulak selalu jeles kat I, katanya I peramah sgt, kesimpulannya ciksom?

azieazah said...

SOM..

I dok bayang kalu lah TB tu makan kat restoren lain, tapau gulai keting tu kat restoren yang U dok sangka? Amacam?

Kan ker orang lelaki bukan boleh percaya sangat, kan? kan?

kak ja said...

I sokong kimeng azieazah..

Org lelaki bnyk helah tau, Kak Som?

jeng jeng jeng..

fa*atip said...

**clap clap** tahniah kerana tidak lagi menggunakan bahasa seperti sebelum ini! Senang & cepat I paham gituuuu....hehehee

Sizuka said...

CS,

I tak tahan tengok kete merah tu. Kat mana u beli? hehehe.. sakit perut I gelak bila baca u tak ambik penumpang. I tak kira, nak jugak tumpangkan diri sendiri. boleh? :P

Takpe la, kalau tak boleh, I nak tumpang kete audi kat depan kedai lorong seratus tu. awat nama kedai tu pelik sgt? sedap tak food kat situ?

Ibu n Abah said...

clap..clap..clap...
kak som dah kembali.. klon kak som dah berjaya dimusnahkan... hahahahaha..(ketawa evil..)
sekali lagi clap..clap..clap..
kak som dah pandai leak nama kat gambar... tambah gambar kereta merah lagi..

somuffins said...

DLL
Belud goreng dijual @restoran Sari Ratu. I makan yg digoreng aje tapi kalau tengok belud hidup menggeliat2 gitu, rasa tak sanggup!
Kesimpulan bila your hubby jeles dek keramahan you, dah jgn ramah2 lagi..


Azie n Ja
Kekdahnya berjaya juga provokasi I. Masa menaip entry, I terpikir tentang apa yang you suarakan tapi strategi asal memang nakkan gulai keting tu; bukan nak tangkap jika dia melencung kelain tempat.. hehe.


Fa
You nih memannnng taw *sambil ketil2 lengan you*

somuffins said...

Shidah
Keta tu I dapat free masa TB beli handphone, hehe. I tak pernah makan kat restoran-nama-pelik yang menyediakan Penang Authentic Cuisine. Nanti I selidik eh??
Keta kilat tu jenis Audi ke? I thot Mazda, bukan eh? :-)


Akak
You tak suka klon I ke? Cian dia taw. Nanti I nak jemput dia jadi penulis jemputan, ngeheheh..

PatinPasta said...

Cik Som,
next time Cik Som kena ikut belakang kereta TB, ala spy gitu. Jangan lupa bawak teropong ye :D

somuffins said...

Aida
Apa2 pun biar I mintak dia belikan teropong canggih dulu. Apa namanya ek? Bainokular kah?
:-)

I dah bitau TB, I dont trust him 100% and for that matter, it's OK for him not to trust me 100%. OK ke buat deal cam nih?

Anonymous said...

Greetings from Calіfornia! I'm bored to death at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't waіt to take a look when
I get home. I'm surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm not eѵеn usіng WIFӏ,
just 3G .. Anyhow, ωonderful site!

Feel fгee to surf to my ρаge - pop over to this website for professional sensual massage in London
Here is my webpage - tantra london