Monday, 24 January 2011

Entry selingan ... menikmati Pavlova

Nama saya Pavlova
.
.
Tertunai juga hasrat ditekak
I sangat suka dessert nih
1st time mencuba I teWus jatuh cinterr
harga sepotong boleh tahan juga
lagi pun duit hasil jual sokabar masih ada
harharhar
janji air liur tak meleleh
.
.
Buat entry selingan sebab masa masih mencemburuiku. TB nak keluar beli kopi power dia n cats food pun nak ajak I. I suka juga sebab dah pasti lunch kat luar nanti tapi niat nak berlibur dan meramble kat blog sendiwi agak terbatas.
.
.
I ada masalah besar, cewah
Kawan2 blogger sudi tag I dan I juga berbesar hati menerima dan menjayakan tag tersebut tapi my netbook nih tetiba takde function 'copy n paste' atau ctrl c/v tu
TAPI I HANGIN JUGA
ada kalanya fungsi tu boleh digunakan tapi tidak didada Al-kisah.
Caner?
How?
.
Well ... wo pu cher taw
Menciii...

20 comments:

kakcik said...

Kakcik pun tahu.. tapi saja nak nyibuk2 kat sini... :)

azieazah said...

Hahahaha... menci menci pun kena buat jugak. Amikkkkk..

Ehh keluar berdua-duaan tu takkan bodek lunch jer?

Tak bodek masuk Poh Kong ker.. Habib ker? Kan dah dekat raya dah nih? :)

Anie said...

Somuffins,

Pavlova...dessert yg teramat popular dkt sini. I cuma mkn sekali ajer and I tak suka sgt....hehehez.

Masaalah u I tak boleh nak tolong sbb I pun buta IT ahakkks. Ada kwn2 blogger yg tag I pun I tak buat sbb tak tau mcm mana...soowwwiiiee

Sizuka said...

huwaaaaaaaaaa... benci jugak!! I have to wait til sunday, baru boleh makan dessert :(

Ibu n Abah said...

Kak Som...
bagitaulah tempat nak beli Pavlova tu...
1st time dengar nama dan lihat rupa dah jatuh cinta...
(biasalah kan.. jatuh memanjang,.. hendak2 time2 cloud 9 cenggini...)

Helena said...

adoi menggodanya cake.. pavlova? how come i tak pernah dengar?

Tapi looks so yummy la and the strawberries looks so so tempting. Nama cake pun vogue gitu.

Rima said...

To be honest cik som i also dont know bab bab gini.. harus ade si george C baru boleh buat tu semua..

Tu pavlova is George C punya fav.. ahakss

kak ja said...

Kak Som, mintak hampun ribu2 sbb I pun tak tahu.. Apa kata u try angkat hempuk ke netbook u tu? Manalah tau kot2 lps tu dia ok..

Gedddegaaaammmmm!!

DeLancrettLurpak said...

CikSom, sedap eh pavlova? saya selalu tgk rancangan memasak dkt sini, selalu hidang pavlova tu.. manis sgt ke?

PatinPasta said...

Cik Som,
Amboi.. ayu je Pavlova tu bertenggek gitu ye? :D

Tak de function ctrl-c, v.. no hal. Tampal je kat skrin netbook guna gam UHU. Orait gak tu :D

Yat Maria said...

that taim buat pavlova, kaler dia gelap sket arr, maklum tak reti adjust oven masa tu..tapi here nobody suka..ai sorang jer yg tukang makan...camna tak bam-bam kan cik som..cik som..u tak check email ke? sedihhh ai..

somuffins said...

Salam semua ...

KakCik
Nak nyibuk2 pun ok gak, boleh panjangkan silaturrahim. Tak gitu?


Azie
Kita tak sker emas. Lebih baik bodek mintak dibelikan pithang goreng untuk stok setahun atau cheongsam merah slit hingga kepunggung, auwww (kata nak raya, kaan?).


Anie
You tak sker pavlova? Maybe you shd try the 2nd time. As for tag, kalau yg simple2 tu, beshhh juga buat sbb boleh merapu.

somuffins said...

Shidah
Pejam celik, pejam celik dah Ahad. You stay strong okay?? (cewah, pandai jer nasihatkan orang, hehe).


Akak
Restoran Serai yg jual pavlova tu. Restoran terletak bersebelahan Jaya Grocer kat Empire shopping complex (next to Sub. Parade).


Helena
Pavlova originates from either NZ or Australia. You can read it at http://en.wikipedia.org/wiki/Pavlova_(food). I suka rasa pavlova .. manis, lemak, masam n ada 'body' to chew.

somuffins said...

Rima
George C jadian suka pavlova kah?? Buatlah lagi, biar I jilat skrin ala syok sendiri. BTW Rima, you jgn gaduh dgn my friend Ja okay? Dia pun SYOK kat GC tu jugak. I 'kenal' aunty GC nama Rosemary. You kenal tak?


Ja
Cadangan you memang selalunya diluar KOTAK fikiran. I terkesima gak nak buat cenggitu but ONLY IF I gedegamm mine, would you loan me your Dell?? Ada beraN??


DLL
The meringue on its own is quite sweet (mcm kita2lah, ehem) but if you eat with fresh fruits n cream, rasanya mmg refreshing (at least to me). Yg I makan tu was perfect to my taste sbb ada rasa manis yg bearable, rasa lemak, masam n manis dari stroberi n seedless anggur. Beshhh arr .. nanti nak beli lagilah.

somuffins said...

Aida
So sweet wajah si pavlova tu kan??

Hmm.. boleh ke tampal guna UHU? Since I takde UHU, boleh tak guna gam yg dibuat dari tepung jagung??


Yat
Makan pavlova harus tak bam2; you lebihkan aje the fresh fruits.
Eh.. you got emailed me meh? Awat tak habaq? Nak suh I beli hair piece ke? har3.

noir said...

pavlova, don't quite fancy. anyways netbook tu - rough guide. try mouse right click. if tak jalan reboot. tak jalan jugak? reinstall device driver. tak jalan jugak? rumah ada tingkat atas tak? cuba lepaskan dari top floor and see what happens :}

somuffins said...

Noir
You dont fancy pavlova? Guddagud you bitau I tepat pada masanya, heheh. WE all (Rima, Yat, Anie, Lili n I) baru congak2 nak belikan you besday kek aka pavlova tu, but since you tak sker, tak perlah :-)

Nape kawan2 siber I jahhhhhat ek? Beri nasihat cenggitu? Nak nangishlah ..

OR maybe I shd go to tingkat 23 just like the lady yg jatuh dari tingkat tu. Dah jatuh, landed on a taxi lagi tapi masih hidup lagi. Agaknya problem dia sama cam I tak? Dia nak buang netbooknya kebawah, tapi dgn dia2 sekali menjunam. Cayalaah..

BTW Noir, mana mantra for the magic fridge u promised me?

kayteeze said...

Eh....
Kita tak pernah makan benda tu.. (banyak benor yang kita tak pernah rasa)

Kalau ada lebih tu, pos laju ke ulu, ekk!

noir said...

"bat,bat asal boleh sumbat. besok don berulat. jik, jik pesbuk. aku nak magic esbok"

siapkan pulut kuning ngan telur kukus 3 biji dan baca 7 kali tiap malam rabu. (budak darjah 2 yg ajar i!}

have a great week ahead :}

somuffins said...

Tie
Kalau poslaju, instead of pavlova .. yg you terima nanti hanyalah semut merah, hehe. Dont worry Tie, mana tau ada rezeki you nanti ..


Noir
From a std 2 kid? Boleh percaya ke? *soklan lurus bendul*

Thanks n same to you!